Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

ROCK AGAINST BUSH VOL. 1

VARIOUS ARTISTS

Fat Wreck Chords / Olon Music

26/04/2004

Μερικές φορές βρίσκω τους τίτλους πάνω από παρουσιάσεις ή άρθρα γενικότερα υπερβολικά στημένους και ανούσιους. Τώρα θα μου πείτε τι κάνω για να τα αλλάξω Δε βαριέσαι δικό μου το πληκτρολόγιο ό,τι θέλω γράφω.

Ας έρθω όμως στο προκείμενο. «Various artists»Δηλαδή

Όχι φίλες και φίλοι αυτό το cd δεν έχει «Various artists». Αυτό το cd έχει « various monsters of punk rock » ή « various punk rock giants » ή ακόμα καλύτερα έχει « those artists who create punk rock and keep it alive » .- (τελεία και παύλα).

Rock Against Bush – Vol 1 , μία συλλογή που περιέχει 26 από τα σημαντικότερα ονόματα στον χώρο που ζουν ακόμη ανάμεσα μας. Ένα δημιούργημα της Fat Wreck Chords του www.punkvoter.com που έχει ένα και μοναδικό σκοπό. Να δείξει ακόμη μία αλήθεια για το ποιος είναι ο άνθρωπος που κύρια φαίνεται να αποφασίζει σήμερα για τις τύχες των λαών και του πλανήτη. Ο G. Bush Jr .

26 μπάντες από τις κορυφαίες μέχρι και κάποιες (ελάχιστες) λιγότερο γνωστές αλλά εξίσου σημαντικές. Συγκροτήματα που δεν έχουν σκοπό το κέρδος (το cd κοστίζει στη www.fatwreck.com μόνο 6,0 δολάρια και εκτός των 26 διαμαντιών περιέχει –για περιορισμένο αριθμό και bonus dvd όπου εκτός των video clips θα βρείτε και stunt up comedy αλλά και διάφορα «μαργαριτάρια» από αυτά που ο πλανητάρχης και τα παλικαριά του κατά καιρούς εκτόξευσαν). Επίσης σίγουρα δεν πρόκειται για άλλη μία συλλογή όπου συναγωνίζονται μπάντες για το ποια είναι η περισσότερο punk ή rock. Οι Sum 41, Anti Flag, Ministry, NOFX, New Found Glory αλλά και ο Jello (λείπει ο Μάρτης απ τη Σαρακοστή) Biafra μαζί με τους D.O.A. είναι μόνο κάποιοι απ τους πολλούς που με ανέκδοτα τραγούδια οι περισσότεροι εναντιώνονται. Δείχνουν την άλλη μικρή αλλά πολλή φωτεινή πλευρά της Αμερικής. Χαρακτηριστικά οι Offspring συμμετέχουν με μια διασκευή του δικού τους Tehran το οποίο και ονομάζουν Baghdad . Ενώ οι Pennywise χαρίζουν το δικό τους God Save The USA και οι Social Distortion αφοπλίζουν με το It’s The Law .

Είναι απίστευτο πως κατάφεραν να δοθούν τα δικαιώματα από τόσες (μεγάλες) εταιρίες του χώρου αλλά όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ένθετο από τις μπάντες … Α Ρ Κ Ε Τ Α . Ένα ένθετο που χάρη της brand new συνεργάτιδας του atraktos Γιώτα_Gi Θεοδοσίου μπορείτε να διαβάσετε εδώ (στο atraktos ντε) και πιστέψτε με αξίζει κάθε λεπτό που ξόδεψε η Γιώτα_Gi για την απόδοση του αφού περιέχει 20 σοβαρούς λόγους για να μισήσει κάποιος τον Μπους. Μία πανέξυπνη επιστολή του Fat Mike , τις γνώμες των καλλιτεχνών για τον πρόεδρο τους (μας;;;)και τη πολιτική του αλλά και 20 ΑΚΟΜΑ λόγους (ναι το σύνολο 40) για να μισεί κανείς τον G. Bush Jr. Επίσης σε πολύ καλή μετάφραση / απόδοση σας προσφέρουμε και το δελτίο τύπου της Fat Wreck.

