Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

Συνεργασία των The Ex με τον Αιθίοπα σαξοφωνίστα Getatchew Mekuria

17/2/2006

Οι πάντα ανήσυχοι The Ex θα συνεργαστούν με μία από τις μεγαλύτερες jazz μορφές της Αιθιοπίας, τον σαξοφωνίστα Getatchew Mekuria . Οι The Ex είχαν έρθει πολύ κοντά με τη μουσική της Αιθιοπίας όταν έκαναν εκεί περιοδείες το 2002 και το 2004. Μέσα από αυτές τις περιοδείες ηχογράφησαν και μία κασέτα αποκλειστικά με τραγούδια της Αιθιοπίας. Με αφορμή τα 25χρονα τους οι The Ex είχαν καλέσει διάφορους φίλους και κατά καιρούς συνεργάτες τους να συμπράξουν σε μία σειρά συναυλιών. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Getatchew Mekuria , όπως και ένας ακόμη θρύλος της Αιθιοπίας ο τραγουδιστής Mohammed Jimmy Mohammed . Η συνεργασία με τον Getatchew Mekuria τελικώς θα έχει και συνέχεια καθώς αναμένονται κάποιες από κοινού εμφανίσεις τον Απρίλιο του 2006 και η ηχογράφηση ενός album. O Getatchew Mekuria έγινε γνωστός της δεκαετία του ’50 όταν μετάλλαξε πολεμικά εμβατήρια (προορισμένα να εμψυχώνουν τους στρατιώτες πριν την μάχη) σε μία έντονη, θορυβώδη και ακραία για την εποχή της free jazz. Έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από volume 14 της εξαιρετικής σειράς συλλογών ethiopiques .

Γιώργος Γαλάνης

Live
DEEP PURPLE-ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΥΡΒΑΤΗΣ
17/07/2005
THE WHITE STRIPES, THE CORAL, SONS AND DAUGHTERS
13/07/2005
THE WHITE STRIPES
12/7/2005
DREAM THEATER
1/7/2005
FRANTIC V + CURLEE WURLEE
28/5/2005
DJ SPOOKY
05/07/2005
BLACK SABBATH, Velvet Revolver, Black Label Society
25/6/2005
SYNCH FESTIVAL 3nd Day: De la Soul, Neon, Εισβολέας, Τάκι Τσαν, Dj Alx, S_Fx & Nikolas Valsamakis, Direct Connection κ.ά.
03/07/2005
SYNCH FESTIVAL 2nd Day: Tortoise, Tuxedomoon + Γιώργος Μάγγας, Radian, Liars, Jamie Lidell, Fennesz κ.ά.
02/07/2005
SYNCH FESTIVAL 2nd Day: Tortoise, Tuxedomoon + Γιώργος Μάγγας, Hakan Libdo, Liars, Jamie Lidell, Fennesz, Jori Hulkkonen, Alex Smoke, Funk D’ Void, Scorpio, Abe Duque κ.ά.
02/07/2005