Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

το νέο τεύχος του περιοδικού ΤΟ ΔΟΝΤΙ.

19/2/2006

«Θέλουν κάποιοι να υπηρετήσουν τις απόψεις που υπήρχαν πριν από πενήντα χρόνια.... Δε θέλω να υπηρετήσω με τη σιωπή αυτό που πάει να καταστρέψει ό,τι σχεδιάσαμε...».

Με ένα αποκλειστικό θέμα που πρέπει επειγόντως να αντιμετωπιστεί κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού ΤΟ ΔΟΝΤΙ. Ο αρχιτέκτονας Θεοφάνης Μπομπότης, που ήταν υπεύθυνος για τη μελέτη της δημιουργίας του Μουσείου, δηλώνει για πρώτη φορά ανήσυχος για την εξέλιξη του έργου, καθώς όπως υποστηρίζει δεν του επέτρεψαν να συμμετέχει στην ομάδα παρακολούθησης, ενώ πιστεύει ότι ίσως χάνεται η ευκαιρία για τη δημιουργία ενός σύγχρονου μουσείου με αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.

Σχετικά με το θέμα του Μουσείου είναι και τα «κρίσιμα ερωτήματα» που διατυπώνει το περιοδικό σχετικά με την ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου, καθώς και η πρόταση για να μπει σε διάλογο η κατασκευή ή όχι του Διοικητηρίου της Ελληνικής Αστυνομίας ακριβώς δίπλα στο Μουσείο.

Στο ίδιο τεύχος καταγράφεται ακόμα η διαμάχη που ξέσπασε λίγο πριν τις γιορτές ανάμεσα σε μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Πατρών σχετικά με το αν πρέπει το Πανεπιστήμιο να έχει στο σήμα του το Σταυρό του Αγίου Ανδρέα.

Ανάμεσα στα θέματα του περιοδικού ξεχωρίζουν η συνέντευξη του πάντα καυστικού δημοσιογράφου της «Καθημερινής Βασίλη Αγγελικόπουλου, τα παρασκήνια της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και του τοπικού Τύπου, η ιστορία των βραβείων Νόμπελ Λογοτεχνίας, καθώς και οι προτάσεις και κριτικές για τον κινηματογράφο, τη μουσική, το θέατρο και το βιβλίο.

Δελτίο Τύπου

Live
EXPLOSIONS IN THE SKY, ELUVIUM
02/02/2008
iLikeTrains, Fuzzy Nerds
25/01/08
GARDEN IN BLACK
18/1/2008
THE FALL, TECHSOIR
17/1/2008
WOLF EYES
Χαΐνηδες
7/12/2007
PELICAN + HIGH ON FIRE
7/12/2007
SKATALITES
25/11/2007
MATISSE
1/12/2007
ART BRUT-ABBIE GALE
30/11/2007