Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

THE PERFECT ELEMENT

PAIN OF SALVATION

SPV

26/1/2001

Οι Σουηδοί Pain of Salvation είναι το κατά τη γνώμη μου νούμερο ένα αυτή τη στιγμή ανερχόμενο όνομα στο progressive.Tο βασικό τους ατού είναι ότι διαθέτουν αυτό που λείπει από τα περισσότερα συγκροτήματα του είδους , προσωπικότητα.

Μια αρκετά πειστική περιγραφή της μουσικής τους, θα ήταν να φανταζόσασταν μία μίξη των Dream Theater με Faith No More και στοιχεία από Machine Head.

Ομολογώ πως τα δυο προηγούμενα άλμπουμ τους "Entropia" και "One Hour By The Concrete Lake" με είχαν ενθουσιάσει, ειδικά το πρώτο το οποίο κυκλοφόρησε με αρκετά μεγάλη καθυστέρηση στη χώρα μας(γιατί άραγε;;;;;).

Το "The Perfect Element" είναι το πρώτο μέρος ενός concept το οποίο θα ολοκληρωθεί με την κυκλοφορία και ενός δεύτερου , ανάλογου ποιοτικά ελπίζω, μέρους. Πρόκειται για μια αρκετά δραματική ιστορία μου έχει ως κύριο θέμα τον ανθρώπινο πόνο και τις διαπροσωπικές σχέσεις. Εδώ το συγκρότημα αφήνει τον εαυτό του τελείως ελεύθερο και μαζί με τα όποια ψήγματα επιρροών δημιουργεί έναν τελείως προσωπικό και εσωστρεφή δίσκο πού συγκλονίζει με τη θεατρικότητα και την πλοκή του. Η τεχνική του γκρουπ είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο όμως δεν καταντά κουραστική αφού οι P.O.S. βγάζουν εδώ περισσότερο συναίσθημα από ποτέ. Απλά ακούστε τον ύμνο "Ashes" και θα καταλάβετε! Όλα τα κομμάτια είναι άκρως ενδιαφέροντα και αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους με αποτέλεσμα να καθιστούν το δίσκο απαραίτητο για κάθε οπαδό του prog και όχι μόνο.

Τέλος να αναφερθώ στη Limited Edition του άλμπουμ η οποία περιέχει ένα καταπληκτικό bonus cd με πολλά ενδιαφέροντα πράγματα όπως videos, bonus tracks,mp3s και άλλα. Ακόμα θα ήθελα να σταθώ στο bonus "Time Weaver´s Tale" το οποίο υπήρχε στην ιαπωνική έκδοση του "One Hour By The Concrete Lake" και είναι απλά φανταστικό!!!

Κώστας Λιανίδης

Live
ΚΟΝΣΕΡΤΟ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΠΟΤΑΜΟΥΣΗ
12/4/2003
CALEXICO - Σεμέλη Ταγαρά, Athens
10/4/2003
STEFANIA DIMMEN
6/4/2003
FUZZTONES - Athens
4/4/2003
FUZZTONES - Θεσσαλονίκη
5/4/2003
ARTHUR LEE & LOVE
4/4/2003
PORCUPINE TREE - Athens 2st day
23/3/2003
MADBALL - STAGNATE - SKINDRED (Αθήνα)
16/03/03
BLIXA BARGELD - Solo Vocal Performance
5/4/2003
MADRUGADA - Θεσσαλονίκη
04/04/2003