Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

‘Iστορίες του Σώματος’, παράσταση χορού

9/11/2005

Iστορίες του Σώματος’

παράσταση χορού

Concept και χορογραφία:SnjezanaPremus
Xορός:MojcaKasjak, NinaMilin, IvanMijacevic
Mουσική επιμέλεια:Aναστάσης Γρίβας
Oπτικός σχεδιασμός:PetraVeber

Φωτισμοί:Τάσος Παλαιορούτας

Δημόσιες Σχέσεις: Μαριλένα Πετρίδου

Στο BΟΟΖΕ cooperativa

Από 5 έως 11 Νοεμβρίου 2005 / 9.30μ.μ. / είσοδος 12 € με ποτό

Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα

Για κρατήσεις τηλ. 210 3240944

CONCEPT

Oι «Ιστορίες του Σώματος» αποτελούν ένα κύκλο έργων (project) με επίκεντρο το σώμα και τη δυνατότητά του να ομολογεί και να αποκαλύπτει με τον πιο αδιαμεσολάβητο τρόπο αυτό που τα λόγια στοχεύουν ή που συχνά αποκρύπτουν! Το πρόσωπό μας, οι ρυτίδες μας, ο τρόπος που περπατάμε, που στεκόμαστε καταμαρτυρούν την προσωπική μας ιστορία, οι χειρονομίες μας αποκαλύπτουν την εποχή, τη τάξη και τη γεωγραφία . Mόνο ένα παρατηρητικό μάτι μπορεί να διακρίνει τα κρυμμένα μηνύματα και τις ιστορίες τους.

Αφενός με ενδιαφέρει η ταυτότητα του ανθρώπου, το πως σχετίζεται με το σώμα και κατ’ επέκταση οι μετατροπές και οι μεταβάσεις: από τον προσωπικό χώρο στο χώρο της παράστασης , από τον ιδιωτικό στον δημόσιο, από το χορευτή στο χαρακτήρα που υποδύεται και πάλι πίσω στο χορευτή.
Οι λεπτές γραμμές τις οποίες διασχίζουμε για να αλλάζουμε ρόλους, γίνονται έντονα διακριτές σε αυτήν την παράσταση, όπως επίσης και οι προσδοκίες μας για τη ταυτότητα του performer.
Για μένα πάει βαθύτερα στο πεδίο της ζωής, όπου πολλά πράγματα είναι εξαρτημένα, η μοιραία και επικίνδυνα λόγου της δυνατότητάς μας να εκτελούμαι διαφορετικούς ρόλους.
Αφετέρου, προσπαθώ να αναδείξω την πραγματικότητα του σώματός μας που μιλάει με την δική του σιωπηλή γλώσσα, αληθινή και γεμάτη ομορφιά, με περιορισμούς και ελευθερία, ένα όχημα που κουβαλάει την ιστορία της προσωπικής μας ζωής, των προγόνων μας, της κουλτούρας μας ... με μία λέξη, ο τελευταίος μας μύθος.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η SnjezanaPremus υπό τον τίτλο «Iστορίες του Σώματος» ξεκίνησε το 2004, ένα νέο κύκλο έργων με ομώνυμο concept!. Για την πρώτη σειρά παραστάσεων συνεργάστηκε με τη Σλοβένικη χορευτική ομάδα Dance Chamber Maribor, που έλαβε χώρα στο Eθνικό Θέατρο του Maribor (Σλοβενία) το διάστημα 2004/2005. Οι παραστάσεις έγιναν με την υποστήριξη του Yπουργείου Πολιτισμού της Σλοβενίας και επίσης, της δημοτικής αρχής του Maribor. H χορευτική ομάδα Dance Chamber Maribor φιλοξενεί, σε προσωρινή και μόνιμη βάση, τους πιο ταλαντούχους καλλιτέχνες της χώρας με σπουδές στη σχολή της ομάδας καθώς και σε εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως το SEAD του Σάλτσμπουργκ, London Contemporary Dance School, και Agon στην Ljubljana.

