Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

ROCK AGAINST BUSH VOL. II

VARIOUS ARTISTS

FAT WRECK CHORDS / OLON MUSIC

21/10/2004

Ok lets face it … (am I right Mr. President???). …

όταν έγραφα για την απίστευτη συλλογή “rock against bush vol1” ούτε στα όνειρα μου δεν περίμενα τη συνέχεια της. Και όταν αυτή κυκλοφόρησε, τα δάκτυλα κλείδωσαν πάνω απ το πληκτρολόγιο. Δεν μου έβγαινε λέξη. Όμως …

Όμως να... 3 λόγοι με ξεμπλόκαραν και μπορώ να γράψω και γω τη γνώμη μου.

1- η Γιώτα Θεοδοσίου με απείλησε ότι αν δεν γράψω δεν μου ξαναμιλάει.

2- η Γιώτα Θεοδοσίου μισεί θανάσιμα τον κ.κ. Bush και την πολιτική του.

3- η Γιώτα Θεοδοσίου μου σιδερώνει τα πουκάμισα (άσχετο ???? χμ, νομίζεται!!!).

Το “rock against bush vol2” είναι γεγονός. Ο Χοντρομιχάλης των NOFX το έκανε και πάλι το θάμα του. Συγκέντρωσε 28 από τις κορυφαίες punk μπάντες του πλανήτη (και όχι μόνο) και κατάφερε να βγάλει τόση οργή σε ένα άλμπουμ που για ακόμη μια φορά θα το γράψω.

ΙΣΌΤΙΜΟ (ΑΝ ΟΧΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ)ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ “PUNK & DISORDERLY.

Τι να γράψω τώρα ???

Green Day, Bad Religion, Operation Ivy, The Lawrence Arms, Dropkick Murpys, Flogging Molly, Foo Fighters, Lagwagon, Rancid…. Όχι, όχι δεν γίνεται. Μια καταγραφή 28 ονομάτων και μόνο είναι πολύ λίγη γι αυτό το cd. Αλλά απ την άλλη και τι να γράψεις ?

Απλά βρείτε το. Εκτός των υπέροχων τραγουδιών περιέχει και DVD με Video clips και τις γνώμες κορυφαίων κωμικών για τον πλανητάρχη .

Το 1ο cd αυτής της συλλογής ήδη έχει πουλήσει περισσότερο από κάθε άλλη punk συλλογή μέχρι σήμερα και αναφορές για αυτό έγιναν και γίνονται στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα.

Ας πάρουμε λοιπόν και εμείς θέση (αγοράζοντας η όχι το cd). Ας πούμε και εμείς ένα ΟΧΙ σ΄ αυτόν τον κεφτέ που ταλανίζει τις ζωές μας . Και όλα αυτά βέβαια ξέροντας ότι ο «άλλος» δεν είναι καλύτερος. Απλά ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ… (ποιος θα μπορούσε να είναι??????????)

Παρακάτω ακολουθούν οι μεταφράσεις που έκανε η Γιώτα Θεοδοσίου (το Επώνυμο τα επαναλαμβάνω για τα τους φίλους των μυστικών υπηρεσιών), στο ένθετο που περιέχεται στο άλμπουμ.

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΓΚΡΟΥΠ

ΜΕΣΑΑΠΟΤΟ

POCK AGAINST BUSH II

FooFighters

Αισθάνεστε ότι η κυβερνητικές πολιτικές αντανακλούν με αυθεντικό τρόπο τις απόψεις σας; Μήπως οι περισσότεροι Αμερικανοί είναι ακόμη πιο ανεκτικοί από όσο η παρούσα διοίκηση νομίζει; Το 2004 είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για την χώρα μας. Σας παρακαλούμε να κάνετε τις φωνές σας να ακουστούν!

Chris / Foo Fighters

Lagwagon

Ελπίζουμε ότι οι συλλογές “Rock Against Bush” θα φτάσουν σ’ όλους αυτούς που νοιάζονται για το μέλλον. Οι καιροί που ζούμε είναι τρομακτικοί όταν θέλουμε να μιλάμε για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας. Η απάθεια είναι αδικαιολόγητη. Αν είσαι 18 ετών ή περισσότερο, Αμερικανός πολίτης, και επιλέγεις να αγνοείς τα θέματα της πολιτικής, ήρθε η ώρα να αλλάξεις στάση. Πρέπει να παλέψεις για τα προνόμιά μας στο μέλλον.

Joe / Lagwagon

Sleater-Kinney

Εμείς οι άνθρωποι πολλές φορές παραπονιόμαστε ότι ζούμε σε δύσκολους καιρούς. Πρέπει να κρατάμε στο μυαλό μας ότι εμείς είμαστε «οι καιροί». Δεν στεκόμαστε απ’ έξω από τα τρέχοντα γεγονότα, είμαστε μέρος τους. Είναι σημαντικό να διατηρούμε την δική μας κρίση και υπευθυνότητα ώστε να μην αισθανόμαστε αδύναμοι. Ήρθε ο καιρός να αναλάβουμε δράση, να πάρουμε ρίσκα, να υποστηρίξουμε τα πιστεύω μας. Πρέπει να σκεφτούμε πώς είναι να ζεις πραγματικά κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Bush. Πολλοί από μας αισθανόμαστε αποξενωμένοι, αποδυναμωμένοι, εξαπατημένοι και θυμωμένοι. Ο Bush είναι το μειονέκτημα αυτής της χώρας αλλά και του κόσμου όλου.

