Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

STORMBRINGER RULER

DOMINE

DRAGONHEART

29/11/2001

Oι Ιταλική σκηνή "βγάζει" πολλά Power Metal groups αυτό είναι αλήθεια.Όπως επίσης αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα εξ αυτών είναι "φόλες" και χαρακτηρίζονται από ηλίθια φωνητικά και χαζοχαρούμενα ρεφραίν. Ναι. Όμως φίλοι και φίλες οι Domine δεν συγκαταλέγονταν, ούτε πρόκειται ποτέ να ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Ένα group που επιβίωσε μια δεκαετία στο underground κυκλοφορώντας μόνο demo τα οποία έγιναν κλασικά στο χώρο, δε μπορεί να μην αξίζει Ότι έχουν καταφέρει μέχρι τώρα δεν οφείλεται αγαπητοί σε κανένα trick του marketing ούτε σε άσχετους, πέραν της μουσικής παράγοντες. Για όσους δε γνωρίζουν τη μουσική τους, μια εύκολη περιγραφή θα ήταν "μονολιθικό επικό Heavy Metal" με αρκετές επιρροές από τα μεγάλα ονόματα του χώρου αλλά με άκρως προσωπικό ήχο και συναίσθημα.

Αυτό εδώ το άλμπουμ, το τρίτο κατά σειρά, δεν διαφέρει σημαντικά από τους προκατόχους του. Ούτε μουσικά, ούτε στιχουργικά. Οι Ιταλοί για μια ακόμη φορά καταπιάνονται με τον ασπρομάλλη πρίγκιπα των ερειπίων, τον άρπαγα των ψυχών Έλρικ του Μελνιμπονέ και της Kαταιγίδας, του μαγικού του σπαθιού. Έκτος όμως από το μέγιστο Michael Moorcock, οι Δρακοαφέντες αποτίνουν φόρο τιμής και σε άλλους καλλιτέχνες και συγγραφείς που τους έχουν επηρεάσει, όπως στον Richard Wagner (βλ. "Ride Of The Valkyries"). Το Layout είναι για μια ακόμη φορά καταπληκτικό με συμβολισμούς και εικόνες από τη τελική σύγκρουση μεταξύ των αρχόντων του Νόμου και του Χάους και την εξισορρόπηση της κοσμικής πλάστιγγας. Όλο το άλμπουμ διακατέχεται από ένα Pure Epic feeling και μια ατμόσφαιρα που πολύ λίγα συγκροτήματα μπορούν να δημιουργήσουν.

Δυστυχώς το μοναδικό μειονέκτημα ,αν αυτό μπορεί να θεωρηθεί μειονέκτημα, είναι η σκέψη ότι αν κάποια από τα τραγούδια του δίσκου αυτού τα τραγουδούσε ο Τρισμέγιστος Eric Adams σήμερα θα μιλούσαμε για αξεπέραστο μνημείο. Ο Morby αν και βελτιωμένος είναι πάντα Morby. Ίσως τον αδικώ αλλά αυτή είναι η αλήθεια αν και δε νομίζω πως οι Domine θα μπορούσαν να βρούν κάποιον καλύτερο στο συγκεκριμένο είδος.

Απανταχού Λάτρεις της Μελνιμπονέζικης Αυτοκρατορίας, Φίλοι του Ατσαλιού και Φύλακες της ’σβεστης Φλόγας ακολουθήστε τους, η Τanelorn μας καλεί!

Κώστας Λιανίδης

Live
RECOIL (ALAN WILDER & PAUL KENDALL) + ITENEF
11/4/2010
PIANO MAGIC, KWOON, MISUSE
20/3/2010
JOAN BAEZ
3/3/2010
IAN BROWN
26/2/2010
RICHARD HAWLEY
19/2/2010
MY BRIGHTEST DIAMOND, Mani Deum
11/12/2009
ZITA SWOON + FRIENDS
12/12/2009
SIX ORGANS OF ADMITTANCE
06/12/09
DEPECHE MODE, Soulsavers
25/11/2009
MUSE, Biffy Clyro
21/11/2009