Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

ΓΚΕΤΟ και DEUS EX MACHINA SUPPORT στους PUBLIC ENEMY!

25/5/2003

ΓΚΕΤΟ και DEUS EX MACHINA

SUPPORT στους PUBLIC ENEMY!

 Οι ΓΚΕΤΟ και οι DEUS EX MACHINA θα ανοίξουν την δεύτερη βραδυά (Σάββατο 7 Μαίου) των Αθηναικών συναυλιών των PUBLIC ENEMY στο ARC N.6(Θεμιδος 18,παράλληλος της Πειραιώς 254).

Τα δύο καταξιωμένα Ελληνικά γκρουπ θα στηρίξουν τα σετ τους στα album “ΜΑ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ” και “SIGNS” αντίστοιχα που κυκλοφόρησαν πρόσφατα από τη Hitch Hyke.Ωρα Εναρξης-20:30

Εισοδος- 30ΕDEUS EX MACHINA-SIGNS

Οι Deus Ex Machina είναι το πιο σπουδαίο και ιστορικό εν ενεργεία σχήμα της ελληνικής σκηνής και ταυτόχρονα ένα από τα πιο δημοφιλή ,με πιστούς οπαδούς που τους ακολουθούν εδώ και χρόνια.Η ακέραιη και ασυμβίβαστη στάση τους όλα αυτά τα χρόνια είναι παράδειγμα προς μίμηση.

Θα’λεγε κανείς ότι είναι το γκρουπ που έχει συνδέσει το όνομά του με το ελληνικό punk rock και είναι αναγνωρισμένοι και στο εξωτερικό ως ένα από τα πιο σημαντικά ευρωπαικά σχήματα του είδους.

Το νέο τους album με τίτλο Signs είναι πια γεγονός. Πρόκειται για την τέταρτη κυκλοφορία τους, ύστερα από τα album Motorpsycho και World’s apart και το EP Different και περιέχει 10 τραγούδια -δυναμίτες που θα ενθουσιάσουν τους φανς του συγκροτήματος. Το cd περιέχει άλλη μια ευχάριστη έκπληξη για τους φίλους των Deus Ex Machina: το πρώτο video που γύρισαν ποτέ , για το τραγούδι Lovesong, το οποίο είναι εντυπωσιακό και αποτυπώνει την σκληρή ‘for real” αισθητική της μπάντας.

Το album είναι ότι πιο ώριμο αλλά και ταυτόχρονα ότι πιο δυναμικό που έχουν ηχογραφήσει μέχρι σήμερα, τόσο στιχουργικά όσο και συνθετικά .Το παίξιμό τους είναι ομοίως καλύτερα από ποτέ.και η παραγωγή προσεγμένη και ουσιαστική. Οι κιθάρες-ξυράφια και το ακαταπόνητο speed είναι πάντα το σήμα κατατεθέν τους. Μόνο που στο Signs ,οι Deus Ex Machina, με τη συνδρομή του γνωστού και ικανότατου Γερμανού παραγωγού Hardy Schuster,επιχειρούν ένα γενναίο βήμα προς τα μπρος και ανανεώνουν τον ήχο τους χωρίς όμως να ξεφεύγουν από τις καταβολές τους.

Το Signs βρίσκεται ακριβώς στο σημείο όπου το κλασσικό punk rock συναντά τον σύγχρονο σκληρό ήχο και είναι ένα album must για όσους αγαπούν τις γρήγορες και δυνατές κιθάρες ,από τους Clash, ως τους Suicidal Tendencies και από τους Black Flag και Bad Religion ως τους Queens Of The Stone Age.

Παίξτε το δυνατά!

ΓΚΕΤΟ

“Μα, Αν Είσαι Από ‘Κεί

Δυνατές κιθάρες,αμείλικτοι ρυθμοί , ρεφρέν που αποτυπώνονται κατευθείαν στο μυαλό ,στίχοι που καίνε..

Ο σύγχρονος υπόγειος ήχος της πόλης που φλερτάρει με τις δυναμικές μουσικές του δρόμου ,από το punk μέχρι την electronica και πειραματίζεται με τα samplers και με το Hip Hop.

