Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

«Το ηφαίστειο των επιθυμιών» εκθέτει ο Νάσος Χαλκίδης στη gallery του Μύλου

10/12/2005

ΝΑΣΟΣ ΧΑΛΚΙΔΗΣ

«το ηφαίστειο των επιθυμιών»

Τετάρτη 21.12 έως Κυριακή 8.01

«Το ηφαίστειο των επιθυμιών» εκθέτει ο Νάσος Χαλκίδης στη gallery του Μύλου, από την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 8 Ιανουαρίου.

Ο Νάσος Χαλκίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1965 όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Το 1992 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Έχει συμμετάσχει σ’ ένα μεγάλο αριθμό ομαδικών εκθέσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αυτή είναι η τέταρτη ατομική του έκθεση. Το έργο του χαρακτηρίζεται από ζωγραφική σε δύο διαστάσεις, κατασκευές και εγκαταστάσεις, ενώ το συνθέτουν στοιχεία ενός ευρύτερου χώρου, στον οποίο βιώνονται ως τόπος δράσης, σύνολα δραστηριοτήτων, ορατών και αθέατων.

Ο ίδιος σχολιάζει για την έκθεσή του:

«...επιθυμώ, θέλω, θέλω πολύ, λαχταρώ... Η ανθρώπινη επιθυμία δε γνωρίζει υποχωρήσεις και συμβιβασμούς. Ο άνθρωπος ποθεί την απόλυτη χαρά και ευτυχία και κατατρύχεται στη γη από το αίσθημα του ανικανοποίητου. Το ηφαίστειο των επιθυμιών ξεκίνησε σαν ένα παιχνίδι παιδικό, σαν ζωγραφιά παιδική ώσπου έγινε το ίδιο εμμονή και επιθυμία απόλυτη. Είναι ένας χώρος φανταστικός, ένα τοπίο του ονείρου και του εφιάλτη ταυτόχρονα. Η καταστροφή όμως θα φέρει τη δημιουργία, η διάλυση την ανανέωση, το ξαναζωντάνεμα, τη λαχτάρα. Το ηφαίστειο των επιθυμιών είναι ό,τι υπάρχει στο μυαλό, την ψυχή, τη σκέψη μας. Η ανθρώπινη επιθυμία δε γνωρίζει όρια. Δεν σταματάει πουθενά, σε κανένα σχήμα, σε καμιά ακινητοποιημένη μορφή ζωής. Είναι μια επιθυμία ουσιαστική, εσωτερική. Η ατέλειωτη οδοιπορία και αναζήτηση βρίσκεται έξω και πέρα από το περιορισμένο χώρο ενός σχήματος».

Ν. Χ.

Πληροφορίες

Εγκαίνια έκθεσης: Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, ώρα: 20.30

Δελτίο Τύπου

Δελτία Τύπου
Οι Γάλλοι Kwoon θα ανοίξουν την συναυλία των Mogwai στην Αθήνα
Οι επανενωμένοι Sanctuary, μετά από 20 χρόνια, επιστρέφουν στην Ελλάδα για δύο εμφανίσεις
οι πολωνοί death metallers Decapitated θα επισκεφτούν την χώρα μας για δύο εμφανίσεις.
ΔΕΥΤΕΡΑ 12 & ΤΡΙΤΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ το ARK FESTIVAL στην Αθήνα
Ηραίον Σάμου, φεστιβάλ 7-9 Αυγούστου
Η 8ctagon κατανοώντας το οικονομικό πρόβλημα που έχει ο κόσμος αποφάσισε η συναυλία που θα γίνει την Πέμπτη 14 Ιουλίου στο Θέατρο Πέτρας (Sadahzinia & La Bruja Muerta & Χνάρια) να είναι ΔΩΡΕΑΝ!
Από Πέμπτη 14 Ιουλίου ξεκινά το φεστιβάλ Γιορτές της Γης, στη Βλάστη Κοζάνης
SUPER HEAVY, MICK JAGGER’S SUPER GROUP
1o Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου -Βραβεία
Τρίτη, 12 Ιουλίου 2011, η τρίτη και τελευταία συναυλία του Roger Waters