Απλά η καλύτερη punk rock συλλογή που έχει κυκλοφορήσει μετά τα punk and disorderly, και τούτη εδώ έχει και ένα πολύ καλό λόγο για την κυκλοφορία της πέρα απ τον «δε βαριέσαι να ακούσουμε λίγο –ξύλο- να γουστάρουμε» …

Να είμαστε καλοί

Χρήστος Αρβανιτίδης


1. Παρακάτω βρίσκεται μεταφρασμένο το δελτίο τύπου της
Fat Wreck Chords:

Δελτίο Τύπου

«Rock Μέτωπο ενάντια στον Bush» Vol 1ο

Είναι ΕΔΩ και είναι αληθινή, πιθανότατα η σημαντικότερη κυκλοφορία της FAT που έχει γίνει ποτέ πραγματικότητα!

Σε συνεργασία με το punkvoter.com σας παρουσιάζουμε το «Rock Μέτωπο Ενάντια στον Bush» Μέρος 1ο.

Σκοπός αυτής της συλλογής είναι να κάνει γνωστές τις προσπάθειες του Punkvoter.com να ξεσκεπάσει όλα τα στραβά της διακυβέρνησης Μπους. Τα γκρουπς ενώθηκαν σ’ αυτή την κοινή προσπάθεια με το Punkvoter για ένα και μόνο λόγο: για να εκφράσουν τον αποτροπιασμό τους – και να φτιάξουν ένα κοινό μέτωπο ενάντια στις επικίνδυνες, καταστροφικές και φονικές πολιτικές του George Bush Jr. και της κυβέρνησής του.

Η συλλογή περιέχει 26 τραγούδια, τα περισσότερα από τα οποία είναι αποκλειστικές και ακυκλοφόρητες παραγωγές μερικών από των πιο αξιοσημείωτων γκρουπ της πανκ και της ροκ σκηνής. Social Distortion, NOFX, Ataris, Anti-flag, New Found Glory, Alkaline Trio, Descendents, κι ακόμη περισσότερα. Ναι, καλά ακούν τα αυτιά σας, ολοκαίνουρια τραγούδια από όλους: από την ultra-hip αιφνιδιαστική folk-punk μπάντα Against Me μέχρι την πλατινένια σαρωτική ροκ μπάντα Ministry. Να φανταστείτε ακόμη ότι οι Offspring πήραν το παλιό τους τραγούδι “Tehran”, το διασκευάσανε, το ξαναηχογράφησαν, αλλάζοντας τον στίχο και τον τίτλο σε “Baghdad”, για να περιγράψουν την σχιζοφρένεια που το Αμερικανικό κοινό πρέπει να υπομείνει υπό τη σκλαβιά της παρούσας κυβέρνησης.

Μα το να κυκλοφορήσεις μια συλλογή από τραγούδια διαμαρτυρίας δεν είναι αρκετό. Έτσι η FAT και το Punkvoter αποφάσισαν ότι για την αποτελεσματικότητα του εγχειρήματος θα πρέπει να συμπεριλάβουν κάτι πιο διαφωτιστικό και ουσιαστικό για την ενημέρωση των εκατοντάδων χιλιάδων που θα γίνουν κάτοχοι της συλλογής. Το «Rock Μέτωπο ενάντια στον Μπους» Μέρος 1ο συμπεριλαμβάνει ένα bonus DVD γεμάτο πληροφοριακό υλικό, αλλά και μουσικά βίντεο από τα γκρουπ όπως οι Bad Religion, Anti-Flag, Strike Anywhere και NOFX. Υπάρχουν ακόμη trailers από πολιτικοποιημένες κινηματογραφικές παραγωγές και κομμάτια από τις παραστάσεις του David Cross ο οποίος είναι κωμικός με υποψηφιότητες για Grammy. Ναι, η πολιτική ενασχόληση μπορεί γίνει και με χιούμορ!

