Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

CONGRATULATIONS

MGMT

07/04/2010

Ευτυχώς που υπάρχει ελπίδα,τελικά!

Οι mgmt μετά την επιτυχία του προηγούμενού τους επιτεύγματος "Oracular Spectacular" επιχειρούν ένα υπερφιλόδοξο εγχείρημα με σκοπό να συμφιλιώσουν το πνεύμα της σημερινής πιεσμένης από τα μαλλιά εμπόλεμης οικονομικής (going nowhere) κατάστασης της παγκόσμιας φυλής μας με τις επιρροές που κουβαλούν από τα psycedelic sixties τους seventies new wave/punk παροξυσμούς σουρεαλιστική glam διαστημική ποπ, και την κιθαριστική ανεμελιά των indie 80’s της cherry red και της creation.

Και πράγματι από την πρώτη κιόλας ακρόαση καταλαβαίνεις ότι οι mgmt είναι μια τρελαμένη μύγα μέσα στη βιομηχανοποιημένη σκόνη γάλακτος ,αραιωμένο σε τόνους νερό!!!.

Καθώς όμως βουτάει για να απολαύσει τη τροφή της τρέπεται σε φυγή από την αηδία και την απέχθεια που νιώθει, μη δεχόμενη να εκλάβει αυτή τη μεταλλαγμένη μορφή της και ξεχύνεται πάλι πίσω στη φύση ,παίρνει τα βουνά και τα λαγκάδια, πετάει πάνω από τους ωκεανούς προσπαθώντας να εξηγήσει που ακριβώς έκανε ο άνθρωπος το λάθος και πήγαν όλα στραβά.

Όλα πήγαν στράφι από τη στιγμή που ο άνθρωπος έβαλε σε πρώτο πλάνο το εγώ του αφήνοντας τη συνεισφορά , τη συμμετοχή , τον εθελοντισμό ,στην άκρη με αποτέλεσμα να δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος στη δύναμη του ισχυρού να τον καθοδηγεί στα μονοπάτια της κατανάλωσης και της ελεγχόμενης ψυχαγωγίας του ,με φυσικό επακόλουθο τον πνευματικό του μηδενισμό. Δεν ξέρω ποια εσωτερική δύναμη ώθησε τους δημιουργούς να γράψουν αυτό το αριστοτεχνικό μουσικό έργο . Φοβάμαι όμως ότι πλέον δεν μπορεί να κατανοηθεί, να εξηγηθεί, να αξιολογηθεί όπως του αρμόζει από τους πολλούς , εδώ οι λίγοι και εκλεκτοί έχουμε μείνει άναυδοι.

Το αφοπλιστικό ντελίριο που αποδίδει η μπάντα μας αναγκάζει να καλωσορίσουμε ένα από τα σημαντικότερα albums της 50ετίας και να πούμε στις υπόλοιπες μπάντες wana be mgmt να μην ακούσουν αυτό το δίσκο αλλά να ψάξουν με ειλικρίνεια βαθειά στον εαυτό τους και να αναλογισθούν το λόγο και την αιτία που τους οδήγησαν να γρατζουνάνε τις κιθάρες τους με σκοπό γλύφοντας τα αποφάγια των mgmt να εξασφαλίσουν μια μικρή τοσοδούλα θεσούλα στο σημερινό παρηκμασμένο indie μουσικό στερέωμα.

Ο syd barret και ο steve harley βρίσκονται εδώ (it;s working)

oi telvision personalities και οι felt βρίσκονται εδώ (song for dan treacy).

Ο brian eno,ο collin newman και ο howard de votto βρίσκονται εδώ (brian eno).

Οι byrds,oι r.e.m. και οι boo radleys βρίσκονται εδώ(siberian breaks).

Ο burt baccarach , ο robert smith(reflections) και o roger waters(final cut) βρίσκονται εδώ (lady dada’s nightmare).

O Johny Marr και ο michael stipe,o Dylan,ο Lennon,oi Stones,o bobby Gillespie είναι εδώ (I Found A Whistle).

Ο David bowie και ο Βryan Ferry βρίσκονται εδώ (Congratulations)!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tι φταίς και συ πιτσιρίκο που δεν κατάφερες να αποκτήσεις δίσκους των wire, magazine, felt, television personalities, boo radleys ,r.e.m., roxy music, cockney rebel, david bowie, pink Floyd ,beatles, stones, dylan...........!

Ξεκίνα ! ψάξε ποτέ δε θάναι αργά και όσο υπάρχουν συγκροτήματα σαν τους mgmt θα υπάρχει ελπίδα για κάτι καλύτερο, για δημιουργία, ελευθερία έκφρασης, γιατί ξέρεις κάτι; η αγάπη πάντα στο τέλος νικάει!!!!!!!!!!!

Iάκωβος “rude boy” Koμνηνός

Atraktos.Net

Foreign Office
DELTA MACHINE
DEPECHE MODE
AMOK
ATOMS FOR PEACE
THE POLITICS OF ENVY
MARK STEWART
HE GETS ME HIGH
DUM DUM GIRLS
HOUSE OF BALLOΟNS
THE WEEKND
Let England Shake
PJ Harvey
FROM THE STAIRWELL
THE KILIMANJARO DARKJAZZ ENSEMBLE
ANTHROPOMORPHIC
THE MOUNT FUJI DOOMJAZZ CORPORATION
SENTINELS OF HELIOSPHERE
SOLAR TEMPLE SUICIDES
THE FOOL
WARPAINT