Carrie / Sleater-Kinney

Jawbreaker

Μπορεί να επαναπαύεστε στην άποψη ότι η δυναστεία του Bush θα λάβει αυτό που της αξίζει για τον δολοφονικό συνδυασμό Θεός / Αστυνομία / Πουριτανισμός, σε κάποιο χρυσό μέλλον. Δυστυχώς όμως το κόστος σε ανθρώπινες ζωές, ανθρώπινα δικαιώματα και ριζοσπαστική φαντασία συμβαίνει τώρα: στους δρόμους, στο σπίτι και σε ολόκληρη την υφήλιο. Ποτέ δεν υπήρξε καλύτερη εποχή για καλλιτεχνικό θυμό γεμάτο αγάπη ειδικά όταν κάποιος διαλέγει τον δύσκολο δρόμο.

Blake / Jawbreaker

The (International) Noise Conspiracy

Η Αμερική είναι η μεγαλύτερη υπερδύναμη στην γη. Αυτό σημαίνει ότι η όποια πολιτική απόφαση λαμβάνεται στην Αμερική έχει επιπτώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουμε δει τρομακτικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας σε παγκόσμια κλίμακα. Όλα σχετίζονται με την οικονομική πολιτική της Αμερικής η οποία είναι μια στυγνή καπιταλιστική δικτατορία. Κάθε μέρα υποχρεωθήκαμε να υποφέρουμε μέσα από τον ταξικό πόλεμο που έχουν κηρύξει οι πλούσιου ενάντια στους φτωχούς. Η Ιστορία όμως έχει αποδείξει ότι καμία τέτοια δικτατορία δεν μπορεί να διαρκέσει. Ας φτιάξουμε εμείς την Ιστορία τώρα αμέσως.

The (International) Noise Conspiracy

DONOTS

Οι πολιτικές της κυβέρνησης του George Bush Jr είναι απαράδεκτες και αποτελούν απειλή όχι μόνο για την Αμερική αλλά και για τον υπόλοιπο κόσμο. Είμαστε ένα Γερμανικό γκρουπ που στηρίζει απόλυτα την εκστρατεία που έχει εξαπολύσει το punkvoter.com και πιστεύουμε ότι πρέπει να απασχολεί ολόκληρο τον κόσμο. Συμπεραίνουμε ότι όχι μόνο οι νέοι Αμερικανοί θα πρέπει να είναι ευαίσθητοι με αυτό το ζήτημα, αν και είναι οι μόνοι που μπορούν να φέρουν την πραγματική αλλαγή. Αυτή (στμ. Η συμμετοχή τους στην συλλογή Rock Against Bush II) είναι η δική μας μικροσκοπική συμβολή στο θέμα.

Ingo / Donots

Thought Riot

Οι δρόμοι μέσα από τους οποίους κάποιος μπορεί να συμμετάσχει στην δημοκρατία μας είναι πολλοί και διαφορετικοί αν και οι πιο άμεσοι δρόμοι έχουν δυσφημιστεί και στιγματιστεί. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε παραδοσιακά και στοιχειώδη μέσα αλλά πρέπει να κρατούμε στο μυαλό μας ότι όταν αυτά αποτύχουν να υπηρετήσουν τα συμφέροντά μας, το να φάμε τις σόλες μας στα πεζοδρόμια υπήρξε καταλυτική μέθοδος για να έρθει κοινωνική αλλαγή. Είναι επιβεβλημένη η ανάγκη να συνεχίσουμε να μετατρέπουμε σε φωνή την σημασία που έχει το κάθε μέσο.

Marc / Thought Riot

Useless ID

Την ίδια ώρα που η ανάμιξη των ΗΠΑ στο Ιράκ δικαιολογείται στον κόσμο για λόγους «παγκόσμιας ασφάλειας», ο πραγματικός λόγος είναι ο έλεγχος των φυσικών πόρων του Ιράκ όπως το πετρέλαιο. Αυτή η δικαιολογία έχει χάσει κάθε αξία. Η ακραία δράση που ανέλαβε ο George Bush Jr και οι ΗΠΑ στο Ιράκ αλλά και σε άλλες αραβικές χώρες της Μέσης Ανατολής αύξησε την ένταση στο Ισραήλ. Το Ισραήλ, ανέκαθεν σύμμαχός των ΗΠΑ, ήδη υφίσταται συνεχείς τρομοκρατικές ενέργειες/εντάσεις λόγω της διένεξης Ισραήλ / Παλαιστίνης. Οι πράξεις των ΗΠΑ έχουν οδηγήσει στην αύξηση της συχνότητας εμφάνισης τρομοκρατικών ενεργειών όπως επιθέσεις με πυραύλους και επιθέσεις καμικάζι. Εφόσον χώρες σαν το Ιράκ υποστηρίζουν αυτές τις επιθέσεις αποτελούν έναν τρόπο εκδίκησης των στρατιωτικών εξτρεμιστών κατά των ΗΠΑ μέσω των χτυπημάτων κατά του Ισραήλ με στόχο να κάνουν τους Αμερικανούς να σταματήσουν και να μείνουν μακριά τους.