H ίδια η Snjezana Premus ξεκίνησε τις σπουδές στην σχολή της Dance Chamber Maribor, με την οποία από το 1998, συνεργάζεται τακτικά ως δασκάλα και χορογράφος. Συνέχισε τις σπουδές της στο LondonContemporaryDanceSchool (ΜΑ choreography). Έχει συνεργαστεί ως χορεύτρια με τις ομάδες YELP danceco., DanceTheatreLjubljana, ElenaAlonsoCoProductions, EnKnapCo. InternationalDanceCo.( IztokKovac). Έργα της έχουν παρουσιαστεί-μεταξύ άλλων-στα: ΦεστιβάλCityOfWomenστηLjubljana, ΦεστιβάλLent (Σλοβενία), Danse Dense Festival (Παρίσι), STUK Maribor, Theatre Festival G. Radgona, ΘέατροΦούρνος, ΜικρόΜουσικόΘέατρο, BIOS, Kochi (Ιαπωνία). Έχει συνεργαστεί σε αυτοσχεδιαστικά projects με τους μουσικούς: Ignaz Schick, D. Stojanovic, I. Mandl, Elvira Happ, RandomLogic, Νίκο Βελιώτη, Coti, Vinko Globokar, ΚωψοκέφαλοικαιΑναστάσηΓρίβα. Επίσης έχει χορογραφήσει για το Εθνικό Θέατρο της Ljubljana με σκηνοθέτη τον SebastianHorvbat και είχε συμμετοχές σε παραστάσεις, ταινίες μικρού μήκους και εγκαταστάσεις, σε συνεργασίες με φοιτητές από τις σχολές National Film School, School of Arts, Central St. Martin School of Design and Film, στο Λονδίνο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Στο πλαίσιο της παραστάσεων Iστορίες του Σώματος’ η χορογράφος SnjezanaPremusοργανώνει ένα κύκλο ανοιχτών μαθημάτων, για διάστημα 10 ημερών, από 1 ως 10 Νοεμβρίου 2005 - εκτός Σαβ/Κυρ, στο χώρο του BΟΟΖΕ cooperativa και ώρα 10.30 πμ.-12 μμ. με 7€/μάθημα

Τα μαθήματα απευθύνονται σε επαγγελματίες αλλά ΚΑΙ ερασιτέχνες (με κάποια εμπειρία) χορευτές και ηθοποιούς.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μαθήματα, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να απευθύνονται στα τηλέφωνα : 6937 352868 και 6974 744944 καθώς και στα email: snjezana_p@hotmail.comκαι m_pedestrian@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

SnjezanaPremus > 6937 352868 / snjezana_p@hotmail.com

Μαριλένα Πετρίδου > 6974 744944 / m_pedestrian@yahoo.gr

Δελτίο Τύπου

Δελτία Τύπου
«H Κλωστή» tour, Το ταξίδι της "Κλωστής" των 2L8 ξεκινάει!
7 & 8 Δεκεμβρίου 2013 ΟΙ ROTTING CHRIST ΣΤΟ GAGARIN
THE OCEAN / TIDES FROM NEBULA / ABRAHAM live σε Αθήνα και Θεσ/νικη (25-26/11)
ORANGE GOBLIN - Ελληνική περιοδεία τον Νοέμβριο (14-17/11)
Οι Monsieur Doumani για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Η Κλωστή, Νέα κυκλοφορία των 2L8!
Οι Stomp σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Τι τραγούδια έπαιξε ο ΡΟΔΟΝ Fm τον Ιούλιο και τον Αύγουστο
Διαγωνισμός για τα live των Witchcraft στην Ελλάδα στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου.
οι Electric Litany θα παίξουν support σε 4 live του Alan Parsons σε Γερμανία και Αυστρία