 • Τόνοι ακυκλοφόρητων τραγουδιών και bonus DVD , όλα για να υποστηρίξουν έναν καλό σκοπό: την πολιτική παιδεία! Τι άλλο θα μπορούσατε να ζητήσετε;
 • Η Πανκ ροκ πάντα είχε σχέση με την κοινωνική αλλαγή και τώρα έφτασε η στιγμή να βάλουμε αυτήν την συλλογή στη γλώσσα μας
 • Θα πωληθεί και σε καλή τιμή!!!

2. Ακολουθεί η επιστολή του Fat Mike από την Fat Wreck Chords:

"Τα γκρουπς ενώθηκαν σ’ αυτή την κοινή προσπάθεια με το Punkvoter για ένα και μόνο λόγο: για να εκφράσουν τον αποτροπιασμό τους – και να φτιάξουν ένα κοινό μέτωπο ενάντια στις επικίνδυνες, καταστροφικές και φονικές πολιτικές του George Bush jr. και της κυβέρνησής του.

O George Bush δεν είναι ένας ακόμα κακός πρόεδρος. Είναι «Ο χειρότερος Πρόεδρος».

Είναι ο άνθρωπος που δεν δίνει δεκάρα για την Αμερική και εννοείται ότι μόνο το σκατό του θα ήταν διατεθειμένος να σας δώσει. Είναι ένας γελαδάρης ο οποίος νοιάζεται μόνο για το πώς θα κάνει περισσότερα χρήματα και θα ασκήσει την εξουσία του. Έχει γίνει ο εχθρός της εργατικής τάξης της χώρας. Αν νοιαζόταν για σας δεν θα έστελνε εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες στο Ιράκ, μια χώρα που δεν είχε καμία σχέση με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Και το FBI αλλά και η CIA είπαν στον Bush ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν το Ιράκ με την 11η Σεπτεμβρίου και ότι το πιθανότερο είναι να μην υπάρχουν όπλα μαζικής καταστροφής εκεί.

Αν νοιαζόταν για σας δεν θα επέμενε για φοροαπαλλαγές της τάξης του 1,7 τρισεκατομμυρίου (όπου η μερίδα του λέοντος αφορούσε τους ζάμπλουτους μεγαλοτραπεζίτες). Σε καιρό πολέμου και οικονομικής ύφεσης κατάφερε να μετατρέψει το μεγαλύτερο πλεόνασμα προϋπολογισμού στην ιστορία των ΗΠΑ, στο μεγαλύτερο έλλειμμα στην ιστορία των ΗΠΑ – ένα έλλειμμα που θα κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές που θα ακολουθήσουν. Χάρη στην οικονομική πολιτική Bush δύο στους τρεις φοιτητές αναγκάστηκαν να γυρίσουν στο σπίτι των γονιών τους καθώς δεν μπορούν να βρουν μια σωστή δουλειά.

Αν νοιαζόταν για σας δεν θα εξαπέλυε τέτοια πρωτοφανή επίθεση κατά των ατομικών δικαιωμάτων και των προσωπικών σας ελευθεριών μέσα στο ίδιο σας το σπίτι. Η κυβέρνηση Bush, χρησιμοποιεί τον Πατριωτικό Νόμο (Patriot Act) ως προπέτασμα για να καλύψει την προσπάθειά της να ρίξει μια κλεφτή ματιά στο τι είδους βιβλία διαβάζουμε, τι είδους μουσική αγοράζουμε και τι είδους σκέψεις κάνουμε. Επίσης ο Bush με ωμό τρόπο ικανοποιεί τις ταπεινές επιθυμίες της υπερ – συντηρητικής του βάσης υπόσχοντας να υποστηρίξει προγράμματα περιχαράκωσης που αναπαράγουν τον τρόμο, περισσότερα τεστ χρήσης ναρκωτικών στα σχολεία και συνταγματική τροποποίηση που θα απαγορεύει τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων.