Guy Carmel / Useless ID, Citizens Of Israel

Sugarcult

Λέγεται ότι «η νιότη χαραμίζεται στους νέους». Ακριβώς τη στιγμή που υπάρχει η περισσότερη ενέργεια, οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν την απάθεια και την τεμπελιά. Αυτή την κατάσταση την λατρεύουν οι γέροι που μας γαμάνε και έχουν στα χέρια τους το σύστημα. Λατρεύουν το γεγονός ότι οι νέοι άνθρωποι ξοδεύουν ώρες on line σε κουτσομπολιά αντί να βγαίνουν έξω και να έχουν ουσιώδεις συζητήσεις μεταξύ τους. Λατρεύουν το γεγονός ότι κάθεστε στον καναπέ σας παρακολουθώντας στην τηλεόραση την «πραγματική» ζωή αντί να βγουν έξω και να τη ζήσουν. Λατρεύουν το γεγονός ότι υποθέτετε ότι τα προβλήματα του κόσμου δεν θα έρθουν στην πόρτα σας και ότι κάποιος άλλος πρέπει να αναλάβει τον έλεγχο. Λατρεύουν το γεγονός ότι δεν κάνετε ερωτήσεις. Λατρεύουν το γεγονός ότι όσοι νέοι άνθρωποι αμφισβητούν την εξουσία θεωρούνται ως απόκληροι με χάλια στυλ μαλλιών, χωρίς χρήματα, χωρίς επιχειρήματα, χωρίς παιδεία. Λοιπόν, δυστυχώς γι’ αυτούς ένας απόκληρος με το όνομα Fat Mike έκανε χρήματα αλλά και… «τα μαθήματά του», και κατάφερε να κάνει το γκρουπ μας παρέα με κάποιους άλλους που τον στηρίζουν να χαλάσουν το ωραίο πάρτι (στμ των κυβερνώντων) που μάλλον κράτησε περισσότερο απ’ ό,τι έπρεπε. Τουλάχιστον αυτοί θα είναι χαρούμενοι που ακόμα έχουμε μαλλιά με χάλια στυλ.

Marko / Sugarcult

Operation Ivy

Θα ήθελα να είμαι πιο συγκροτημένος στην πολιτική μου τοποθέτηση, τώρα που γράφω αυτήν την δήλωση. Οι Opivy όποτε θέλησαν να αναφερθούν σε κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα είχαμε μια γενικότερη ανθρωπιστική πατέντα και λιγότερες φορές έναν συγκεκριμένο σκοπό. Προσωπικά δεν ξέρω πολλά από πολιτική αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι ο κόσμος ελέγχεται και καταστρέφεται από μια μικρή κλίκα η οποία διακατέχεται από παρανοϊκή απληστία και εγωισμό. Κι αφού τα έχω πει όλα αυτά, ήρθε η ώρα να θέσουμε πραγματικούς στόχους και να αποκαλέσουμε τα πράγματα με το όνομά τους: Ο Geroge Bush Jr και η κυβέρνησή του ευθύνεται για την πιο καταστροφική πατέντα αλαζονείας στην υπηρεσία των μεγάλων εταιριών σε συνδυασμό με την πιο πολεμοκάπηλη μηχανή στην σύγχρονη ιστορία.

