Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

Dr FEELGOOD στις 2 Φεβρουαρίου (opening act: FULL House)

27/1/2006

Dr FEELGOOD στις 2 Φεβρουαρίου (opening act: FULL House)

Ημερομηνία: Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου

Είδος: Blues – Rock

Χώρος: Ξυλουργείο

Ώρα έναρξης: 10 μ.μ.

Είσοδος: 25ευρώ

Οι Dr. Feelgood δημιουργήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του ’70 στο Canvey Island του Essex της Βρετανίας και χάρη στο ασυμβίβαστο στιλ τους και τη δυναμική παρουσία τους στα live έγιναν μία από τις πιο δημοφιλείς μπάντες του rhythm & blues στον κόσμο.

Πολλά από τα κομμάτια τους σημείωσαν μεγάλη επιτυχία σε διάφορες χώρες. Μεταξύ αυτών τα “See you later Alligator”, “Milk & Alcohol”, “Down at the Doctors”, “Roxette” και “ She ´s a wind up”, ενώ το άλμπουμ τους “Stupidity” έφτασε στο νούμερο ένα των charts της Βρετανίας.

Το γκρουπ σημαδεύτηκε από την απώλεια του leader του Lee Brilleaux, τον Απρίλιο του 1994, ωστόσο, σύμφωνα και με την επιθυμία του ίδιου, ανασχηματίστηκε συνεχίζοντας να κάνει περισσότερα από 150 συναυλίες το χρόνο.

Στη νέα σύνθεση των Dr. Feelgood, ηγείται ο για 17 χρόνια ντράμερ τους Kevin Morris, ενώ το σχήμα αποτελείται ακόμη από τους Steve Walwyn (ηλεκτρική κιθάρα), P.H Mitchell (ηλεκτρικό μπάσο) και Robert Kane, τραγουδιστή των Animals μετά την αποχώρηση του Eric Burdon.

Το συγκρότημα έχει πλέον τη δική του εταιρεία δίσκων (Grand Records) από την οποία και κυκλοφόρησαν σε cd το live άλμπουμ τους "Stupidity", ενώ το 1997 γιόρτασαν εικοσιπέντε χρόνια στη σκηνή, με το διπλό cd Twenty Five Years Of Dr. Feelgood και την κυκλοφορία του βιβλίου "Down By The Jetty - The Story Of Dr. Feelgood".

Με την κάθε live εμφάνισή τους οι αεικίνητοι Dr. Feelgood αποδεικνύουν ότι εξακολουθούν να πατάνε γερά στο σανίδι του r&b, φτωχότεροι από την απώλεια του Brilleaux, πλουσιότεροι όμως σε σκηνικές εμπειρίες.

Περισσότερες πληροφορίες και υλικό: www.kazandb.com

Δελτίο Τύπου

Δελτία Τύπου
Οι Monsieur Doumani για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Η Κλωστή, Νέα κυκλοφορία των 2L8!
Οι Stomp σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Τι τραγούδια έπαιξε ο ΡΟΔΟΝ Fm τον Ιούλιο και τον Αύγουστο
Διαγωνισμός για τα live των Witchcraft στην Ελλάδα στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου.
οι Electric Litany θα παίξουν support σε 4 live του Alan Parsons σε Γερμανία και Αυστρία
The Flying Eyes (usa) & Golden Animals (usa) live σε Θεσ/νικη, Λάρισα, Αθήνα (12-14/09)
Οι GROUNDATION Live στην Ελλάδα! Αθήνα
Οι Remade ολοκλήρωσαν το δεύτερο δίσκο τους με τίτλο "David".
Τετάρτη 29 Μαϊου: Kappa Acoustic (guitar+cello session) at Στέκι Collectiva Alternativa