Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

Μουσικοεικαστικά σημεία από τον Δία στο Μεταξουργείο.

29/3/2006

Μουσικοεικαστικά σημεία από τον Δία στο Μεταξουργείο.

Μια τρισδιάστατη καλλιτεχνική συνεργασία σας περιμένει στο αίθριο του φουαγιέ του θεάτρου Άλμα,στο Μεταξουργείο.

Πίσω από τον τίτλο«Διοσημεία», τρεις καλλιτέχνες, ο ζωγράφος Μίλτος Παντελιάς, η γλύπτρια Ειρήνη Γκόνου και ο συνθέτης Μιχάλης Ανδρονίκου, αναζητούν ο καθένας μέσω της δικής του βιωματικής προσέγγισης τον μύθο της γέννησης του Δία.

Πρόκειται για μια καλλιτεχνική αναζήτηση που ανιχνεύει τις αρχές της Δημιουργίας, όπως και επί μέρους έννοιες, και προσωπικά ξεστρατίσματα, δίνοντας την ευκαιρία στον θεατή να κάνει το ίδιο.

Μια εκδοχή του μύθου αφηγήθηκε ο ηθοποιός Δημήτρης Καταλειφός, ενώ η Ιροντίνα ερμήνευσε το νανούρισμα του αρχαίου θεού σε στίχους που έγραψε η Πέλα Σουλτάτου.

Οι Κουρήτες δεν κάνουν απλά φασαρία με τις ασπίδες τους αλλά συμμετέχουν στις μουσικές συνθέσεις του Μιχάλη Ανδρονίκου με τα όργανα που κατασκεύασε η Ειρήνη Γκόνου, ενώ η Ρέα και οι Νύμφες είναι σχέδια ,σε χρώμα σέπιας, του Μίλτου Παντελιά..

Η μουσικοεικαστική παρουσίαση με τίτλο «Διοσημεία» ολοκληρώνεται με την κυκλοφορία βιβλίου/CD, που φέρει τον ομώνυμο τίτλο, από τις εκδόσεις Κέδρος.

Δελτίο Τύπου

Live
GODSPEED YOU BLACK EMPEROR + HANGEDUP (Athens 2nd day)
4/6/2003
MATISSE & FILM
01/06/2003
ΔΑΙΜΟΝΙΑ ΝΥΜΦΗ
01/06/2003
THE MISFITS, THE ROCKIN’ BONES, 700 MACHINES
31/05/2003
INTERPOL, BRITISH SEA POWER, ROBOTS IN DISQUISE
KOSTAS GUS
23/5/2003
THE DANDY WARHOLS
17/05/03
STRATOVARIUS
4/5/2003
COUSTEAU - MINDWALTZ
10/05/2003
Stefania Dimmen
2/5/2003