Τριήμερο ροκ φεστιβάλ στη Θεσ/νίκη 9-11/5
|
HkazandBproductionsσας ενημερώνει
Τριήμερο ροκ φεστιβάλ στη Θεσ/νίκη
Για την ελληνόφωνη ροκ σκηνή
9,10,11 Μαΐου στο clubτου ΜΥΛΟΥ
9/5
ΝΤΙΝΟΣ ΣΑΔΙΚΗΣ, ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ, ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΜΥΡΙΩΝ
10/5
ΛΟΥΔΙΑΣ, ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΥΡΒΑΤΗΣ+ ΨΥΧΗ, ΜΑΥΡΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ, ΤΣΟΠΑΝΑ RAVE
11/5
VORLIKE, ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΚΙΤΡΙΝΟ, ΦΕΥΓΑΛΕΟΝΤΕΣ, IDIOTEQUE
Είσοδος 12 €
Τριήμερο 25€
Άγγελος Μουρβάτης + ψυχή
Ο Μουρβατης Αγγελος εχει αποφοιτησει από τα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονικης, ασκει όμως το επαγγελμα του μουσικου.Αφου δουλεψε σε ωδεια της πολης της Ξανθης εχει δημιουργησει πλεον το δικο του Μουσικο Εργαστηριο οπου παραδιδει μαθηματα ηλεκτρικης κιθαρας.Εργαζεται ως μουσικος-καθηγητης συνολικα 10 χρονια.Εφοσον είναι ελευθερος επαγγελματιας εχει τη δυνατοτητα να πραγματοποιει πολλες συναυλιες σε διαφορα μερη της Ελλαδας.Είναι 33ετων και ζει με την οικογενεια του στην Ξανθη.
Εχει στο ενεργητικο του 3 δισκους και συμμετοχη στη συλλογη ΦΑΚΕΛΛΟΣ ΡΟΚ 2 που κυκλοφορησε το 2000-1 από την ΜΒΙ RECORDS .Επισης υπαρχουν 2 video clips από τα τραγουδια ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΕΚΡΕΣ του πρωτου δισκου και ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΦΩΣ από το δευτερο δισκο.
Ο πρωτος δισκος εχει τιτλο ΨΥΧΗ και κυκλοφορησε από το ΠΑ.ΚΕ.ΘΡΑ.(ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΡΑΚΗΣ) μεσω διακινησης της LAZY DOG το 1998.Ο δευτερος με τιτλο ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΥΠΗΣ,κυκλοφορησε το 2000 από τη LAZY DOG.Προστιθεται πλεον και το ονομα του συγκροτηματος οποτε και ονομαζονται ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΥΡΒΑΤΗΣ+ΨΥΧΗ.
Οι live εμφανισεις τους είναι αρκετες.Αναμεσα τους ξεχωριζουν οι εμφανισεις στο φεστιβαλ του Αρδα με τους ΠΥΞ ΛΑΞ ,ΤΣΟΠΑΝΑ RAVE ,ΘΕΟΔΟΣΙΑ ΤΣΑΤΣΟΥ,στο ΜΥΛΟ της Θεσσαλονικης με τουςΜΑΣΚΕΣ και MAGIC DE SPELL και με συγκροτηματα όπως ΞΥΛΙΝΑ ΣΠΑΘΙΑ,ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ,ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΡΙΝΑ ΜΑΝΩΛΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ, ΡΟΔΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ και ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ.
Αυτή την εποχη κυκλοφορει ο τριτος δισκος απο την lazy dog με τον τιτλο "καλημερα". Περιεχει 11 τραγουδια απο τα οποια τα 3 ειναι ορχηστικα.Στα 2 τραγουδια στιχους εγραψε ο λογοτεχνης Θανασης Μουσοπουλος.
ΝΤΙΝΟΣ ΣΑΔΙΚΗΣ
Ο Ντίνος Σαδίκης υπήρξε ο τραγουδιστής και βασικός συνθέτης των θρυλικών Εν Πλω. Όλοι το ξέρουν αυτό. Ο Ντίνος Σαδίκης έβγαλε έναν δίσκο «μολυβένιες ιστορίες» που είχε μέσα το «απαισιόδοξο τραγουδάκι». Κι αυτό το ξέρουν όλοι.
Αυτό που μάλλον δεν ξέρουν, είναι ότι ο Ντίνος Σαδίκης, τελευταία έχει φτιάξει μια σπουδαία μπάντα, παίζει live, ετοιμάζει καινούργιο δίσκο και βασικά βρίσκεται σε φόρμα Πιστός στο δόγμα του «μιλάω όταν έχω κάτι να πώ», προσόν σπάνιο για τις μέρες μας, ετοιμάζεται να ..ουρλιάξει! Αν προσθέσεις ότι στην τελευταία του εμφάνιση επέδειξε ένα άλλο πρόσωπο, ακουστικό και χαμηλόφωνο, καταλαβαίνεις ότι μπορεί και να ψιθυρίσει και πάλι να ακούγεται (άλλο σπάνιο προσόν για τις μέρες μας). Κι όλα αυτά επειδή κάτι έχει να πει. Θες να ακούσεις;
ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ
«Στείλε αυτό το μήνυμα στο 2000» τραγουδούσε ο Στέλιος Σαλβαδόρ στον -οριακό- πρώτο δίσκο των Μωρών στη Φωτιά... Και αν κρίνει κανείς από την προσέλευση και την συμμετοχή του κόσμου στις εμφανίσεις τους, το μήνυμα όχι απλώς στάλθηκε αλλά ελήφθη κιόλας. Και μετουσιώθηκε σε μύθο, σε παράδοση που μεταδίδεται από στόμα σε στόμα, από γενιά σε γενιά .
