Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

PARADISE LOST οι μέρες έρχονται...

τα εισιτήρια... έφυγαν;

19/12/2002

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΜΥΛΟΣ CLUB ? ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΡΟΔΟΝ CLUB - ΑΘΗΝΑ

Ωρα: 21:00

Με χαρακτηριστική ευκολία πέρασαν από το ένα μουσικό είδος στο άλλο και με ακόμη μεγαλύτερη αύξησαν τη δύναμη των οπαδών τους. Οι Paradise Lost δεν ξεχνούν τα ακροατήρια που τους ανέδειξαν, όπως το ελληνικό?

Οι Paradise Lost δημιουργήθηκαν το 1988 στο κατά τα άλλα αδιάφορο Χάλιφαξ του βρετανικού βορά, μία πόλη η οποία δε φημίζεται γα την παραγωγή ροκ συγκροτημάτων. Με ένα ντέμο ανά χείρας αναλαμβάνουν το δύσκολο έργο της εύρεσης δισκογραφικής στέγης.

Την βρίσκουν στο όνομα της θορυβώδους Peaceville για την οποία θα κυκλοφορήσουν το παρθενικό Lost Paradise όπου διαφαίνεται μία ροπή προς τη γοτθική έκφανση του metal. Το επόμενο άλμπουμ Goth πιστοποιεί αυτή την τάση και γίνεται συνώνυμο του χαρακτήρα και της ταυτότητας της μπάντας.

Το 1992 μεταφέρονται στη θρυλική Music For Nations για να κυκλοφορήσουν το τρίτο τους άλμπουμ Shades of God. Ταυτόχρονα, αρχίζουν να κερδίζουν τις εντυπώσεις σε ακροατήρια μακριά από την πατρίδα τους, όπως στην Πολωνία, το Ισραήλ και φυσικά την Ελλάδα την οποία θα επισκεφτούν εκείνη τη χρονιά.

Το αριστούργημα που ονομάζεται Icon θα βγει στην κυκλοφορία την επόμενη χρονιά και θα βρει το συγκρότημα στην καλύτερη φάση του. Και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού οι Paradise Lost αναγνωρίζονται σαν το κορυφαίο όνομα για το goth metal.

Αν και κάποια στοιχεία δημιουργικής εξέλιξης άρχιζαν να κάνουν την εμφάνισή τους από προηγούμενες δουλειές του γκρουπ, οι Paradise Lost σόκαραν τους πάντες όταν στο ?Host? έκαναν προφανή την αγάπη τους για τη σκοτεινή electro pop των 80s. Εκεί οι κιθάρες έχουν αντικατασταθεί από συνθεσάιζερ και τα ντραμς έχουν ενισχυθεί με βιομηχανικά beats.

To επόμενο άλμπουμ Believe In Nothing του 2001 δεν απέχει πολύ από την φιλοσοφία του προηγούμενου δίσκου, αν και οι κιθάρες επιστρέφουν δυναμικά σε αρκετά από τα κομμάτια του. Με αυτό τον τρόπο, δείχνουν να καθιερώνουν το δικό τους μουσικό ύφος στο οποίο γεφυρώνεται αρμονικά η electro-pop με τη σκληρή μουσική.

Το τελευταίο τους album Symbol of Life 2002 (διαβάστε αναλυτική κριτική στη στήλη metal του atraktos.net)πρόκειται για ένα πραγματικό αριστούργημα και πλέον η μουσική σκηνή στην οποία ανήκουν φέρει το όνομα "Paradise Lost".

Εισιτήρια Προπωλούνται:

TICKET HOUSE

ΑΘΗΝΑ ? ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 42 ? 010 ? 36 08 366

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ? ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ 20 & ΤΣΙΜΙΣΚΗ ? 0310 ? 25 36 30

Δελτίο Τύπου

Δελτία Τύπου
Κ.ΒΗΤΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 - GAGARIN 205 - ΑΘΗΝΑ
Το νέο άλμπουμ του τρομπετίστα Ανδρέα Πολυζωγόπουλου
Ο Γιάννης Αγγελάκας LIVE σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Jane Doe The Enormous Head of King Splendid - Κυκλοφορεί από την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου
No Man’s Land + Purple Overdose: live παρουσίαση νέων album στο Floral Παρασκευή 22/2
Τα τραγούδια του ΡΟΔΟΝ Fm για τον Ιανούάριο του 2013
Οι Fantastioi Hxoi το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις 20:00 θα δώσουν ενα μοναδικό live στα γραφεία του Roodon Fm στις Σέρρες
Η Χρυσαλλίδα, στα πλαίσια του φεστιβάλ παρουσιάζει μία συναυλία με τον Ιταλό Alio Die.
K.BHTA Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012 στο Block 33 στην Θεσσαλονίκη
PAUL ROLAND + special guests σε Αθήνα και Θεσ/νίκη