Κι αυτά είναι μόνο η αρχή. (Για μια πιο ολοκληρωμένη ζωηρή εικόνα των αμφιλεγόμενων «κατορθωμάτων» του George Bush Jr δείτε τη λίστα μας με τους Λόγους Μίσους για τον Bush Jr. στις σελίδες που ακολουθούν).

Kαι δεν είμαστε οι μόνοι που αισθανόμαστε έτσι. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι – όπου συμπεριλαμβάνονται και παραδοσιακά συντηρητικές ομάδες και μεμονωμένα άτομα – έχουν αρχίσει να καταφέρονται ανοιχτά κατά του Λευκού Οίκου του Bush. Σύμφωνα με έκθεση του Κολεγίου Στρατού και Πολέμου (Army War College) - (κάθε άλλο παρά μια εστία αριστερού ριζοσπαστικού κινήματος) ο πόλεμος στο Ιράκ αποτελεί μια «στραβοτιμονιά» που υπονόμευσε τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Πρώην αξιωματικοί της CIA αλλά και ενεργοί έχουν ξεσκεπάσει δημοσίως τα ψέματα, τις λανθασμένες διατυπώσεις και τις υπερβολές που αποτέλεσαν τις βάσεις για την επιδρομή στο Ιράκ.

(Σας παρακαλώ να παρακολουθήσετε το ντοκιμαντέρ «Αποκάλυψη: Η αλήθεια για τον Πόλεμο στο Ιράκ» στο DVD. Μέσα σ’ αυτό υπάρχουν συνεντεύξεις με ειδικούς στην διεθνή διπλωματία και πρώην αξιωματικούς της CIA οι οποίοι ξεδιπλώνουν την απάτη και τις δολοπλοκίες της κυβέρνησης Bush). Ακόμη και πρώην μέλη του υπουργικού συμβουλίου του Bush έχουν αρχίσει να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, με τον πάλαι ποτέ Υπουργό Οικονομίας, Paul O’Neil ο οποίος τον περιγράφει ως «έναν τυφλός σε ένα δωμάτιο γεμάτο κωφούς».

Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι από σας σκεφτόσαστε: «Ναι, καλά... Ας παίξω τώρα το CD με τη μουσική και ποιος γαμάει την πολιτική». Και ξέρετε; Πριν το 2000 το πιθανότερο ήταν να συμφωνούσα μαζί σας. Στην πραγματικότητα, πριν το 2000 δεν είχα πάει να ψηφίσω ποτέ. Μετά ήρθε αυτός και όλα τα δώρα που μας έφερε: το Ιράκ, το 6% ανεργία, η Enron, η υποβάθμιση των προτύπων για την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα και του νερού, ο Πατριωτικός Νόμος, οι φοροελαφρύνσεις στους πλούσιους… Τώρα όλα έχουν αλλάξει.

Τα τελευταία 15 χρόνια ταξίδεψα αρκετά έξω από τη χώρα: στην Ευρώπη, την Ιαπωνία, την Αυστραλία και τη Νότιο Αμερική. Μέχρι πριν από 2 χρόνια, οι ΗΠΑ μετρούσαν. Όχι παντού και όχι σε όλους – αλλά στο σύνολο μας βλέπανε σαν τους «Όχι τόσο κακούς τύπους» και μερικές φορές σαν «Τα καλά παιδιά». Ε, λοιπόν αυτό τώρα έχει αλλάξει. Ο υπόλοιπος κόσμος πέρα από τις ΗΠΑ μας μισεί, μας φοβάται και μας θεωρούν ψευτοπαλίκαρα που εκφοβίζουν τον κόσμο αλλά και εντελώς φαιδρούς τύπους.

Και έχουν καλούς λόγους να το πιστεύουν αυτό: όλους τους σατανικούς ανθρώπους που κατέλαβαν την κυβέρνηση. Μας λένε ψέματα. Μας κλέψανε. Οι ελευθερίες μας έχουν σκοροφαγωθεί. Η χώρα μας έχει πέσει θύμα πλιάτσικου.

Δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια να στεκόμαστε στο περιθώριο. Έφτασε η στιγμή να φέρουμε εμείς την αλλαγή στα πράγματα.

Οι προεδρικές εκλογές του 2000 απέδειξαν ότι η απάθεια μπορεί να αποβεί μοιραία – και ότι μερικές εκατοντάδες ψήφοι είναι η διαφορά μεταξύ πολέμου και ειρήνης, μεταξύ μιας οικονομίας ραγδαίας ανάπτυξης και μεγάλων ελλειμμάτων σε σημεία ρεκόρ, μεταξύ προσωπικής ελευθερίας και του John Ashcroft.

Τα καλά νέα είναι ότι έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε το μέλλον της Αμερικής αλλά και ολόκληρου του κόσμου. Αυτό θα γίνει όμως μόνο αν έρθουμε στα συγκαλά μας και αναμιχθούμε στην πολιτική διαδικασία. Θέλουμε να κοψοχολιάσουμε της κυρίαρχες δυνάμεις; Πρέπει να οργανωθούμε και να κάνουμε τη φωνή μας να ακουστεί. Αν όλοι αυτοί που θα αγοράσουν αυτό το CD συγκεντρωθούν σαν μια δύναμη ειλικρίνειας, μπορούμε να ξεσκεπάσουμε τον George και να δείξουμε ότι είναι αποτυχημένος, ένας απατεώνας, ένας ψεύτης.

Ακούστε λοιπόν, αυτό το CD και τσεκάρετε τις πληροφορίες στον DVD. Ακούστε, παρακολουθείστε, απολαύστε τα και γαμω-οργιστείτε. Μοιραστείτε την οργή σας με τους φίλους και την οικογένειά σας. Όταν έδειξα το DVD στον ρεπουμπλικάνο πεθερό μου έμεινε με το στόμα ανοιχτό. Όπως και οι περισσότεροι αμερικανοί δεν είχε ιδέα για το μέγεθος της παραπλάνησης του αμερικανικού κοινού από την κυβέρνηση του Bush.

Οι Bush, Cheney, Rumsfeld, Ashcroft & ΣΙΑ ΑΕ είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν να μας πηδούν. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ανταποδώσουμε την χάρη και να τους πηδήξουμε κι εμείς.

Σας ευχαριστώ που διαβάσατε το μπινελίκι μου. Πρέπει να σας αφήσω τώρα γιατί πονάει το μυαλό μου και χρειάζομαι μια Guinness.

Χαιρετισμούς,"

Fat Mike

3. 20 Λόγοι Μίσους προς τον Bush:

20 λόγοι μίσους για τον Bush

 1. Υπό τη διακυβέρνηση Bush το εθνικό χρέος αυξήθηκε δραματικά ώστε ο μέσος όρος της μεριδίου που αναλογεί στον κάθε αμερικανό είναι $24000, συγκρίνοντάς το πάντα με τα $500 που ήταν πριν.
 2. Υπό τη διακυβέρνηση Bush 43 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν μείνει χωρίς ασφάλιση ιατρικής περίθαλψης.
 3. Ευθύνεται για το ποσοστά ανεργίας στο 6%. Εννιά εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν εργασία αυτή τη στιγμή. Είναι 3,3 εκατομμύρια περισσότεροι από πριν τον Bush.
 4. Έκοψε τις ειδικές παροχές υγείας στον βετεράνους πολέμου.
 5. Ο George Bush Jr. εγκατέλειψε την μονάδα του κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ και κηρύχθηκε αγνοούμενος για τουλάχιστον ένα χρόνο. Η μονάδα στην οποία είχε διοριστεί ήταν η Εθνική Φρουρά Αεροπορίας του Τέξας ή όπως την αποκαλούν σε άλλες στρατιωτικές μονάδες «η μεραρχία της Σαμπάνιας».
 6. Παρά το ποσοστό ανεργίας 13% μεταξύ των ατόμων σε ηλικία από 16 έως 24 ετών ο George Bush πρότεινε να ελαχιστοποιηθούν οι παροχές στο πρόγραμμα νεανικών ευκαιριών – ένα πρόγραμμα που προσφέρει εκπαίδευση στη εργασία για τους νέους της χώρας. Αυτό το πρόγραμμα του 2002 που κοστίζει $225 εκατομμύρια εξαφανίστηκε για να έχει περισσότερα χρήματα για το Ιράκ.
 7. Έκοψε την χρηματοδότηση 375.000 φοιτητών οι οποίοι προέρχονται από οικογένειες χαμηλού εισοδήματος και μείωσε το ειδικά φοιτητικά εφάπαξ επίδομα σε τέτοιο βαθμό που 84.000 φοιτητές δεν το δικαιούνταν πλέον. Σε σύνολο σε 1,5 εκατομμύριο φοιτητές είτε πήραν μειωμένο το επίδομα είτε καθόλου. Είναι ασφαλής η εκτίμηση ότι οι κόρες του Bush δεν δικαιούνται οικονομική στήριξη, κι έτσι οι υπερπολυτελείς ζωές όσων γνωρίζει ο Bush δεν πρόκειται να διαταραχθούν.
 8. Αποσύρθηκε από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.
 9. Είναι ο πρώτος Πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ που αρνήθηκε την ύπαρξη παρατηρητών των Ηνωμένων Εθνών για τις εκλογές του 2002
 10. Κατέχει το all-time ρεκόρ των ΗΠΑ (είναι και παγκόσμιο ρεκόρ) για τις περισσότερες οικονομικές δωρεές που δέχτηκε ποτέ πολιτική εκστρατεία από εταιρίες.
 11. Η κυβέρνηση Bush είχε διπλάσιους αξιωματικούς του FBI για τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών παρά για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας πριν την 11η Σεπτεμβρίου. Ακόμη και μετά την 11η Σεπτεμβρίου, περισσότεροι από 2000 αξιωματικοί του FBI χάνουν τον χρόνο τους διορισμένοι στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών.
 12. Οι συμφωνίες για το «Ελεύθερο Εμπόριο» που προτείνει έχουν ως αποτέλεσμα να χάσουν την εργασία τους πολλοί αμερικανοί καθώς θα εισέρχονται εργαζόμενοι από ξένες αγορές πράγμα που οδηγεί και στην στυγνή εκμετάλλευση των εργαζομένων από τις χώρες του Τρίτου Κόσμου.
 13. Ο John Ashcroft.
 14. Έχει βάλει με 11 επίσημους τρόπους κατά των δικαιωμάτων σε θέματα αναπαραγωγής. Πόσος καιρός απομένει μέχρι οι γυναίκες να χάσουν το δικαίωμα της επιλογής;
 15. Απέτυχε να εκπληρώσει την υπόσχεση να πιάσει τον Οσάμα Μπιν Λάντεν «Νεκρό ή Ζωντανό».
 16. Ξόδεψε ομοσπονδιακές πηγές σε ένα ταξίδι δημοσίων σχέσεων στην Βαγδάτη και… κατασκεύασε ένα δείπνο (!) Ευχαριστιών στις 6 το πρωί. Οι στρατιώτες που εμφανίστηκαν επιλέχθηκαν σύμφωνα με τον βαθμό πολιτικού δεσμού τους με την κυβέρνηση Bush. Αμ η γαλοπούλα; Αυτό κι αν δεν ήταν προπαγάνδα!
 17. Η άρνησή του να απολύσει – ή έστω να επιπλήξει – τον Υποστράτηγο Jerry «ο Θεός μας είναι μεγαλύτερος από τον δικό τους» Boykin. Μάλλον επειδή ο Μπούκιν έχει πει για τον Πρόεδρο: «Ο George Bush δεν εξελέγη από την πλειοψηφία του αμερικανικού εκλογικού σώματος αλλά διορίστηκε από τον Θεό. Είναι στον Λευκό Οίκο επειδή ο Θεός τον έβαλε εκεί»
 18. Αφού έστειλε τους στρατιώτες να πεθάνουν σε έναν άδικο και απρόκλητο πόλεμο δεν έχει πάει σε καμία από τις κηδείες.
 19. Η αήθης ρουσφετολογία του απέναντι στους πλούσιους και τους ισχυρούς. Η Elizabeth Cheney, (κόρη του κυρ’ Dick) στρογγυλοκάθισε σε μια καλή θεσούλα στο State Department επικεφαλής της πρωτοβουλίας συνεργασίας με την Μέση Ανατολή με budget $129 εκατομμύρια. Μετά από κει μπήκε στην λίστα μισθοδοσίας τους πολιτικής εκστρατείας του μπαμπά της και του θείου τους Dubya.
 20. Έριξε τον σκύλο του κάτω, με το κεφάλι!