Επιστολή του JustinSane από τους Anti-Flag

Όταν ο Bush ανέλαβε τα καθήκοντά του ως πρόεδρος συνήθιζα να σκαρφίζομαι αστεία για την παρανοϊκή πολιτική που σκόπευε να ακολουθήσει. Τα αστεία μου ήταν γελοιωδώς παρατραβηγμένα. Για παράδειγμα: «στοιχηματίζω πώς ο Bush θα περάσει νόμους με τους οποίους θα κόβει από τη φορολογία των πλουσίων με το πρόσχημα ότι υποστηρίζει τις περικοπές στην φορολογία της αμερικανικής οικογένειας». Χα-χα! Αυτό κι αν δεν ήταν αστείο! Ή το άλλο: «Λόγω των εκτεταμένων πυρκαγιών στα δάση της Καλιφόρνια, ο μόνος τρόπος για να σωθούν τα δάση είναι να τα ξεπατώσουμε!» Αυτό το αστείο κι αν δεν ξεσήκωσε κύματα γέλιου!!! Ο Βασιλιάς όλων των αστείων μου όμως ήταν το εξής: «Να δείτε πως ο Bush θα πει ότι το Ιράκ έχει πυρηνικά όπλα και θα το χρησιμοποιήσει αυτό ως δικαιολογία για να εισβάλλει στη χώρα για τα πετρέλαιά της». Ο παραλογισμός σ’ αυτό το αστείο ήταν που το έκανε το πιο πετυχημένο μέχρι τη στιγμή που όλα τα γελοία αστεία μου βγήκαν αληθινά! Όταν τρομοκρατήθηκα στην ιδέα ότι τα «προφητικά μου αστεία» ήταν με κάποιον τρόπο οι μοναδικοί υπεύθυνοι για την γκαντεμιά της Αμερικής αλλά και ολόκληρου του κόσμου, τα παράτησα. Αλλά είδα ότι ακόμα και σ’ έναν κόσμο όπου απουσίαζαν τα γελοία αστεία μου, οι ηλιθιότητες του Bush ξεπερνούσαν και τις πιο παράλογες πολιτικές όλων των αιώνων. Άρχισα να αναρωτιέμαι «αν τα αστεία μου δεν είναι υπεύθυνα για κάθε φριχτή πράξη που υλοποιούνταν από το Καθεστώς Bush, πώς κατάφερνε να ξεγελάσει το κοινό και να το κάνει να καταπίνει κανονικότατα τόσο οφθαλμοφανείς βλακείες, βλακείες με τις οποίες έκανα πλάκες λίγο καιρό πριν;». Μετά από πολύ σκέψη κατέληξα σε κάποια συμπεράσματα.

Η αφετηρία ήταν η εξής: το Καθεστώς Bush χρησιμοποίησε την «Οργουελική διγλωσσία» αναπτύσσοντάς την περαιτέρω, διασφαλίζοντας ότι μια φιλανθρωπική, θετική κι αισιόδοξη χροιά συνοδεύει πολιτικές που πρεσβεύουν ακριβώς το αντίθετο. Δεν περιγράφουν τον αποδεκατισμό των δασών για να τα σώσουν ως «Δράση ως Δικαιολογία για να Επιτρέψουμε στις Διεθνής Πολυεθνικές Εταιρίες Ξυλείας να Ξηλώσουν τα Δάση υπό Προστασία». Όχι – όχι. Αυτό θα είχε μια βάση αλήθειας (κάτι σαν το σήριαλ COPS). Αντιθέτως, σε αυτό το καταστροφικό σχέδιο νόμου έδωσαν το θετικό κι αισιόδοξο όνομα, Πρωτοβουλία για Υγιή Δάση. Διάολε, αν το αποκαλέσεις έτσι, αυτομάτως θέλω να είμαι ο πρώτος που θα φωνάξω «ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΟΡΜΟΣ ΠΕΦΤΕΙ. Ξεριζώστε όλα αυτά τα ενοχλητικά δέντρα επειδή μου αρέσει το κάμπινγκ!»

Και πώς σας φάνηκε η Πρωτοβουλία για Καθαρούς Ουρανούς; Τι στραβό θα μπορούσε να έχει η προοπτική των καθαρότερων ουρανών; Μάλλον τίποτα εκτός από το γεγονός ότι η συγκεκριμένη νομοθεσία δεν έχει καμία σχέση με καθαρότερο αέρα ή καθαρούς ουρανούς. Η Πρωτοβουλία για Καθαρούς Ουρανούς δίνει το πράσινο φως στις εταιρίες για να εκλύουν μεγαλύτερα ποσοστά μόλυνσης στο περιβάλλον συμπεριλαμβανομένων του υδραργύρου και των αερίων που ευθύνονται για το φαινόμενο του Θερμοκηπίου. Ίσως να έχω χάσει κάποια επιστημονική ανακοίνωση αλλά στην «σφαίρα» που αποκαλείται «πραγματικότητα» το να επιτρέπεις μεγαλύτερα ποσοστά μόλυνσης δεν οδηγεί σε καθαρότερη ατμόσφαιρα ή αέρα που μπορείς να αναπνεύσεις.

Στην τελική, το Καθεστώς Bush δεν αποκάλεσε την εισβολή στο Ιράκ ως «Επιχείρηση για να Ενισχύσουμε όλα τα Φιλαράκια μας σε όλες τις Εταιρίες Κατασκευής Όπλων και των Πολυεθνικών οι οποίες Χρηματοδότησαν την Εκστρατεία Εκλογής του Bush (Συμπεριλαμβανομένης και της Εταιρίας του Ντικ Τσέινι μέχρι Ακόμα και Σήμερα)». Φυσικά όχι. Αντιθέτως μας έκαναν να χεστούμε από τον φόβο μας με ατελείωτες αναφορές για τον «παρανοϊκό» Σαντάμ και τα ανύπαρκτα όπλα μαζικής καταστροφής. Παράλληλα βάφτισαν την εισβολή «Επιχείρηση Για ένα Ελεύθερο Ιρακ» (Operation Iraqi Freedom). Κόκκινοι, Άσπροι και… εγκεφαλο-πλυμένοι Αμερικανοί ακούγοντας ξανά και ξανά μέρα με την ημέρα, μήνα με τον μήνα όλες αυτές τις παραπλανητικές πληροφορίες άρχισαν να σκέφτονται «Φοβάμαι! Θέλω ασφάλεια. Αν ο Σαντάμ πρόκειται να μας γαμήσει στα πυρηνικά, να τον γαμήσουμε εμείς πρώτοι. Αν πρόκειται να μου εξασφαλίσεις ασφάλεια και παράλληλα να ελευθερώσουμε και μερικούς καταπιεσμένους, είμαι μέσα! Κι εδώ που τα λέμε το πετρέλαιο που κυλά κάτω από την άμμο τους, δικό μας δεν είναι έτσι κι αλλιώς;»

