Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

«ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΠΟΘΟΥ»

2/7/2008

«ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΠΟΘΟΥ»

ΛΕΟΝΑΡΝΤ ΚΟΕΝ

Μετάφραση Ιωάννα Αβραμίδου

Τιμή: 18 €, Σελίδες: 272

Το «Βιβλίο του Πόθου» του Λέοναρντ Κοέν, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις IANOS στη σειρά IANOS ο Μελωδός, κυκλοφόρησε στον Καναδά το 2006 και περιέχει 167 ποιήματα και σχέδια του ιδίου. Η 2η έκδοση του βιβλίου, κυκλοφορεί τον Μάιο του 2008, αυτή τη φορά χωρίς το αγγλικό κείμενο. Αυτή είναι η επιθυμία του ποιητή Cohen για τις ξενόγλωσσες εκδόσεις του βιβλίου παγκοσμίως, προκειμένου να είναι πανομοιότυπες με την αγγλική έκδοση.

Η 1η έκδοση έγινε δίγλωσση τιμητικά προς τη μητρική γλώσσα του Leonard Cohen, ο οποίος διατηρεί στενές σχέσεις με την Ελλάδα εδώ και δεκαετίες.

Γραμμένο στην Ινδία, στον Καναδά, στην Αμερική και στην Ελλάδα, στην Ύδρα, είναι αποκαλυπτικό, γιατί στα ποιήματα που καταθέτει ο μεγάλος Καναδός τραγουδιστής και συνθέτης αποτυπώνεται ο εσωτερικός του κόσμος με εξαιρετικό τρόπο που κάνει την ποιητική του τέχνη γοητευτική. Άνθρωποι, ζώα, φύση, παρόντες, απόντες, γυναίκες, άντρες, παιδιά παρελαύνουν σε ένα πραγματικό χρόνο· εκεί αποτυπώνονται με την πένα του και μας αναγκάζουν να σταθούμε δίπλα στην αφήγησή του.

Ο Λέοναρντ Κοέν δεν αφήνει τίποτα που να μην σχολιάζει από αυτά που είδε στην ζωή του. Αυστηρός, είτε μιλάει για την Γαλλία στην εποχή του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, είτε θυμάται τον Λόρκα, για τον οποίο έχει πληροφορίες πως ζει στη Νέα Υόρκη. Ξέρει όσο κανείς άλλος τις γυναίκες και καταθέτει ηδυπαθή ποιήματα γι’ αυτές.

«Το Βιβλίο του Πόθου» κυκλοφορεί σε μετάφραση της Ιωάννας Αβραμίδου.

Διαστάσεις: 16 x 23.8 cm

ISBN: 978-960-7827-84-5

Ο Λέοναρντ Κοέν γεννήθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά το 1934. Είναι συγγραφέας μυθιστορημάτων (2 βιβλία), ποιημάτων (10 βιβλία) και άλμπουμ μουσικής (18 άλμπουμ).

Atraktos.Net

Live
J.S.Soto acoustic live
11/9/2005
NILE-INQUEST
24/9/2005
RAINING PLEASURE
22/9/2005
The Offsping, PENNYWISE, No Use For A Name, Turnonegro, etc. Rock in Idro festival 2005, 1st day
2/9/2005
Raw Silk/Pink Cream 69/Jeff Scott Soto Group
10/9/2005
THE CURE, ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, CRANES, FILM
1/9/2005
22-PISTEPIRKKO
04/09/2005
Samothraki WorldMusic Festival 2005
24/7/2005
SONAR FESTIVAL
16-18/06/2005
ROCKWAVE DAY 5 - ΟΛΕΘΡΙΟ ΡΗΓΜΑ, KATATONIA, ANTHRAX, DIO, TWISTED SISTER
09/07/2005