Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

5Η ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΑΠ’ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

31/7/2003

Η Έδρα Ουνέσκο και το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου διοργάνωσαν στη Σινάϊα της Ρουμανίας, από τις 18 έως τις 26 Ιουλίου 2003, την 5η Διεθνή Συνάντηση Δραματικών Σχολών από όλο τον κόσμο. Στη Συνάντηση συμμετείχαν Δραματικές Σχολές από τη Βουλγαρία, τον Καναδά, το Ιράν, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, τη Σερβία-Μαυροβούνιο καθώς και η Δραματική Σχολή του Κ.Θ.Β.Ε.

Όλες οι ομάδες κλήθηκαν να παρουσιάσουν σκηνές από το Γλάρο του Τσέχωφ και τη Φουέντε Οβεχούνα του Λόπε Ντε Βέγκα. Η ελληνική συμμετοχή η οποία αποτελούνταν από πέντε σπουδαστές του Β’ έτους της Δραματικής Σχολής του Κ.Θ.Β.Ε. και τον καθηγητή τους Γιάννη Παρασκευόπουλο, απέσπασε ενθουσιώδη σχόλια και κριτικές και τιμήθηκε με την πρώτη διάκριση της Διεθνούς Επιτροπής της Συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν προσωπικότητες του θεάτρου από την Αυστραλία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Ρουμανία.

Να σημειωθεί ότι οι τρεις πρώτες διακρίσεις (Ελλάδα, Ρουμανία, Πορτογαλία) θα συμμετάσχουν στο Διεθνές Φεστιβάλ Δραματικών Σχολών που θα πραγματοποιηθεί στο Μεξικό τον Ιούλιο του 2004.

Δελτίο Τύπου

Δελτία Τύπου
STEVE HARLEY & COCKNEY REBEL σε Αθήνα και Θεσ/νίκη
absurd #84 bye bye butterfly | Φεστιβάλ πειραματικής μουσικής στην Ξάνθη
Η ομάδα Melotron παρουσιάζει τους Βρετανούς Seeland, Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στο ΜΥΛΟ
Το plisskën festival 2010 το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010 στο Κτίριο 56 του Πολιτιστικού Κέντρου «Ελληνικός Κόσμος». Δείτε το τελικό πρόγραμμα με πολλά ολόφρεσκα ονόματα
My beautiful dark twisted fantasy. Το 5o studio album του Kanye West
Jay-Z, the hits collection – volume one
Επανεκδίδονται τα κλασικά άλμπουμ του John Lee Hooker "The Healer" και "Mr. Lucky"
Σε λίγες μέρες ο μεγάλος ROKY ERICKSON στην ΑΘΗΝΑ
Τα τραγούδια του ΡΟΔΟΝ Fm για τον Οκτώβριο
I LIKE TRAINS στις 26/11 στο Gagarin 205