Έχετε την εντύπωση ότι οι εξηγήσεις μου είναι υπεραπλουστευμένες; Έτσι νόμιζα κι εγώ μέχρι που τα αστεία μου άρχισαν να βγαίνουν αληθινά! Η αποκάλυψη αυτή με οδήγησε στο εξής ερώτημα: «Οι κάτοικοι των ΗΠΑ, στ’ αλήθεια ψηφίζουν σύμφωνα με τις πεποιθήσεις τους;» Έτσι άρχισαν να κάνω μια μικρή έρευνα και αυτό που βρήκα είναι ότι η πλειοψηφία των πολιτών των ΗΠΑ έχουν προοδευτικές, φιλελεύθερες αρχές! Αλήθεια λέω… Σύμφωνα με σφυγμομετρήσεις το συντριπτικό ποσοστό του 89% των Αμερικανών πιστεύουν ότι πρέπει να υπάρξουν αυστηρότεροι νόμοι και κανονισμοί για την προστασία του περιβάλλοντος. Το 77% πιστεύει ότι σημαντικότερο είναι η κυβέρνηση να εξασφαλίσει υπηρεσίες όπως οι Υπηρεσίες Υγείας, Κοινωνική Ασφάλιση, Ιατρική Βοήθεια παρά την περικοπή των φόρων. Το 72% πιστεύει ότι πρέπει να θεσμοθετηθούν αυστηρότεροι νόμοι για την κατοχή όπλων. Το 63% των Αμερικανών είναι υπέρ των προγραμμάτων θετικής δράσης για την παροχή βοήθειας στους μαύρους, τις γυναίκες και άλλες ευπαθείς ομάδες / μειονότητες. Το 62% πιστεύει ότι το Ανώτατο Δικαστήριο δεν πρέπει να ανακαλέσει την απόφαση Roe v. Wade (ΣτΜ το 1973 με Δικαστική απόφαση στην υπόθεση Roe v. Wade έγιναν νόμιμες οι εκτρώσεις στις ΗΠΑ). Ένα ακόμα 62% θα προτιμούσε η κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες για ένα παγκόσμιο σύστημα ασφάλειας για την υγεία οι οποίες να χρηματοδοτηθούν από τα χρήματα των φορολογουμένων.

Έτσι, έχουμε έναν πληθυσμό ο οποίος κατά τα σχεδόν δύο τρίτα του ή και περισσότερο διαφωνεί κάθετα με τις πολιτικές της παρούσας διακυβέρνησης. Όποιος νιώθει ότι το κεφάλι του θα εκραγεί όπως κι εγώ να σηκώσει το χέρι του!

Εάν όλα αυτά είναι αλήθεια πώς γίνεται να έχουμε τόσους δεξιούς πολιτικούς σε στρατηγικές θέσεις να καθορίζουν ποια είναι η Αμερικανική κουλτούρα, την ίδια ώρα που η πλειοψηφία των πολιτών στις ΗΠΑ στηρίζουν προοδευτικές, φιλελεύθερες, αριστερές αξίες; Λυπάμαι που θα το πω, καθώς είναι κάτι που κανείς δεν θέλει να ακούσει αλλά πρέπει όλοι εμείς να δίνουμε μικρότερη σημασία στο μάρκετινγκ με το οποίο μας κατακλύζουν αυτοί οι μαλάκες και να δίνουμε την μέγιστη προσοχή μας στις αληθινές προθέσεις και πράξεις τους. Εάν κάνα δυο εκατοντάδες άνθρωποι το είχαν κάνει αυτό εξαρχής αυτή η συλλογή με τα τραγούδια δεν θα υπήρχε.

