Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

Η παράδοση του Synch Festival συνεχίζεται για 6η συνεχόμενη φορά

25/5/2009

Synch Festival, 12-13-14Ιουνίου 2009 - Τεχνόπολις, Αθήνα

Η παράδοση του Synch Festival συνεχίζεται για 6η συνεχόμενη φορά ως μέρος της διοργάνωσης του Φεστιβάλ Αθηνών με μουσικές εκδηλώσεις στους χώρους της Τεχνόπολις στο Γκάζι και στο Μουσείο Μπενάκη.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Synch αναδεικνύει τον ξεχωριστό του χαρακτήρα με επιλογές και προτάσεις που διαφέρουν των ελληνικών δρώμενων στα καλοκαιρινά φεστιβάλ. Διαφοροποιώντας τον εαυτό του από τις τάσεις της καθιερωμένης pop, rock και ηλεκρονικής κουλτούρας, αναδεικνύει με εύστοχο και επικοδομητικό τρόπο της διαφορετικότητα όλων αυτών των ειδών, μέσα από μια εναλλακτική ματιά.

Τα κύρια συστατικά στοιχεία που κάνουν το Φεστιβάλ να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα κάθε καλοκαίρι, είναι η νεωτερικότητα, όσον αφορά την επιλογή των μουσικών καλλιτεχνών και έπειτα η διασύνδεση της μουσικής με άλλες σύγχρονες και αναπτυσσόμενες τέχνες, όπως η κινούμενη εικόνα (animation) και τα ψηφιακά μέσα. Όλα αυτά, σε συνδιασμό με τον ιδιαίτερο χώρο της Τεχνόπολις προσφέρουν στον ακροατή μια ιδιότυπη ψυχαγωγική εμπειρία με διαφορετικά ερεθίσματα, που ξεφεύγουν των ορίων ενός απλού μουσικού γεγονότος.

Τα γκρουπ που επιλέχτηκαν και φέτος, φανερώνουν τον εναλλακτικό και πειραματικό χαρακτήρα του Φεστιβάλ και κυρίως την ανάγκη για προβολή μουσικών ειδών με ετερόκλητη ηχοσχέση.

Για τρεις ημέρες θα ανέβουν στις σκηνές του Synch ονόματα διαχρονικής αξίας όπως ο Mulate Atatke & The Heliocentrics για να μας ταξιδέψουν με την ιδιόμορφη Αιθιοπική τζάζ, ο τελειομανής Squearpusher με το avant-guarde ιδίωμα της fusion electronica, οι Tortoise σε μια δόση εγκεφαλικής jazz με post-rock χρώματα, ο Matthew Herbert με την πολυμελή ορχήστρα του, αλλά και άλλες ενδιαφέρουσες προτάσεις όπως οι Fujiya & Miyagi με σοβαρή ματιά στην pop αισθητική, τους Junior Boys με τον eletro-pop προσανατολισμό τους, αλλά και σημαντικά ονόματα της χώρας μας όπως οι Night On Earth με jazz, trip-hop, noir άποψη και οι ατμοσφαιρκοί post-rock 2L8.

Για περισσότερες πληροφορίες:

http://www.atraktos.net/article.asp?cat=2&article=14164

Χάρης Αποστολόπουλος

Δελτία Τύπου
ANTHONY B, 8 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ , ΜΥΛΟΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Transformers, έρχεται το σίκουελ από τον Μάικλ Μπέι και μουσική των Linkin Park
NINA SIMONE, SING THE TRUTH στις 6 Ιουλίου
Γιορτές της Γης, 9-12 Ιουλίου 2009, στη Βλάστη Κοζάνης
Για 14η χρονιά τo Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του
Music Day 2009, Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Ιουνίου στις Σέρρες
STUDIO E 103 FM/IOANNINA, PLAYLIST FOR THE WEEK 15-22 JUNE 2009
Ο Alec Empire έρχεται να ανοίξει τη συναυλία των ΝΙΝ στην Αθήνα
Οι Von Bondies κυκλοφορούν το τρίτο τους άλμπουμ
Οι Rosebleed θα είναι το support act της συναυλίας του Carlos Santana.