Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

LA PIEL DEL OSO

EL HIJO

ACUARELA/OLON

16/1/2006

El Hijo σημαίνει ο γιός, που στο δισκάκι αυτό είναι μελαγχολικός και ερμηνεύει καλές μελωδίες. Ο γιός αυτός είναι ο Abel Hernαandez (ο τραγουδιστής των Ισπανών Migala και μέλος των Emak Bakia ), ο οποίος αφιερώνει 20 λεπτά εγγραφής μουσικών του ιδεών.

Αν και ο δίσκος λέγεται το … δέρμα της αρκούδας (ισπανιστί La piel del oso ) ο Abel δεν φοράει κανέναν μανδύα που να πάει να μας ξεγελάσει ή να μας τρομάξει. Χαμηλότονα κοντά στα χαμηλότονα των migala , αλλά ως προς το ύφος πιο πολύ μοιάζει με τους Emak Bakia . Ενορχηστρώσεις και μελωδίες που με τη συμμετοχή στο πιάνο και του Ra ό l ‘ Refree ’ Fernandez θυμίζει και τον δίσκο la matrona , που πρόσφατα σας παρουσιάσαμε.

Από εκεί και πέρα τα τραγούδια είναι στα ισπανικά, θυμίζουν λίγο τα ήσυχα στοιχεία του αμερικάνικου ήχου του προσωπικού ύφους του convertino με τα πολλά βουρτσάκια στα τύμπανα και τα διάσπαρτα jazz στοιχεία. Από την άλλη όμως ο Adel τηρεί με ευλάβεια αυτήν την γλυκιά αισθητική που έχουν πολλά από τα σχήματα που είναι στην Acuarela .

Μπορεί να κρατά λίγο, αλλά είναι μια καλή επιλογή

Κυριάκος Σκορδάς

Foreign Office
RED RIVER
KNIFE IN THE WATER
SIGNAL HILL
DAKOTA SUITE
TRAIN LEAVES AT EIGHT
THE WALKABOUTS
FREAK MAGNET
VIOLENT FEMMES
THE CLOSER YOU GET
SIX BY SEVEN
MACHINA II / THE FRIENDS AND ENEMIES OF MODERN MUSIC
THE SMASHING PUMPKINS
HE HAS LEFT US ALONE BUT SHAFTS OF LIGHT SOMETIMES GRACE THE CORNER OF OUR ROOM
A SILVER MT. ZION
...AND FINALY
SCHEER
DEAD FLOWERS FOR ALICE
PHIL SHOENFELT + SOUTHERN CROSS
PATHWAYS AND DAWNS
PETER ULRICH