Είναι στο χέρι σου να μάθεις ποιος πραγματικά υποστηρίζει αυτά που εσύ πιστεύεις και όχι να μασάς όλες αυτές τις παραπλανητικές αλλά αποτελεσματικές, δεξιών πεποιθήσεων διαφημιστικές εκστρατείες που θα έκαναν οποιαδήποτε εταιρία να της τρέχουν τα σάλια. (Σκεφτείτε μόνο πόσα αθλητικά παπούτσια θα μπορούσαν να πουλήσουν οι εταιρίες αν τα διαφημιστικά τους είχαν την μισή μόνο επιτυχία!) Δεν χρειάζεται να γίνεις εθισμένος μανιώδης με την πολιτική ή να σταματήσεις να κάνεις όλα αυτά που σου αρέσουν… Απλά παράκαμψε λίγο ό,τι κάνεις μια στο τόσο για να δεις τι πραγματικά συμβαίνει. Το ιδανικό θα ήταν να παρακολουθήσεις ένα μέσο ενημέρωσης που δεν ανήκει στην κυρίαρχη τάξη. Υπάρχει μια εντελώς διαφορετική ιστορία λίγα κλικ μακρύτερα, ξεκινώντας από τα sites δύο διάσημων Βρετανικών εφημερίδων οι οποίες είναι γνωστό ότι δημοσιεύουν γεγονότα που κατά κάποιον μυστηριώδη τρόπο τα Αμερικανικά φύλλα δεν τα βρίσκουν για να τα δημοσιεύσουν. Περάστε μια βόλτα από την The Guardian και την The Independent στις εξής διευθύνσεις: www.guardian.co.uk και www.independent.co.uk. Όταν οπλιστείς με γνώση την οποία, θα δεις λίγοι κατέχουν, πρέπει να συζητήσεις τα τρέχοντα θέματα με διάφορους ανθρώπους, πρέπει να αναλάβεις δράση!

Θέλεις ένα ειδησεογραφικό πρόγραμμα που να μπορείς να το ακούσεις; Democracy NOW (www.democracynow.org) και Flash Points (www.flashpoints.net) είναι δύο από τα καλύτερα ειδησεογραφικά προγράμματα, τελεία και παύλα. Πολύ καλά επίσης είναι και τα on-line περιοδικά www.commondreams.org, www.zmag.org, www.undergroundactionalliance.org, και www.alternet.org.

Θα ήθελα να σας αφήσω παρέα με τις ακόλουθες σκέψεις… Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ της δεξιάς ή της αριστερής παράταξης και των κομμάτων τους; Κατά την άποψή μου, σε μερικά πολύ βασικά θέματα, ΝΑΙ. Γενικότερα όχι. Ο George Bush είναι η πηγή όλων των προβλημάτων μας; Όχι αλλά με τα όσα έχει δείξει ήδη ο Bush φαίνεται ξεκάθαρα ότι θα συνεχίσει να προτείνει και να προωθεί ό,τι πιο σατανικό γαμημένο πράμα τολμήσω να σκεφτώ μόνο σαν ανέκδοτο, συμπεριλαμβανομένου του να γεμίσει το Ανώτατο Δικαστήριο με υπερ – συντηρητικούς, βαλμένους από το παράθυρο αντιδραστικούς που πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν ατομικές ελευθερίες (το δικαίωμα στην έκτρωση είναι το πρώτο στη λίστα τους) να επαναφέρει την στρατολόγηση (το σχετικό σχέδιο νόμου έχει ήδη προταθεί!!!) να εισβάλλει στην Βόριο Κορέα και στη Συρία και το Ιράν, να επιβάλλει ακόμη περισσότερες περικοπές φόρων για τους πλούσιους, να θέσει τέρμα σε όλους τους σημαντικούς περιβαλλοντικούς κανονισμούς και κοινωνικά προγράμματα.

Δεν ξέρω αν ποτέ ταξιδέψατε στο εξωτερικό. Εγώ που ταξίδεψα σας λέω ότι συνέχεια ακούω πως αυτός το τύπος στον Λευκό Οίκο είναι μια κινητή φάρσα, είναι μουρλός. Γυρνώντας να κοιτάξω στα «έργα και ημέρες του» μου είναι αδύνατον να βρω έστω κι ένα επιχείρημα για να αντικρούσω αυτήν την άποψη. Κι αυτό μας κάνει θλιβερούς.

Δεν μ’ ενδιαφέρει αν με συμπαθείτε ή σας αρέσει το γκρουπ μου. Μην το κάνετε για μένα, κάντε το για τον κόσμο, για την οικογένειά σας, για τον εαυτό σας. Στο όνομα του καλύτερου γαμησιού, πάτε να γραφτείτε μέλη στο Punk Voter www.punkvoter.com καθώς όσο περισσότερα μέλη μπορεί να αποδείξει ότι έχει το Punk Voter τόσο μεγαλύτερη επιρροή θα έχει όταν προσπαθεί να προσεγγίσει την Ουάσινγκτον και τους πολιτικούς για την προώθηση σημαντικών θετικών νόμων.

Αν δεν είστε σε ηλικία ψήφου το 2004, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να ψηφίσετε ποτέ! Το Punk Voter χτίζει μια συμμαχία για το μέλλον. Γι’ αυτό αναλάβετε δράση τώρα. ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ!

Κι αφού κατάφερα να σας πω αυτά που ήθελα, να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο που μου διαθέσατε. Τώρα πάτε να πιείτε μια μπύρα ή γάλα σόγιας ή ό,τι, τέλος πάντων πίνετε και ροκάρετε μ’ αυτήν την εκπληκτική συλλογή.

Ειρήνη – Αγάπη – Ενότητα

Justin Sane

από τους Anti-Flag

Νομίσατε ότι τελειώσαμε στην προηγούμενη συλλογή, ε; ΟΧΙ, έχουμε

20 περισσότερους λόγους

μίσους προς τον George Bush Jr.