4. Άλλοι 20 Λόγοι Μίσους προς τον Bush:

20 ακόμη λόγοι μίσους για τον Bush

 1. Ο Bush είναι ο πρώτος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ με λερωμένο ποινικό μητρώο.
 2. Ο Bush Jr. Κατέχει το all time ρεκόρ για τον αριθμό (δέκα εκατομμύρια) των ανθρώπων που σε παγκόσμιο επίπεδο κατέβηκαν σε διαδηλώσεις εναντίον του ταυτοχρόνως. Αποτέλεσαν με συντριπτική διαφορά το μεγαλύτερο πλήθος που διαδήλωσε κατά ενός ατόμου στην ιστορία της ανθρωπότητας.
 3. Κουτσούρεψε την χρηματοδότηση του προγράμματος για την βία κατά των γυναικών.
 4. Εισέβαλλε και κατέλαβε δύο χώρες μέχρι τώρα με κόστος ένα δισεκατομμύριο δολάρια τη βδομάδα.
 5. Διόρισε τον Charles Pickering, διαβόητο οπαδό των φυλετικών διακρίσεων από το Μισισιπή, στη θέση του Ομοσπονδιακού Δικαστή. Ύποπτο δεν είναι που το έκανε την ημέρα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ;
 6. Ο Bush ξόδεψε περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια στο Ιράκ, αφήνοντας τις πολιτείες των ΗΠΑ με τις μεγαλύτερες κρίσεις στους προϋπολογισμούς τους που είχαν να δουν εδώ και δεκαετίες και υποχρεώθηκε να μειώσει τις κοινωνικές παροχές. Και τώρα με το γενικό χρέος σε νέα ύψη, ο Bush Jr. θέλει να απαλλάξει τους πλούσιους από φορολογία που τους αναλογούσε μέχρι τώρα.
 7. Με την νέα Bush νομοθεσία (η πρωτοβουλία «Καθαροί Ουρανοί») οι μονάδες Ηλεκτρικής Ενέργειας επιτρέπεται να εκπέμπουν το τριπλάσιο βαθμό υδραργύρου υψηλής τοξικότητας στο περιβάλλον.
 8. Ο Bush απέτυχε να προστατεύσει 3 εκατομμύρια acres (στμ. 1 acre = 4.047 τμ) του εθνικού δρυμού Tongass από την ανεξέλεγκτη υλοτομία. Το δάσος Tongass φιλοξενεί τον μεγαλύτερο πληθυσμό φαλακρών αετών στην γη και έχει χάσει 700 τετραγωνικά μίλια ήδη. 33 άδειες υλοτομίας εκκρεμούν. Ούτε καν η ιερότητα του εθνικού μας πτηνού που είναι υπό εξαφάνιση μπορεί να συγκριθεί στα μάτια του Bush με τις εταιρίες που χρηματοδοτούν την προεκλογική του εκστρατεία.
 9. Ηγείται της λίστας διακοπών όλων των προέδρων στην ιστορία των ΗΠΑ. Τις 28 ημέρες πριν την 11η Σεπτεμβρίου ήταν σε διακοπές. Σε σύνολο μετράει 6 μήνες διακοπές… Γνωρίζεται κάποιον άλλον που είχε 6 μήνες διακοπές;;; (στμ δεν τελείωσε η τετραετία του ακόμη)
 10. «Την έκανε» από την Συνθήκη του Κιότο για το φαινόμενο του θερμοκηπίου η οποία είχε υπογραφεί από 178 χώρες.
