Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

LABYRINTH

LABYRINTH

CENTURY MEDIA

21/7/2003

Νέο άλμπουμ και για τους Ιταλούς Labyrinth οι οποίοι μας είχαν συγκλονίσει όλους πριν μερικά χρόνια με το καταπληκτικό τους ντεμπούτο “Return To Heaven Denied”. Δυστυχώς η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη αφού το Ep που κυκλοφόρησαν στη συνέχεια μετά την αποχώρηση του τραγουδιστή Rob Tyrant. Με τον Morby στα φωνητικά ήταν μέτριο ενώ το δεύτερο τους full length “Sons Of Thunder” είχε μεν μερικές καλές στιγμές (κορυφαία όλων το “Kathryn”) αλλά δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων (αφού ο Tyrant είχε ήδη επιστρέψει).

Το ομότιτλο αυτό άλμπουμ είναι λοιπόν η τέταρτη κυκλοφορία της μπάντας και αυτό που θα ακούσετε δεν έχει σε καμία περίπτωση διαφορά από ότι θα περίμενε ο κάθε φίλος των Labyrinth, μελωδικό Power Metal όπως ακριβώς τους γνωρίσαμε στους δίσκους τους.

Αυτό που μπορώ να πω μετά βεβαιότητος είναι πως αυτός ο δίσκος είναι κατά πολύ καλύτερος σαν σύνολο από το “Sons Of Thunder”, το συγκρότημα δείχνει εμπνευσμένο, στέκεται (όπως πάντα) πολύ καλά τεχνικά, οι ιδέες είναι ως επι το πλείστον ενδιαφέρουσες, οι ταχύτητες ποικίλουν και ειλικρινά το μόνο πράγμα που θα μπορούσε να μειώσει αυτή την καλή δουλειά είναι η σύγκριση με το “Return To Heaven Denied”.

Τι να κάνουμε, μερικά συγροτήματα είναι μια ζωή καταδικασμένα να τα κυνηγάει ο πρώτος τους δίσκος.. (Hammerfall, Wizard, Nocturnal Rites και αρκετά ακόμη της ίδιας συνωμοταξίας). Από κομμάτια ξεχώρισα τα “The Prophet”, “Synthetic Paradise”, “Neverending Rest” και το “Hand In Hand” το οποίο έχει ένα riff που μου φερε στο μυαλό ένα θέμα του “Voices” των Dream Theater.

Κώστας Λιανίδης

Live
ARAB STRAP, The first aid
15/1/2005
GIARDINI DI MIRO, Eventless Plot
07/01/2005
GIARDINI DI MIRO, Sweetohm, Morning Coffe Seduction
8/1/2005
LYDIA LUNCH, I knew Them
10/12/2004
GREG DULLI & THE TWILIGHT SINGERS
18/12/2004
MACHINE HEAD-GOD FORBID-CALIBAN
14/12/2004
THE WAILERS
10/12/2004
DIARY OF DREAMS, IN STRICT CONFIDENCE
11/12/2004
THE DETROIT COBRAS, NO SINS
09/12/2004
NICK & THE BAD SEEDS, SIGMATROPIC, SILVER RAY
5/12/2004