 1. Αρνήθηκε να αγοράσει επαρκή οπλισμό για τους στρατιώτες που στάλθηκαν στο Ιράκ. Σύμφωνα με την μελέτη που έκανε ένας σύμβουλος σε θέματα ασφάλειας 25% των απωλειών θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν υπήρχε καλύτερος οπλισμός
 2. Είναι υπεύθυνος για το υψηλότερο έλλειμμα των ΗΠΑ όλων των αιώνων: $43,1 δισεκατομμύρια δολάρια.
 3. Ο Bush Jr έδωσε στους χρηματοδότες και σημαντικούς υποστηρικτές της προεκλογικής εκστρατείας του $8 δισεκατομμύρια με τη μορφή εργολαβιών για την αποκατάσταση του Ιράκ και του Αφγανιστάν. Εταιρίες όπως οι Halliburton, Bechtel, Kellogg, Brown & Root, κτλ. Πολυάριθμα σκάνδαλα έχουν αποκαλυφθεί σχετικά με αυτούς τους «φίλα προσκείμενους» εργολάβους οι οποίοι ξεπαραδιάζουν τους Αμερικανούς φορολογούμενους με το να χρεώνουν υπερβολικά για τις υπηρεσίες που προσφέρουν.
 4. Τα μπλουζάκια της προεκλογικής εκστρατείας του Bush φτιάχτηκαν στο Μυανμάρ σε συνθήκες κάτεργου εκμετάλλευσης. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η πληροφορία ότι το 2003 ο Bush Jr υπέγραψε νομοθεσία που απαγορεύει την εισαγωγή προϊόντων από το Μυανμάρ η οποία τέθηκε σε ισχύ την 1η Σεπτεμβρίου 2003.
 5. Ενέκρινε την πώληση αλυσίδων και τεχνολογίας ηλεκτροσόκ αλλά και άλλες συσκευές βασανιστηρίων αξίας $20 εκατομμυρίων σε χώρες που έχουν αποδοκιμαστεί για την χρήση βασανιστηρίων.
 6. Τα πανεπιστημιακά δίδακτρα αυξήθηκαν κατά 28% κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης Bush
 7. Περισσότεροι από 60 επιφανείς επιστήμονες, μεταξύ των οποίων και 20 Νομπελίστες, έχουν κατηγορήσει την κυβέρνηση του Bush ότι «σκόπιμα και συστηματικά έχει παραποιήσει επιστημονικά στοιχεία υπηρετώντας πολιτικές σκοπιμότητες σε σχέση με το περιβάλλον, την υγεία, την βιοϊατρική έρευνα, και τον πυρηνικό οπλισμό είτε στο εσωτερικό της χώρας είτε στο εξωτερικό».
 8. Πρότεινε την περικοπή κατά 40% στον προϋπολογισμό για τα μετασχολικά προγράμματα. Δεν θα μείνει ούτε ένα παιδί πίσω; Αυτή η μείωση θα αποκλείσει τουλάχιστον 475.000 παιδιά.
 9. Ο Bush Jr ενέκρινε τη χρήση βομβών διασποράς και “Daisy Cutters” (η παγκοσμίως μεγαλύτερη πυρηνική βόμβα. ΣτΜ: daisy cutter είναι ο κόφτης μαργαριτών ?!!??!!??!!) σε κατοικημένες περιοχές του Ιράκ. Ευθύνονται για τον θάνατο περισσότερων από 10.000 αθώων πολιτών, αριθμός που ξεπερνάει κατά περισσότερο από τρεις φορές τις απώλειες από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Σημ: ΚΑΝΕΝΑΣ Ιρακινός δεν ήταν αναμεμιγμένος στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.
 10. Ο Richard Clarke (Ανώτερος Σύμβουλος της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας) και ο Paul O’Neil (Υπουργός Οικονομικών) κατέθεσαν ότι ο Bush Jr είχε σκοπό να εισβάλλει στο Ιράκ από τις πρώτες μέρες της προεδρίας του. Ο Clarke υποστηρίζει ότι ο Bush Jr αγνόησε τις προειδοποιήσεις για επικείμενο χτύπημα της al Qaeda. Στις 12 Σεπτεμβρίου ο Bush Jr έδωσε εντολή στο προσωπικό του να βρουν κάποια διασύνδεση μεταξύ της al Qaeda και του Ιράκ, και παρά το γεγονός ότι δεν βρέθηκε καμία σχέση ποτέ, (και παρά τις σχετικές προτάσεις της CIA) επέμεινε και τελικά επέλεξε να εισβάλλει στο Ιράκ. Αυτό έχει επιβεβαιωθεί και από την ειδική επιτροπή που διερεύνησε τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου.
 11. Αν και διατείνεται ότι ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας είναι η πρώτη προτεραιότητά του, έκανε περικοπές κατά δύο-τρίτα στο αίτημα του FBI για χρηματοδότηση σε θέματα αντιτρομοκρατίας.
