Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

TRANSFORMATIONS LIVE, Κ. Β Η Τ Α

5/7/2006

TRANSFORMATIONS LIVE

Μ Α Ν Ο Σ Χ Α Τ Ζ Ι Δ Α Κ Ι Σ Κ. Β Η Τ Α

ENA ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΘΕΑΜΑ

ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ

ΠΕΜΠΤΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ

Για πρώτη φορά ο Κ. Βήτα θα παρουσιάσει ζωντανά στο κοινό ολόκληρο το έργο Transformations, βασισμένο στις συνθέσεις του αξεπέραστου Μάνου Χατζιδάκι. Το έργο ξεπερνά τη μουσική του διάσταση για να μεταμορφωθεί σε ένα οπτικοακουστικό θέαμα με προβολές καλλιτεχνικών video που σχεδίασε και σκηνοθέτησε ο Γιώργος Θεωνάς. Όλα μαζί συνθέτουν το τοπία της υπαρξιακής αναζήτησης του σύγχρονου ανθρώπου.

Η προετοιμασία διήρκεσε 6 μήνες, με γυρίσματα στο Λαύριο, τη Χαλκίδα, το Σούνιο και τον Πειραιά. Κάποια ειδικά γυρίσματα έγιναν στο club Luv, στα στενά του Ψυρρή, σε ένα διαμέρισμα της οδού Πατησίων και στο Μετς. Τα animation μέρη του έργου σχεδιάστηκαν στο Λονδίνο. Τους δύο βασικούς ήρωες του video υποδύονται ο Κωνσταντίνος Καρβουνιάρη και ο Σίμος Τσακίρη, χορευτές από την ομάδα του Δημήτρη Παπαιωάννου, ενώ το κορίτσι ερμηνεύει η Μαρίσσα Τριανταφυλιδη.

Όλα ξεκίνησαν το φθινόπωρο του 2004 όταν στα χέρια του Κ.Βήτα έφτασε ένα video του LoveHer. «Ηταν μια ιστορία σε κινούμενο σχέδιο που είχε σχεδιάσει ένας Έλληνας φοιτητής στο Λονδίνο ο Γιώργος Θεωνάς. Ένας άγνωστος ερωτεύεται μια πόρνη, στη μέση του τραγουδιού την σώζει από μια απόπειρα αυτοκτονίας κι αρχίζει ο ψηφιακός ερωτάς τους. Το φθινόπωρο του 2005 του προτείνω να γράψει και να σκηνοθετήσει το Transformations με αφορμή την πρόταση που είχα για να παρουσιαστεί ζωντανά αυτός ο κύκλος στο Synch» λέει ο Κ.Βήτα.

Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΓΙΓΑΝΤΟΟΘOΝΗ 9Χ12 ΜΕΤΡΩΝ HIGHDEFINITION

ΤΟ ΕΡΓΟ ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΕΠΕΙΤΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥ ΣΕ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝΚΑΙ Ο ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΡΚΤΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ BIOSPHERE

Δελτίο Τύπου

Δελτία Τύπου
«H Κλωστή» tour, Το ταξίδι της "Κλωστής" των 2L8 ξεκινάει!
7 & 8 Δεκεμβρίου 2013 ΟΙ ROTTING CHRIST ΣΤΟ GAGARIN
THE OCEAN / TIDES FROM NEBULA / ABRAHAM live σε Αθήνα και Θεσ/νικη (25-26/11)
ORANGE GOBLIN - Ελληνική περιοδεία τον Νοέμβριο (14-17/11)
Οι Monsieur Doumani για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Η Κλωστή, Νέα κυκλοφορία των 2L8!
Οι Stomp σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Τι τραγούδια έπαιξε ο ΡΟΔΟΝ Fm τον Ιούλιο και τον Αύγουστο
Διαγωνισμός για τα live των Witchcraft στην Ελλάδα στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου.
οι Electric Litany θα παίξουν support σε 4 live του Alan Parsons σε Γερμανία και Αυστρία