και οι GREEN ON RED στο Rockwave
|
ROCKWAVE NEW ADDITIONS
Ημερομηνία: 29/05/2006 |
 |
|
ROCKWAVE NEW ADDITIONS
11 και 12 Ioυλίου 2006 στο Terra Vibe
Οι εκπλήξεις δεν σταματούν και το Rockwave Festival υποδέχεται στις τάξεις του δύο ακόμη λόγους για να σας κάνει να «ταξιδέψετε».
Ένα τρυφερό ταξίδι στο παρελθόν με τους Green On Red και ένα ταξίδι στο μέλλον με την Silent Disco !
Οι Green On Red δίνουν το παρόν στις 11 Ιουλίου , με ένα come back που συζητιέται στους «κύκλους» στην Ευρώπη όσο κανένα άλλο! Ο Βρετανικός τύπος τους καλοδέχεται και το πρόσφατο sold out στο Astoria του Λονδίνου αποδεικνύει του λόγου το αληθές. H βραχνή φωνή του Dan Steward, η στοιχειωμένη κιθάρα του Chuck Prophet, η σταθερή bass line του Jack Waterson και τα ταξιδιάρικα πλήκτρα του «δικού μας» Chris Cacavas θα μας ταξιδέψουν στο παρελθόν ... Ιστορικές στιγμές στο Rockwave …
Oσον αφορά στο Silent Disco , μια ξεχωριστή «σκηνή» που θα λειτουργήσει και τις δύο μέρες του φεστιβάλ ( 11 & 12 Ioυλίου) …oι διαπιστεύσεις της συμμετοχής του ειδικού αυτού stage σε όλα τα μεγάλα Festival, όπως τα Glastonbury , Reading, De Parade, Electric Picnic Ireland, Festival de Cannes, είναι η καλύτερη εγγύηση . Ένα «σιωπηλό» χορευτικό ταξίδι, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο dance stage στο χώρο του Terra Vibe . Όλοι οι ...θαμώνες του Silent disco συμμετέχουν φορώντας ασύρματα ακουστικά και ένα σιωπηλό dance floor ξεκινάει!H εμπειρία είναι μοναδική και απίστευτα FAN ! Είναι σίγουρο ότι στο Rockwave φέτος το silent disco θα κάνει ... μεγάλο ΜΠΑΜ !
MECANO@DECADENCE
Ημερομηνία: 26/05/2006 |
Ο djSevek συνοψίζει την ιστορία στο Decadence.
Από τα 60’ς στα 80΄s
Μαζί του η ομάδα Freshness.
Α New Wave- Brit Pop- Alternative Party
Cure Night
MECANO/ PRE SHOW PARTY
Το Club Decadence, η Didi Music και οι Noir με αφορμή την εμφάνιση των Μecano στο Rock Wave οργανώνουν ένα pre show party για το συγκρότημα που από το 1977, αρχίζοντας από τη ζωγραφική, επηρεασμένοι από το παιχνίδι Meccano έγραψαν μια ολόκληρη και σπάνια ιστορία με ...πολλές διακοπές.
Η ιστορία τους άρχισε από ένα πίνακα που φτιάχτηκε το 1977 από τον ιδρυτή τους τον Polak, ο οποίος επηρεάστηκε από ένα βιβλίο γραμμμένο για τον τρόπο κατασκευής του παιχνιδιού Meccano που είναι πρόγονος του lego. (τα γνωστά τουβλάκια).
Ηταν το μπουμ της πανκ σκηνής όταν ο Dirk Polak, ο Pieter Kooyman, ο Tom Lebbink ( τύμπανα) και οι αδελφοί Bolten ξέφυγαν από το κλασσικό πανκ, προσέθεσαν ποίηση και ασυνήθιστες αρμονίες κιθάρας. Επηρεασμένοι από τον Αντρέ Μπρετόν, τον Πωλ Ελυάρ και τον Μαγιακόβσκι έφτιαξαν δικές τους λέξεις και φράσεις όπως “lack of joie de vivre” που σημαίνει έλλειψη χαράς της ζωής ή το «globeold”.
Το καλοκαίρι του 1979 έκαναν το ντεμπούτο τους στην alternative σκηνή. Το 1981 ενθουσίασαν τους Γάλλους βγαίνοντας από την Ολλανδία. Το 1980 είχαν βγάλει ένα ανώνυμο mini LP από την Torso Records. Αφορούσε μόνο συλλέκτες. Συνέχισαν με δύο singles, “Escape the Human Myth b/w History Landmark” και «Robespierre’s Remarks b/w Room for Two» που θα ακουστούν στο Decadence, για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Μετά η μπάντα διαλύθηκε ενώθηκε ένα χρόνο μετά χωρίς τον Ton Lebbink και τον Kooyman και ηχογράφησε το «Autoportrait».
Πέρυσι το γκρουπ ξανακυκλοφόρησε τα τραγούδια του με καλύτερο ήχο και μερικά live τους.
Ερχονται στην Αθήνα για πρώτη φορά ( στο Rockwave πριν τους Editors και τους Franz Ferdinand.) με το Snake tales for dragon (Mutant Jasz)
Σύνθεση: Dirk Polak-vocals, accordeon, drums, και Pieter Kooyman-guitar, Cor Bolten-guitar, keyboards, violin, mandolino, piano Tejo Bolten-bass, clarinet, mandola Ton Lebbink-drums
ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ MECANO ΣΤΟ ROCKWAVEFESTIVAL ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !!!
11 ΙΟΥΛΙΟΥ @ TERRA VIBE
FRANZ FERDINAND
THE DANDY WARHOLS
EDITORS
GREEN ON RED
MECANO
THE SUNDAY DRIVERS
+ SILENT DISCO
Δελτίο Τύπου |