Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

5Η ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΑΠ’ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

31/7/2003

Η Έδρα Ουνέσκο και το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου διοργάνωσαν στη Σινάϊα της Ρουμανίας, από τις 18 έως τις 26 Ιουλίου 2003, την 5η Διεθνή Συνάντηση Δραματικών Σχολών από όλο τον κόσμο. Στη Συνάντηση συμμετείχαν Δραματικές Σχολές από τη Βουλγαρία, τον Καναδά, το Ιράν, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, τη Σερβία-Μαυροβούνιο καθώς και η Δραματική Σχολή του Κ.Θ.Β.Ε.

Όλες οι ομάδες κλήθηκαν να παρουσιάσουν σκηνές από το Γλάρο του Τσέχωφ και τη Φουέντε Οβεχούνα του Λόπε Ντε Βέγκα. Η ελληνική συμμετοχή η οποία αποτελούνταν από πέντε σπουδαστές του Β’ έτους της Δραματικής Σχολής του Κ.Θ.Β.Ε. και τον καθηγητή τους Γιάννη Παρασκευόπουλο, απέσπασε ενθουσιώδη σχόλια και κριτικές και τιμήθηκε με την πρώτη διάκριση της Διεθνούς Επιτροπής της Συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν προσωπικότητες του θεάτρου από την Αυστραλία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Ρουμανία.

Να σημειωθεί ότι οι τρεις πρώτες διακρίσεις (Ελλάδα, Ρουμανία, Πορτογαλία) θα συμμετάσχουν στο Διεθνές Φεστιβάλ Δραματικών Σχολών που θα πραγματοποιηθεί στο Μεξικό τον Ιούλιο του 2004.

Δελτίο Τύπου

Δελτία Τύπου
Η Anneke Van Giersbergen (ex. The Gathering) & Danny Cavanagh (Anathema) σε συναυλίες στην Ελλάδα
High Wolf, Lunar Miasma, Bruised Lee
23/1/2011
BAND OF HOLY JOY - WIRE - BLACK MOUNTAIN για συναυλίες στην Ελλάδα το 2011
η Κim Wilde, ζωντανά για πρώτη φορά στην Ελλάδα!
Νέα της Inner Ear με νέες κυκλοφορίες
O Jose Gonzalez στο Gagarin 205 την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011
Palyrria free live στο ΤΩΡΑ Κ44
Συναυλία των MY WET CALVIN και νέο single
Τέσσερις θεατρικές παραστάσεις από τέσσερις θεατρικές ομάδες της Θεσ/νίκης αφιερωμένες στον Ξενώνα Προσφύγων
Δύο υπέροχες φωνές την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, στο Gagarin 205! Isobel Campbell και ο Mark Lanegan