Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

GRAVY

GRAVY

Pony Rec./Penguin

03/03/2006

Οι Gravy είναι το δημιούργημα του Nikolaj Grummesgård ,ο οποίος με έδρα τη Δανία ,δραστηριοποιείται την τελευταία δεκαετία συμμετέχοντας μεταξύ άλλων στους…πασίγνωστους Detectors και στους psycho-rocκabillaδες Godless Wicked Creeps .To album που παρουσιάζουμε είναι το πρώτο που κυκλοφορεί κάτω από το όνομα Gravy ,που με την προσθήκη 4-5 ακόμη μουσικών παίρνει τη μορφή συγκροτήματος στις ζωντανές εμφανίσεις.

Ρίχνοντας μια ματιά στο εξώφυλλο του δίσκου μπαίνεις κατευθείαν στο νόημα. Πολλά χρώματα, λουλουδάκια, pop αισθητική. Παρόλα αυτά η μουσική των Gravy δεν θυμίζει τόσο τις brit-pop influenced μπάντες, οι οποίες συχνά πυκνά μας έρχονται από το Βορρά της Ευρώπης όσο αυτές της άλλης πλευράς του Ατλαντικού ,που κινούνται στα χωράφια το ψυχεδελικού lo-fi! Τι είπες τώρα ρε μεγάλε ακούω κάποιος εσάς να ψιθυρίζουν. Ναι εσένα εννοώ που ξινίζεις, μη κάνεις τον ανήξερο! Και εξηγούμαι…

Ας φανταστούμε ότι κάπου σε ένα studio της Αμερικής προβάρουν οι Pavement, ψιλονωχελικοί και slackerάτοι. Εκεί που παίζουν όμως χτυπάει την πόρτα η υπηρέτρια του Malkmus . “Κύριε Stephen, είναι κάτι περίεργοι τύποι έξω και σας ζητούν! Μου είπαν να σας πω ότι είναι οι Bees , θα καταλάβετε λένε!”

“Ααα οι Bees , πες στα παιδιά να περάσουν, τόσο καιρό τους περιμένουμε”

Mπαίνουν λοιπόν στο studio και μετά τις τυπικές χειραψίες αρχίζει το τζαμάρισμα. Νάτο το slacker αργόσυρτο lo-fi των Pavement, νάτες οι έξυπνες μελωδίες τους ,που μπορεί να μη σε πιάνουν από το γιακά αλλά ύπουλα τρυπώνουν κάτω από τα ρούχα σου, νάτη και η sunkissed groovάτη διάθεση των Bees ,νάτη και η μοντέρνα pop ψυχεδέλειά τους.

Φυσικά όλα αυτά δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα όνειρο του Nikolaj Grummesgård , ο οποίος ξυπνώντας τρέχει στο studio ,τηλεφωνεί στα φιλαράκια του και τους λέει : “Λοιπόν ακούστε πως θα ακούγεται το group που θα κάνουμε!”

Πώς σας φαίνεται;Το πρώτο album των Gravy είναι ένα άκρως διασκεδαστικό άκουσμα ,σύντομο (μόλις 34 λεπτά) και σφιχτοδεμένο, που μπορεί να σου ανεβάσει τη διάθεση στο πι και φι!

Αρκετά από τα tracks του “ Gravy ” (“ Meltdown ”, “ That Girl ”, “ Party In The Mens Room ”, “ Behind My Walls ”) μου έχουν κολλήσει τις τελευταίες ημέρες. Απλά αλλά όχι απλοϊκά ,πλούσιος ,γεμάτος ήχος, άπαιχτα backing vocals,ηλιόλουστη διάθεση…μια χαρά!

Όπως καταλαβαίνετε πάντως δε θα τους ακούσετε και πολύ σε ραδιόφωνα και περιοδικά(γιατί; Ψυχεδελικό lo-fi από τη Δανία είπαμε! Κατά το “έχει αθηναϊκές πινακίδες!”).Νομίζω λοιπόν ότι αξίζει να ψάξετε το δισκάκι τους, μιας και αποτελεί μία από εκείνες τις ευχάριστες εκπλήξεις που έρχονται από το πουθενά-και γι αυτό είναι ακόμα πιο ευχάριστες!

Μπορεί να μη σου αλλάξει τη ζωή αλλά σίγουρα θα σου αλλάξει μία άσχημη μέρα!

ΥΓ. Στο site τους www.gravyband.dk υπάρχουν και δύο mp3s.Try them!

Βασίλης Σίντος

Foreign Office
DELTA MACHINE
DEPECHE MODE
AMOK
ATOMS FOR PEACE
THE POLITICS OF ENVY
MARK STEWART
HE GETS ME HIGH
DUM DUM GIRLS
HOUSE OF BALLOΟNS
THE WEEKND
Let England Shake
PJ Harvey
FROM THE STAIRWELL
THE KILIMANJARO DARKJAZZ ENSEMBLE
ANTHROPOMORPHIC
THE MOUNT FUJI DOOMJAZZ CORPORATION
SENTINELS OF HELIOSPHERE
SOLAR TEMPLE SUICIDES
THE FOOL
WARPAINT