Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

5Η ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΑΠ’ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

31/7/2003

Η Έδρα Ουνέσκο και το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου διοργάνωσαν στη Σινάϊα της Ρουμανίας, από τις 18 έως τις 26 Ιουλίου 2003, την 5η Διεθνή Συνάντηση Δραματικών Σχολών από όλο τον κόσμο. Στη Συνάντηση συμμετείχαν Δραματικές Σχολές από τη Βουλγαρία, τον Καναδά, το Ιράν, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, τη Σερβία-Μαυροβούνιο καθώς και η Δραματική Σχολή του Κ.Θ.Β.Ε.

Όλες οι ομάδες κλήθηκαν να παρουσιάσουν σκηνές από το Γλάρο του Τσέχωφ και τη Φουέντε Οβεχούνα του Λόπε Ντε Βέγκα. Η ελληνική συμμετοχή η οποία αποτελούνταν από πέντε σπουδαστές του Β’ έτους της Δραματικής Σχολής του Κ.Θ.Β.Ε. και τον καθηγητή τους Γιάννη Παρασκευόπουλο, απέσπασε ενθουσιώδη σχόλια και κριτικές και τιμήθηκε με την πρώτη διάκριση της Διεθνούς Επιτροπής της Συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν προσωπικότητες του θεάτρου από την Αυστραλία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Ρουμανία.

Να σημειωθεί ότι οι τρεις πρώτες διακρίσεις (Ελλάδα, Ρουμανία, Πορτογαλία) θα συμμετάσχουν στο Διεθνές Φεστιβάλ Δραματικών Σχολών που θα πραγματοποιηθεί στο Μεξικό τον Ιούλιο του 2004.

Δελτίο Τύπου

Δελτία Τύπου
No Man’s Land + Purple Overdose: live παρουσίαση νέων album στο Floral Παρασκευή 22/2
Τα τραγούδια του ΡΟΔΟΝ Fm για τον Ιανούάριο του 2013
Οι Fantastioi Hxoi το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις 20:00 θα δώσουν ενα μοναδικό live στα γραφεία του Roodon Fm στις Σέρρες
Η Χρυσαλλίδα, στα πλαίσια του φεστιβάλ παρουσιάζει μία συναυλία με τον Ιταλό Alio Die.
K.BHTA Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012 στο Block 33 στην Θεσσαλονίκη
PAUL ROLAND + special guests σε Αθήνα και Θεσ/νίκη
Δυνατό comeback μετά από 15 χρόνια για τη θρυλική μπάντα του Seattle, τους Soundgarden με το King Animal
ΜΗΤΕΡΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΤΥΦΛΗ - 6 ΧΡΟΝΙΑ υποθαλάσσιων μουσικών περιηγήσεων
CRAIG WALKER - LIKE A STAR, 1 EP - 5 τραγούδια
SKELTERS (JOHN LENNON & BEATLES TRIBUTE FROM THE SKELTERS)