Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

THREE CHORDS…ONE CAPO

FOUR SQUARE

BADTASTE REC.

20/8/2003

Γρήγορο και δυναμικό rock n roll από την όμορφη καναδέζικη μπάντα των FOUR SQUARE. Μια αλληλουχία πτωτικής σειράς αριθμών σε όνομα συγκροτήματος και δίσκου υπάρχει στο συμπαθητικό βαρύ αστικό εξώφυλλο. Τέσσερα τετράγωνα, τρεις απλές συγχορδίες σε ένα capo…τάστο.

THREE CHORDS…ONE CAPO λέγεται η πρόσφατη δουλειά του συγκροτήματος. Η συνήθης ενδεκάδα τραγουδιών κατεβαίνει στον μουσικό χορτοτάπητα. Παίζει καλούτσικη μπάλα αλλά ο αγώνας διαρκεί μόλις 35 λεπτά, ούτε ένα ημίχρονο δηλαδή. Αν και μοιάζει σαν δοκιμαστικό, σαν αυτούς τους αγώνες που κάνουν μερικές ομάδες για να δοκιμάσουν κάποιο καινούριο κοινοτικό παίκτη

Καλός ο νέος εδώ, αλλά χωρίς πολλή φαντασία.

Αν θέλετε κάποιον απλό επιτελικό παίχτη, να καλύψετε μερικά σας απογεύματα, να ακούτε μουσικούλα καθώς κτυπάτε τον καφέ σας, ε οι FOUR SQUARE κάτι θα κάνουν για σας. Ακόμη και αν δεν τσιτώσετε την ένταση, ώστε να σας ακούσουν 4 τετράγωνα πιο κάτω, και αν βεβαίως ξέρετε να κάνετε καλό καφέ, ε εδώ είστε.

Μπορείτε να ανεβάσετε όμως ειλικρινά και το volume και να καθήσετε έξω στο μπαλκόνι. Η θέα της άδειας πόλης είναι σαγηνευτική, φωνάξτε και κάνα φίλο και αφήστε τους FOUR SQUAREνα ακούγονται από το σαλόνι.

Κοντά στο κολλεγιακό αμερικάνικο πανκ, με ρυθμικά κομμάτια και ευχάριστα φωνητικά κινείται η μουσική τους. Δεν λείπουν και μερικές εναλλαγές όπως στις μεταπτώσεις του the line, στην πολύ καλή ακουστική εισαγωγή του life forgotten και στο όντως όμορφο συγχωροχάρτι όπου έχουν φυλάξει για το τέλος με τις 1000 συγγνώμες, 1000 sorrys. Κατά άλλα 1,2 3 φύγατε παρέα με τον ήχο όπως των Blink-182, green day αλλά και σκληροπυρηνικότερα κοντά στον ήχο των Veruca Salt. Τα φωνητικά είναι συνήθως σαν σε γιορτή, με αρκετές διφωνίες με αποτέλεσμα το ευχάριστο συναίσθημα να είναι κυρίαρχο και η ακρόαση τελικά διασκεδαστική.

Κυριάκος Σκορδάς

Foreign Office
COME CLEAN
PUDDLE OF MUDD
HAD A BURNING
NOAH JOHN
THE INVISIBLE MAN
MARK EITZEL
ALL KILLER NO FILLER
SUM 41
YEE-HAW! THE OTHER SIDE OF COUNTRY
VARIOUS ARTISTS
HOT SHOTS II
THE BETA BAND
ALL IS DREAM
MERCURY REV
WONDERLAND
THE CHARLATANS
TRUST NO ONE
DAVE NAVARRO
SEA TO SHINING SEA
LOVE AS LAUGHTER