Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

Γιατροί Χωρις Σϋνορα, παρουσία τους στο φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

13/11/2007

INVISIBLES – ΑΟΡΑΤΟΙ

Ο Javier Bardemκαι πέντε μεγάλοι Ευρωπαίοι σκηνοθέτες

δίνουν φωνή και ζωή σε ανθρώπους «αόρατους»

με την υποστήριξη των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Οι ΑΟΡΑΤΟΙ είναι όλοι αυτοί που επιλέγουμε να αγνοούμε αλλά βρίσκονται πάντα εκεί, στους φόβους και τους εφιάλτες μας, στην άλλη όψη του κόσμου, που δε μπορούμε να αρνηθούμε μόνο και μόνο επειδή δεν προβάλλονται συχνά στις ειδήσεις.

Η ταινία που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία παραγωγής του ηθοποιού Javier Bardem, Pinguin Films, σε συνεργασία με τη Reposado PC, και την υποστήριξη των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ), ήδη προβλήθηκε το Φεβρουάριο στο Φεστιβάλ Βερολίνου. Ο Javier Bardem, μετά από την επαφή του με τους ΓΧΣ, εμπνεύστηκε και ανέλαβε την παραγωγή ενός κινηματογραφικού παζλ: Πέντε κορυφαίοι σκηνοθέτες αφηγούνται από μια ιστορία για τους αφανείς ομήρους των αποσιωπημένων κρίσεων του πλανήτη. Πέντε ιστορίες για ανθρώπους που δε θέλουμε να δούμε, για ασθένειες που δε θέλουμε να θυμόμαστε, για ένοπλες συρράξεις που δε θέλουμε να συζητάμε.

Συνδυάζοντας το ντοκιμαντέρ με τη φαντασία, η Isabel Coixet στέλνει «Γράμματα στη Νόρα» για τη ζωή κάτω απ’ την απειλή της ασθένειας Τσάγκας στη Βολιβία ενώ ο Mariano Barroso διηγείται μέσα από ένα όνειρο, «Το Όνειρο της Μπιάνκα», την εξαντλητική πορεία της ασθένειας του Ύπνου στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία. Ο Fernando León de Aranoa εύχεται «Καληνύχτα, Ούμα» θέλοντας να διώξει τους εφιάλτες των πρώην παιδιών-στρατιωτών στην Ουγκάντα και ο Javier Corcuera αφουγκράζεται τις «Φωνές από τις Πέτρες» που μαρτυρούν τις συνέπειες για τους εκτοπισμένους απ’ τις συγκρούσεις στην Κολομβία. Τέλος, ο Wim Wenders, μιλάει για τη σεξουαλική βία στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Την Κυριακή 18/11/2007 και ώρα 8:30 μ.μ. η αυλαία της αίθουσας Σταύρος Τορνές στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα ανοίξει για να δώσει φωνή και εικόνα στους ΑΟΡΑΤΟΥΣ. Την ταινία θα προλογίσει ο Νώντας Πάσχος, Διευθυντής Επικοινωνίας των ΓΧΣ ενώ ο γιατρός και Διευθυντής Προγραμμάτων των ΓΧΣ Απόστολος Βεΐζης θα μιλήσει για τις ξεχασμένες ασθένειες. Στο τέλος της προβολής θα δοθεί χρόνος για ερωτήσεις του κοινού σχετικά με τις ξεχασμένες κρίσεις και το έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Για περισσότερες πληροφορίες:

· Νώντας Πάσχος, Διευθυντής Επικοινωνίας, 210-5.200.500 (εσωτ. 102) και 693-66.99.022,

· Καλλιόπη Καμπούρη, Υπεύθυνη Τύπου, 210-5.200.500 (εσωτ. 103) και 693-66.99.007

  • Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.msf.gr/invisibles

Δελτίο Τύπου

Δελτία Τύπου
έρχονται οι θρυλικές THE SLITS!
OI SWOLLEN MEMBERS ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!
Οι Aerosmith για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τον Ιούνιο
Ξεκίνησε η προπώληση των εισιτηρίων για την συναυλία των RAMMSTEIN
DISSONANCE RECORDS FESTIVAL, 20-21/03/10 BLOCK 33
MARC ALMOND+ Special Guests, 19 Μαρτίου στο gagarin
οι Cranberries θα βρεθούν ξανά μαζί στη σκηνή! Toν Ιούλιο στην Αθήνα
οι Rammstein για πρώτη φορά στην Ελλάδα! 28 Ιουνίου 2010
ΟΙ METALLICA, SLAYER, MEGADETH ΚΑΙ ANTHRAX ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΜΑΖΙ στην Ελλάδα
J.Kriste, Master of Disguise στην Ελλάδα αυτήν την εβδομάδα για συναυλίες με ένα mini tour