 11. Ο Bush επιδοκιμάσει τον δογματικό Pat Robertson ο οποίος υποστηρίζει ότι ο Θεός του είπε πώς ο Bush θα κερδίσει τις εκλογές και «ότι δεν είχε σημασία για κάνει ο Bush επειδή τον ευλογεί ο Θεός». Ο Bush γενικώς έχει πολύ καλές παρέες. Κρατείστε όμως στο μυαλό σας ότι ο Robertson είναι ο βλάκας που απέδωσε την ευθύνη της 11ης Σεπτεμβρίου στους… γκέι και πρότεινε να βομβαρδίσουμε με πυρηνικά, να νουκάρουμε το State Department.
 12. Ως κυβερνήτης του Τέξας, κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων εκτελέσεων θανατικής ποινής: σε σύνολο 152 θανατοποινίτες εκτελέστηκαν, μερικοί από τους οποίους ήταν μειωμένης διανοητικής αντίληψης.
 13. Έχει επανειλημμένως κωλυσιεργήσει την δημόσια έρευνα σχετικά με την 11η Σεπτεμβρίου.
 14. Ο Bush αρνήθηκε την πλήρη χρηματοδότηση της πρωτοβουλίας κατά του AIDS αν και την είχε υποσχεθεί. Οι συνολικές περικοπές φτάνουν τα $ 2 δισεκατομμύρια.
 15. Ακόμη υποστηρίζει ότι οι γκέι είναι «αμαρτωλοί» και προωθεί νομοθεσία που θα απαγορεύει τις σχέσεις των γκέι, αφαιρώντας βασικά ατομικά δικαιώματα σε τοπικό αλλά και εθνικό επίπεδο.
 16. Πνίγηκε με ένα κουλουράκι (pretzel) και παραλίγο θα έχανε τη ζωή του ενώ καθόταν μπροστά στην τηλεόραση.
 17. Πάσχισε με κάθε τρόπο να αποτρέψει τις έρευνες για τα φιλαράκια του στην Enron και την Halliburton. Περισσότερα χρήματα δόθηκαν για τις έρευνες σχετικά με το σκάνδαλο Lewinsky παρά στις έρευνες για μια από τις μεγαλύτερες εταιρικές απάτες στην ιστορία.
 18. Κατέχει το ρεκόρ με τις λιγότερες Συνεντεύξεις Τύπου από Πρόεδρο από την μέρα που ανακαλύφθηκε τη τηλεόραση.
 19. Ευθύνεται για το έλλειμμα του προϋπολογισμού που φτάνει τα 521 δισεκατομμύρια. Δεν έχουν περάσει ούτε 4 χρόνια από την ημέρα που παρέλαβε το πλεόνασμα των 200 δισεκατομμυρίων.
 20. Έχει επανειλημμένως προσπαθήσει να νομιμοποιήσει την εξόρυξη πετρελαίου στους Εθνικούς Δρυμούς Προστασίας της Άγριας Ζωής.

Για τις μεταφράσεις ήταν υπεύθυνη η:

Γιώτα Gi Θεοδοσίου

Για τα... κοννέ ο:

Χρήστος Αρβανιτίδης

Punk/hc/emo
IT’S CALCULATED MURDER
SPARKLE OF HOPE
WOLVES IN WOLVES’ CLOTHING
NOFX
THE PUNK ROCK VERSES
HOMER
THEY’RE USING NANOPROBES
BORG 64
Terror Nation
WALK THE PLANK
Hell in My Pants
THE TWATS
No Sides
BREAK IT UP
UNCOVER EVERY ONE
THE MAPLE ROOM
Late night skate
COMMON ENEMY
WHITE CHAPEL DEMISE
HUMAN DEMISE