Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

PAYMENT OF EXISTENCE

COMMUNIC

NUCLEAR BLAST

6/6/2008

Αν θυμάμαι καλά, είχα παρουσιάσει το πρώτο άλμπουμ ("Conspiracy In Mind") των Νορβηγών πριν απο τρία χρόνια. Έκτοτε πολλά άλλαξαν αλλά όχι και η μουσική προσέγγιστη των Communic που παραμένει πιστή στις σκληροτράχηλες Power/Prog "αμερικάνικης κοπής¨ παραδόσεις που μας είχαν συνηθίσει.

Το νέο τους, τρίτο, άλμπουμ τιτλοφορείται "Payment Of Existence" και περιέχει οκτώ νέες συνθέσεις στις γνωστές διάρκειες του συγκροτήματος (έξι με εννέα λεπτά, με προσφιλέστερες εκείνες που είναι κοντύτερα στο οκτάλεπτο..) Για όσους δε γνωρίζουν, οι Communic παίζουν ένα ιδιόμορφο "σκοτεινό" Power/Prog που συνδυάζει δύναμη, μελαγχολία, τεχνική και φωνητικά που παραπέμπουν πάρα πολύ στον Warrel Dane.

Οι προηγούμενοί τους δίσκοι θύμιζαν περισσότερο Nevermore απ ότι ο φετινός τους και η μπάντα δείχνει να βρίσκει το προσωπικό της στίγμα σ’αυτόν και να δείχνει έτοιμη να "φτιάξει" περισσότερο το όνομά της. Ποιοτικά, θα έλεγα πως χωρίς να πρόκειται για μια κυκλοφορία που θα αφήσει εποχή, το άλμπουμ ξεχωρίζει ανάμεσα σε ό,τι άλλο κυκλοφορεί στο χώρο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και εν συγκρίσει με τα προηγούμενά τους θα το τοποθετούσα στο ίδιο (πολύ καλό) επίπεδο. Προσωπικά πιστεύω πως οι δυνατότητές τους δεν εξαντλούνται σε ό,τι μας έχουν προσφέρει ως τώρα και περιμένω ακόμη περισσότερα από αυτούς στο μέλλον.

Κώστας Λιανίδης

Live
CALEXICO & EVAN DANDO
12/7/2001
DJ Krush, Red Snapper, Monitor
6/7/2001
Thierry Robin
28/6/2001
WOMAD, η πρώτη μέρα!
22/6/2001
3o JAZZ FESTIVAL
6/7/2001
ΜΠΛΕ-TRENDKILL-ΕΞ ΕΠΑΦΗΣ
25/6/2001
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ - ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΝΑ - ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
20/6/2001
THE X-FEST
12/5/2001
TINDERSTICKS
15/6/2001
MANU CHAO
11/6/2001