Επιτέλους, ένα ελληνικό γκρουπ που παίζει το rock του σήμερα!

Οι ΓΚΕΤΟ είναι ένα γκρουπ-πρόκληση για την κουρασμένη και τυποποιημένη ελληνόφωνη rock σκηνή.Οι πέντε μουσικοί που απαρτίζουν τη μπάντα έχουν συσσωρευμένη εμπειρία από τη συμμετοχή τους σε άλλες γνωστές μπάντες και προπαντός έχουν τη διάθεση και τις δυνατότητες να δημιουργήσουν κάτι το καινούριο και το ριζοσπαστικό.Αν αυτό που λείπει από τη σημερινή σκηνή στην Ελλάδα είναι η ενέργεια της καινοτομία, τότε οι ΓΚΕΤΟ έρχονται για να καλύψουν ακριβώς αυτό το κενό και να αφήσουν το δικό τους στίγμα.

Τον Μάιο του 2001 παίζουν μαζί για πρώτη φορά ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ (BIG SLEEP) στο μπάσο , ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ (BIG SLEEP) στην κιθάρα και στα κρουστά και ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΛΙΟΣ (Τρύπες) .Τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου μπαίνει στο σχήμα ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ ΖΑΜΠΕΤΑΣ (Τρύπες,Mushrooms) στην κιθάρα και γράφουν τα πρώτα τραγούδια τους.

Την άνοιξη του 2002 ο ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΔΑΔΑΤΣΗΣ (Εκτός Ελέγχου) παίρνει τη θέση του τραγουδιστή στο συγκρότημα και με αυτή την σύνθεση κάνουν τις πρώτες live εμφανίσεις τους το καλοκαίρι του 2002.

Το Χειμώνα του 2002 ολοκληρώνουν την ηχογράφηση του πρώτου τους CD με τίτλο “Μα, Αν Είσαι Από ‘Κει” που κυκλοφορεί τον Απρίλιο του 2003 από την ΗΙΤCH-HΥKE.

Το album των ΓΚΕΤΟ κερδίζει την παρτίδα με το πρώτο μόλις άκουσμα.

Ένα rock γεμάτο, και άμεσο, κυριολεκτικά ..in your face!

Από το μεταλλικό-funk “Είναι Εδώ” ως το επίμονο tribal-rock “Αίμα Δεν Βλέπω” και από το στακάτο και ρυθμικό κιθαριστικό ξέσπασμα του ‘Σήκω” ως το καταιγιστικό punk rock “Χτύπα Και Εσύ”, το album των ΓΚΕΤΟ είναι..πόρωση!

Ακόμη και οι πιο μελωδικές στιγμές όπως το “Μια Καινούρια Ανατολή”είναι πολύ έντονες και ηλεκτρισμένες.

Το πραγματικό street rock του 2003,στην Ελληνική του εκδοχή, βρίσκει το όνομα που το εκφράζει: ΓΚΕΤΟ

Δελτίο Τύπου

Δελτία Τύπου
THE OCEAN / TIDES FROM NEBULA / ABRAHAM live σε Αθήνα και Θεσ/νικη (25-26/11)
ORANGE GOBLIN - Ελληνική περιοδεία τον Νοέμβριο (14-17/11)
Οι Monsieur Doumani για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Η Κλωστή, Νέα κυκλοφορία των 2L8!
Οι Stomp σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Τι τραγούδια έπαιξε ο ΡΟΔΟΝ Fm τον Ιούλιο και τον Αύγουστο
Διαγωνισμός για τα live των Witchcraft στην Ελλάδα στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου.
οι Electric Litany θα παίξουν support σε 4 live του Alan Parsons σε Γερμανία και Αυστρία
The Flying Eyes (usa) & Golden Animals (usa) live σε Θεσ/νικη, Λάρισα, Αθήνα (12-14/09)
Οι GROUNDATION Live στην Ελλάδα! Αθήνα