Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

H Νύχτα των Ηλιοτροπίων

Χόρχε Σάντσες-Καμπεθούδο

16/04/2008

Δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστο το γεγονός ότι βρέθηκαν θετικοί σε αναβολικές ουσίες οι αθλητές της εθνικής ομάδας άρσης βαρών, κεραυνός εν αιθρία στο ασυννέφιαστο ουρανό του ελληνικού πρωταθλητισμού. Δεν μπορεί, Κύριοι της WADA, ή ό,τι άλλο τέλος πάντων, να σπιλώνετε έτσι υπολήψεις των γιγάντων του χώρου και γενικά των ανθρώπων της χώρας που έχει δώσει τα φώτα του ολυμπισμού και του αθλητισμού στην ανθρωπότητα. Ένα δριμύ κατηγορώ προς όλες εκείνες τις γκρούπες που επιβουλεύονται τον ελληνισμό και συνωμοτούν εναντίον του περιούσιου ελληνικού λαού.

Λέμε ΟΧΙ στην προσπάθεια να βγει ο ελληνικός αθλητισμός πληγωμένος αλλά και φαρμακωμένος συνάμα από όλους εκείνους που κινούν τα νήματα του παγκόσμιου αθλητισμού. Οι Έλληνες αθλητές είναι υπεράνθρωποι και μπορούν να σηκώσουν 300 κιλά για την πλάκα τους. Το αν κατά τη διάρκεια της προσπάθειας μουγκρίζουν θεωρείται απόλυτα φυσιολογικό ενώ ακόμα πιο νορμάλ θεωρούνται τα σώματά τους που αποτελούν μία ομοιόμορφη μάζα καθαρού κρέατος χωρίς ίχνος λίπους, υγιεινού με αυξημένες ποσότητες πρωτεϊνών (πρέπει να το πούμε αυτό κάποια στιγμή) που επιπλέον φέρουν και τη σφραγίδα του ντόπιου που όλοι μας επιθυμούμε.

Επιπλέον, το μικρό πλην από μπετόν σμιλεμένο κορμί τους, αποτελεί την πεμπτουσία του ωραίου, του αγέρωχου, του δυνατού ενώ το διαπεραστικό τους βλέμμα υποδηλώνει το ελληνικό πνεύμα αθάνατο. Τέλος, τα άπταιστα ελληνικά τους (εδώ θα πρέπει να δώσουμε τα εύσημα και στους υψηλά ιστάμενους εκπροσώπους του αθλήματος των οποίων η ευγλωττία είναι αξιοθαύμαστη ειδικά όταν χρησιμοποιούν αυτό το «οι αθλητάς, οι γυμναστάς, οι προπονητάς» που κάνει να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι) και η ευφράδεια και η ταχύτητα που λένε «to metalio auto to afierono stin ellada» δηλώνει την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στα ελληνικά πανεπιστήμια και στο χώρο της εκπαίδευσης γενικά την οποία οι αθλητές μας έχουν φάει στη μάπα έτσι πρώτοι που έρχονται (μαθαίνω http://www.weightlifting.gr/Greek/Main.asp?Src=biosDreamTeam&Title=Βιογραφικά%20Dream%20Team ότι όλοι έχουν τελειώσει κάποια σχολή ακολουθώντας έτσι απόλυτα το αρχαίο ρητό «νους υγιής εν σώματι υγιή». Και το εννοώ!).

Τέλος πάντων. Πολλά είπα. Αλλά κάποιος έπρεπε να αποκαταστήσει την τιμή των ελλήνων αθλητών, του ελληνικού αθλητισμού και του ελληνικού ολυμπιακού ιδεώδους. Τι δηλαδή, τζάμπα ανάβουμε τη φλόγα κάθε τέσσερα χρόνια; (http://www.skai.gr/master_story.php?id=76732)

Τώρα ποιος ενδιαφέρεται να μάθει για την τελευταία ταινία που είδα στο σινεμά, μην μου πείτε, ξέρω. Αλλά εγώ απτόητη, θα σας πω ότι ναι να πάτε να δείτε τη Νύχτα των Ηλιοτροπίων γιατί είναι ένα πρώτης τάξεως θρίλερ, αγχωτικό με υπόγεια ένταση, εξαιρετικό μοντάζ, σφιχτοδεμένο σενάριο. Ο σκηνοθέτης Χόρχε Σάντσες-Καμπεθούδο έκανε πολύ καλή δουλειά στο ντεμπούτο του. Ζήτω!

Δέσποινα Καβουσανάκη

Cinefreak
55o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, 31 Οκτωβρίου - 09 Νοεμβρίου 2014
O TZIM ΤΖΑΡΜΟΥΣ ΣΤΟ 54ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥ 53ου ΦΚΘ
53ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ 2012
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
52ο Φεστιβάλ κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης
4 έως 13 Νοεμβρίου
30 αγαπημένες ταινίες της περιόδου 2010 - 2011
1o Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου -Βραβεία
ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥ 51ου ΦΚΘ
51ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ
51ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