Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

THE PREMONITION

FIREWIND

CENTURY MEDIA

14/3/2008

Μπορεί το Power Metal να περνάει μια κρίση τελευταία αλλά αυτό δεν οφείλεται στην έλλειψη κυκλοφοριών αλλά μάλλον στη μετριότητα στην οποία κολυμπούν οι περισσότερες εξ’αυτών.

Πέρασαν δύο χρόνια απο το "Allegiance", το οποίο ως σύνολο μάλλον ήταν και ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η παρέα του Gus G. μέχρι σήμερα και φέτος η μπάντα επιστρέφει με το "The Premonition". Χωρίς να προσθέτουν κάτι καινούριο, χωρίς να κάνουν κάτι διαφορετικό ή να ξεφεύγουν απο τα Heavy Power μονοπάτια που θα περίμενε κανείς, οι Firewind και σ’αυτό το άλμπουμ καταφέρνουν να ακούγονται δυναμικοί, φρέσκοι, και με κομμάτια που σου μένουν στο μυαλό απο την πρώτη ακρόαση.

Εξαιρετικά φωνητικά απο τον Apollo Papathanasio, άριστοι τεχνικά οι υπόλοιποι, η παραγωγή καλογυαλισμένη και σύγχρονη.. γενικά ένας προσεγμένος δίσκος που οι φίλοι του συγκεκριμένου ήχου θα δυσκολευτούν αρκετά να βρούν κάποιο ψεγάδι, εκτός του ότι ίσως βρίσκεται μισό σκαλί κάτω απο το "Allegiance".

Δε θέλω να αναφερθώ σε συγκεκριμένα τραγούδια κι αυτό επειδή θα αδικούσα ένα άλμπουμ που λειτουργεί -κατά τη γνώμη μου- ως σύνολο και δεν υπάρχει το σύνηθες φαινόμενο των πολύ καλών δύο, τριών ή τεσσάρων κομματιών και των υπoλοίπων να είναι fillers. Πάντως η διασκευή του Maniac για τη οποία θα γκρινιάξουν πολλοί μεταλοπατέρες, είναι και εύστοχη και απόλυτα πετυχημένη.

Κώστας Λιανίδης

Live
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β.
03/07/2003
SUEDE
23/06/2003
ΙΝΔΙΚΟ ΥΠΕΡΘΕΑΜΑ ΣΤΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟ
19/06/2003
QUEENSRYCHE
10/6/2003
WHITESNAKE
12/06/2003
WHITESNAKE – 2nd opinion
12/06/2003
PUBLIC ENEMY
08/06/2003
MISFITS, PERSONALITY CRISIS
01/06/2003
GODSPEED YOU! BLACK EMPEROR
06/06/2003
CANNIBAL CORPSE, NUCLEAR ASSAULT, OBSECRATION
3/5/2003