Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

Project 1950

Misfits

Eros Music

16/04/2004

Περίμενα πολύ (σχεδόν 1 χρόνο) μήπως και φιλοτιμηθεί κάποιος άλλος να παρουσιάσει αυτό το άλμπουμ. Κι αυτό γιατί ακόμη δεν έχω αποφασίσει αν μου άρεσε ή όχι. Για να ακριβολογώ δεν ξέρω αν πρέπει να κλάψω τα λεφτά που έδωσα ή να νιώσω τυχερός που πρόλαβα την exclusive κοπή του με το bonus dvd.
Έτσι και αφού νομίζω ότι υπάρχει οφειλή προς τους συντελεστές αυτού του δίσκου για όλα όσα έχουν προσφέρει μέχρι σήμερα στη μουσική θα προσπαθήσω να παραθέσω κάποιες από τις σκέψεις που έκανα στις αρκετές ακροάσεις του.
Ξεκινώντας από το όνομα της μπάντας. Misfits ??? γιατί όχι Black Flag???, γιατί όχι Ramones ??? γιατί όχι Frankenstein’s monster ??? που στη τελική για κάτι τέτοιο πρόκειται.. Για ένα νέο μουσικό τέρας του Frankenstein χωρίς αυτό να είναι και κατά ανάγκη κακό. Πρόκειται για ένα project όπου εκτός των κορυφαίων της σύγχρονης σκληρής μουσικής Jerry Only (misfits), Marky Ramone (ramones) και Dez Cadena (Black Flag) απολαμβάνουμε κι ένα μάτσο άλλους διάσημους. Δείτε και σημειώστε , Jimmy Destri (Blondie, Graham Parker, Dead or Alive -και φυσικά ΚΑΙ με δική του δισκογραφία-).
Ronnie Spector , είναι αυτή που πρωτοτραγούδησε το «It’s a Heartache», που ήταν ηγέτιδα των the Ronettes, και στη σόλο καριέρα της έκανε συνεργασίες με Alice Cooper, Eddie Money, Bruce Springsteen και κάποιες παραγωγές δικές της έγιναν από τον μακαρίτη Joey Ramone.

Edward Manion. Αυτός είναι ο τύπος που το σαξόφωνο του ακούγεται σε αρκετούς δίσκους των Bon Jovi αλλά και Southside Johnny & the Asbury Jukes, Bruce Springsteen, και Graham Parker.Και τέλος η Joan Tyler κορυφαία των Antifreeze είναι κι αυτή σ΄αυτό το cd.

Άρα για ποιους Misfits μιλάμε?

Glenn Danzig ? "Mr. Jim" Catania ? Franchι Coma ?Bobby Steele ? Joey Image ?

Αυτούς μη τους είδατε και μη τους απαντήσατε?

Αρκετά όμως με τη νέα στελέχωση της Misfits Α.Ε. (α !ρε Θεμελή γιατί αφήνεις εμένα να βγάλω το φίδι απ την τρύπα). Ας δούμε τώρα το μουσικό κομμάτι. Ένα μπουκέτο oldies που άκρως αποξηραμένο δίδεται (ή προσπαθεί να δωθεί) στην άκρως πετυχημένη συνταγή «hey ho lets go». Μπορεί η νέα μόδα του punk revival να θέλει όλους να περιέχουν διασκευές 50ies και 60ies. Μπορεί οι Less than jake να διασκευάσανε ολόκληρο το Grease στον δίσκο Greased αλλά οι Misfits ? το όνομα που μας χάρισε τα Walk Among Us, Legacy of Brutality, Die Die My Darling, American Psycho έστω και το Cuts from the Crypt μπορεί να έχει στερέψει τόσο. Κι αν όντως έχει στερέψει εμείς τι φταίμε ? Γιατί πρέπει να ακούσουμε τα Great Balls of Fire, Diana, Runaway, Donna, Monster Mash και άλλες μεγάλες κι αγαπημένες επιτυχίες σε μορφή «ξεσκίστηκα στη φασολάδα και τώρα τρέχω και δεν φτάνω».
Ίσως γιατί όπως ήδη έχουν γράψει κάποιοι πρόκειται για ένα πάρτυ και τίποτα άλλο. Για τη «φτιάξη» μιας τρελοπαρέας γεροπαραλλημένων που δεν εννοούν να μπουν στα χρόνια της ωριμότητας ανταυτού προσπαθούν να παρασύρουν και όλους εμάς τους άνω των -άντα στην αλτσχάιμερ.
Το δε bonus dvd είναι άκρως ενδιαφέρον και αρκούντως «δυνατό» για τους δεκαεξάρηδες και πριν βιαστείτε να με κατηγορήσετε ρίξτε μια ματιά στο tip video clip που περιέχει με τους παλιούς καλούς misfits, συγκρίνεται με τα προηγούμενα clips με τις τέλειες σκηνοθεσίες πάνω στα μεγάλα stages και αποφασίστε. Κοντολογίς και εν κατακλείδι από τα παραπάνω τώρα που τα ξαναδιαβάζω πριν δημοσιευθούν, ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ο εν λόγο δίσκος ψηφιακής ανάγνωσης.

Πείτε με ανώμαλο αν θέλετε αλλά χαλάλι και το τελευταίο λεπτό που ξόδεψα για να αναπολήσω τα πρώτα μου stage diving κι αν όπως ακούγεται, αυτό που σήμερα λέγεται misfits μας ξαναεπισκεφτεί εγώ θα είμαι εκεί, ίσως για να ακούσω τον Marky να ουρλιάζει onetwothreefour !

Να είμαστε καλοί

Χρήστος Αρβανιτίδης

Punk/hc/emo
IT’S CALCULATED MURDER
SPARKLE OF HOPE
WOLVES IN WOLVES’ CLOTHING
NOFX
THE PUNK ROCK VERSES
HOMER
THEY’RE USING NANOPROBES
BORG 64
Terror Nation
WALK THE PLANK
Hell in My Pants
THE TWATS
No Sides
BREAK IT UP
UNCOVER EVERY ONE
THE MAPLE ROOM
Late night skate
COMMON ENEMY
WHITE CHAPEL DEMISE
HUMAN DEMISE