 12. Ο Bush Jr έχει καταστήσει σαφές ότι κατά την επόμενη τετραετία του θα διορίσει στο Ανώτατο Δικαστήριο δικαστές οι οποίοι αντιτίθενται στο δικαίωμα επιλογής της γυναίκας και θα καταργήσουν την νομιμότητα των εκτρώσεων σε εθνικό επίπεδο. (ΣτΜ στις ΗΠΑ ορισμένες νομοθεσίες ισχύουν μόνο ανά πολιτεία).
 13. Ο Bush Jr ακόμα δεν έχει παραστεί ούτε σε μία από τις κηδείες των στρατιωτών ενώ την ίδια ώρα συνεχίζει να κρατά το αμερικανικό κοινό μακριά από την αλήθεια για το μέγεθος των απωλειών. Δεν έχει παραδεχτεί ούτε μία φορά ότι περισσότεροι από 18.000 στρατιώτες έχουν τραυματιστεί στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.
 14. Η Κυβέρνησή του έχει παράνομα κινηματογραφήσει ψεύτικα ρεπορτάζ υπέρ του Bush για το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπιστικών Υπηρεσιών. Έφτασαν στο σημείο να προσλάβουν ψεύτικους δημοσιογράφους οι οποίοι επιδοκιμάζουν την αντιφατική πολιτική του Dubya και πρόσθεσαν και ψεύτικο κοινό για να χειροκροτεί καθ’ όλη τη διάρκεια.
 15. Σε μια προσπάθεια να παρουσιάσουν την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας η κυβέρνησή του επανααξιολόγησε την θέση της εργασίας σε fast food και την παρουσίασε ως εργασία στον χώρο της κατασκευαστικών υπηρεσιών. Η εργασία σε fast food αμείβεται με τον βασικό μισθό, καμία σχέση με άλλες εργασίες οι οποίες έχουν παροχές και πληρώνονται με $15/ώρα.
 16. Η Κυβέρνησή του πρότεινε τα μεγαλύτερα πρόστιμα παγκοσμίως για παραβιάσεις σε θέματα απρέπειας σε ό,τι μεταδίδεται στο ραδιόφωνο. Αν η Επιτροπή για θέματα Επικοινωνιών κρίνει ότι έχετε πει κάτι προσβλητικό μπορεί να σας επιβληθεί πρόστιμο $500.000.
 17. Είναι φανατικός θρησκευόμενος και πιστεύει ότι ΜΟΝΟ Ευαγγελικοί δικαιούνται τη ζωή μετά θάνατον. Καθολικοί, Μουσουλμάνοι, Εβραίοι, Ινδουιστές, Βουδιστές και όλοι όσοι δεν είναι στην ομαδούλα του Bush είναι καταδικασμένοι να παν στην Κόλαση. Για να δείτε σε όλο τους το μεγαλείο τις εξτρεμιστικές απόψεις του δείτε το ντοκιμαντέρ «The Jesus Factor» του PBS εδώ: http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/shows/jesus/
 18. To Υπουργείο Οικονομίας με εντολή του Bush Jr έχει διορίσει πέντε φορές περισσότερους πράκτορες για την διερεύνηση των παραβιάσεων του εμπάργκο που έχει επιβάλλει στην Κούβα, από αυτούς που διορίστηκαν για να ερευνήσουν τους οικονομικούς πόρους του Osama bin Laden και του Saddam Hussein μαζί.
 19. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα ο Bush Jr έκοψε τις πληρωμές των υπερωριών σε περισσότερους από 644.000 εργαζομένους οι οποίοι εργάζονται περισσότερες από 40 ώρες την εβδομάδα.
 20. Παρά την αντίθετη συμβουλή του Colin Pοwell, ο Bush Jr επέλεξε να μην αναγνωρίσει το καθεστώς διακυβέρνησης του Αφγανιστάν. Ως αποτέλεσμα οι Αφγανοί δεν εναπόκεινται στη διεθνή νομοθεσία και ως εκ τούτου είναι πιο ευάλωτοι σε θέματα παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βασανιστήρια. Μέχρι εκείνη την απόφαση του Bush Jr, ο Στρατός των ΗΠΑ μπορούσε να καυχιέται ότι έχει μια μακρά ιστορία στο να σέβεται την Συνθήκη της Γενεύης.

Για τη μετάφραση / απόδοση

Γιώτα Θεοδοσίου

Για τα... κοννέ ο:

Χρήστος Αρβανιτίδης

Punk/hc/emo
IT’S CALCULATED MURDER
SPARKLE OF HOPE
WOLVES IN WOLVES’ CLOTHING
NOFX
THE PUNK ROCK VERSES
HOMER
THEY’RE USING NANOPROBES
BORG 64
Terror Nation
WALK THE PLANK
Hell in My Pants
THE TWATS
No Sides
BREAK IT UP
UNCOVER EVERY ONE
THE MAPLE ROOM
Late night skate
COMMON ENEMY
WHITE CHAPEL DEMISE
HUMAN DEMISE