Κεντρική φιγούρα ο Στέλιος Παπαϊωάννου στέκεται εκεί και καθοδηγώντας μια μπάντα που σπάει κόκαλα, με την μεστή φωνή του, τραγουδάει για «πρίγκιπες και ζητιάνους», για «σκύλους και χούλιγκανς junkies και αναρχικούς» για μένα και για σένα δηλαδή...
Μωρά στη Φωτιά 2003; Πιο punk από ποτέ, πιο ώριμοι από ποτέ, καθοδηγούνται και καθοδηγούν έναν κόσμο γεμάτο αδρεναλίνη. Είναι τυχαίο;
Μετά από δίχρονη απουσία από τη σκηνή του Μύλου και σε αναμονή του τρίτου δίσκου τους- μέρος του οποίου θα ακούσουμε- θα εμφανιστούν στο club στις 9/5/03.
VORLIKE
Μην ψάξετε τι σημαίνει Vorlike γιατί ....δε θα το βρείτε.
Αναγραμματισμός ή κρυμμένη λέξη, ένα είναι σίγουρο: Vorlike σημαίνει ηλεκτρονικοί ήχοι με κιθάρες, μπάσο τύμπανα και κρουστά, σημαίνει rock με δυνατό beat, σημαίνει συναίσθημα και μουσικό ταξίδι. Με στίχο ελληνικό και προσεκτικά δουλεμένο οι Vorlike είναι άμεσοι και γνήσιοι στην έκφραση , αποφεύγοντας τις γλυκανάλατες παρεκτροπές μιας «έντεχνης» παραλλαγής.
Η πρώτη επαφή που θα έχεις με τη μουσική των vorlike σου δημιουργεί εικόνες και μια ατμόσφαιρα που μπορεί να είναι γλυκιά και σκοτεινή συγχρόνως.
Το δίδυμο Ψοφογιώργος (τύμπανα) και Γερεμτζές (κρουστά) σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητο. Τα φωνητικά της Ρούλας και του Τόμη ντύνουν με εκφραστικότητα τον ήχο, που προχωρά με άνεση στις rock προτροπές της κιθάρας του Γιώργου. Το μπάσο του Σπύρου και η δεύτερη κιθάρα του Δημήτρη στηρίζουν το σύνολο, που δίνει έμφαση στις live εμφανίσεις.
Ενα επιπρόσθετο στοιχείο για τα live των Vorlike είναι το οπτικό υλικό που προβάλλεται καθ ΄ όλη τη διάρκεια της συναυλίας.
IDIOTEQUE
Το εναλλακτικό ποπ-ροκ κουαρτέτο σχηματίστηκε στη Θεσσαλονίκη το 2001, όταν ο Αλέκος Σπανίδης(τύμπανα) ο Διονύσης Ντότσιος (μπάσσο) ο Σάκης Ραπτόπουλος (πλήκτρα) και ο Άλκης Κανίδης (φωνή, κιθάρα) αποφάσισαν να ενώσουν τα electronic, alternative και brit-pop γούστα τους σε πρωτότυπο ελληνόφωνο υλικό. Πολύ πρόσφατα τελείωσαν τις ηχογραφήσεις της πρώτης δισκογραφικής τους απόπειρας σε δική τους παραγωγή και είναι σε αναζήτηση δισκογραφικής στέγης.
ΦΕΥΓΑΛΕΟΝΤΕΣ
Γνωρίστε τους …”στο παρά πέντε”, στο ΠΡΩΤΟ τους LIVE !!! στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ελληνόφωνης σκηνής την Κυριακή 11 Μαϊου 2003 στο CLUB Oι ΦΕΥΓΑΛΕΟΝΤΕΣ δημιουργήθηκαν στις αρχές του 2000 από τον Νίκο Κιουρκτσή και την Σοφία Λαζαρίδου, που είναι ζευγάρι και στη ζωή και αποτελούνται από τους Νίκο Κιουρκτσή (κρουστά, vocals) Σοφία Λαζαρίδου (vocals) Mητσάρα Κάκο (lead + effect base) Κωστή Σωτηρόπουλο (κιθάρα) Κώστα Χασιώτη (main base)
Η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά είναι ένα μαγικό ταξίδι με rock, ethnic & ηλεκτρονικά στοιχεία, που αγκαλιάζουν τον ελληνικό στίχο. Ένα πρωτότυπο & σύγχρονο ηχητικό αποτέλεσμα με στόχο την ελπίδα και την αφύπνιση στο «παρά 5’». Έστω και στο παρά πέντε, μια αξιόλογη μουσική δουλειά, που ενώ μας είναι οικεία, δυσκολευόμαστε να την κατατάξουμε. Μουσική χωρίς σύνορα. Μουσική χωρίς συνταγή. Μουσική για τη μουσική, και για όποιους την αγαπάνε. Ένα μείγμα άνοιξης αισιοδοξίας και ρεαλισμού. Ήχοι που έχουν αναφορές σε διάφορες δεκαετίες, σε διάφορα ακουστικά χρώματα. Κυρίαρχα στοιχεία του δίσκου είναι ο άμεσος στίχος και αντίθεση ανάμεσα στις γλυκές μελωδίες και το δυνατό ρυθμό.
ΜΑΥΡΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ Το εντυπωσιακό τρίο πρόσφατα φιλοξενήθηκε στη σκηνή του Ξυλουργείου, αφού εμφανίστηκαν εκεί το Σάββατο 15 Μαρτίου. Το μοναδικό rock group, επιστρέφει στο Μύλο, αυτή τη φορά στη σκηνή του Club, συμμετέχοντας στο τριήμερο Φεστιβάλ Ελληνόφωνης Σκηνής. Η ΜΑΥΡΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ εμφανίζεται την 2η ημέρα του φεστιβάλ, το Σάββατο 10 Μαϊου ανανεώνοντας την εμπιστοσύνη όλων στο Ελληνόφωνο ροκ και κουβαλώντας στις αποσκευές του το τρίτο του άλμπουμ «Μανιτάρια και Manifesta”.
ΤSOPANA RAVE
Μουσικό συγκρότημα ποικίλων μουσικών δρόμων και στιχουργικών αναζητήσεων. Τους αρέσει να παίζουν δυνατά αλλά όχι εκκωφαντικά, να διασκεδάζουν και αυτοί και το ακροατήριό τους και γενικά έχουν σαν σκοπό να δημιουργούν όμορφο και ζεστό κλίμα, με αρκετή δόση καλοπροαίρετου χιούμορ στις ζωντανές εμφανίσεις τους. Οι Tsopana Rave σαν μουσικό σχήμα έχουν βάλει σα σκοπό της ζωής τους την ακατάπαυστη μετακίνησή τους σε οποιαδήποτε άκρη του πλανήτη (σχεδόν) με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών και τη συλλογή πολύτιμων πληροφοριών – εμπειριών τις οποίες αργότερα θα χρησιμοποιήσουν ως πρωτογενή υλικό για τη δημιουργία του επόμενου τους άλμπουμ. Γι΄ αυτό είναι σχεδόν απίθανο να μην τους βρείτε έστω και μια φορά στο δρόμο σας. Σίγουρα θα τους βρείτε το Σάββατο 10 Μαίου στο club του Μύλου.
ΛΟΥΔΙΑΣ
Πάσχα σαν αυτό του ΄93, δεν ξαναήρθε, ο γέρος δεν βρήκε τα λιπάσματα που του κλέψανε, ο μαθηματικός δεν έχει βρει ακόμη δουλειά, η Citibank ακόμα κλαίει τα λεφτά της, το παιδί παραμένει δειλό, αλλά μη στεναχωριέστε, έρχεται ο Βρασίδας να λύσει τα προβλήματα. Η άνοιξη αυτή θα είναι η καλύτερη χωρίς κρέας τύπου Γκοτζίλα. Η εταιρία πια δεν υπάρχει και ας έκανε τους καλλιτέχνες γνωστούς. Οι ΛΟΥΔΙΑΣ είναι πάλι εδώ αλλά προσοχή στους ρουφιάνους, Οι ΛΟΥΔΙΑΣ είναι ένα γκρουπ, από τη Θεσσαλονίκη και κινείται στο χώρο της κλασικής ροκ μουσικής. Αποτελείται από τους Βιολιστή Παναγιώτη – κιθάρα, φωνή Γκουγκουρέλα Γιάννης –κιθάρα Κοκονίδη Δημήτρη – τύμπανα Χρυσάκη Στέφανο – μπάσο
ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΜΥΡΙΩΝ
To σύγχρονο ελληνικό ροκ συγκρότημα στην συναυλία που θα δώσει την Παρασκευή 9 Μαϊου στο club του Μύλου, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ελληνόφωνης Σκηνής, θα παίξει τραγούδια από την τρίτη κατά σειρά δισκογραφική του δουλειά. ΧΟΡΕΨΕ λοιπόν, ΜΕ ΤΗ ΒΡΟΧΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ Το τραίνο πολύχρωμο, ξεκινάει από το Surrat Thani και φτάνει μέχρι τη Θεσσαλονίκη. ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ μέσα από ηλεκτρικές εντάσεις. Στάση και περιπέτεια. ΧΟΡΕΨΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ γιατί ΟΛΑ Εδώ ΕΙΝΙΑ ΜΥΘΟΣ, όλα είναι δρόμος και έρωτας. Κι αν πολλές φοές ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΜΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ, πάντα ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ Της ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ μας υπενθυμίζει πως ΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ, Βecause WE GOT DA BOMBS!
Atraktos.Net |