Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

Πέθανε η ηθοποιός Ελένη Καλλιγά

23/11/2003

Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε χθες τον αιφνίδιο θάνατο της ηθοποιού Ελένης Καλλιγά , που τίμησε το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με την καλλιτεχνική προσφορά της, ανήκοντας τα τελευταία χρόνια στο δυναμικό των ηθοποιών του. Έχοντας γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε με υποτροφία στο Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν και συνεργάστηκε με θιάσους του ελεύθερου θεάτρου (το Λαϊκό Πειραματικό Θέατρο του Λεωνίδα Τριβιζά, τον θίασο του Γιάννη Χουβαρδά, το Θέατρο του Πειραιά, τους Ελεύθερους Καλλιτέχνες, τον Λάκη Λαζόπουλο).

Το ταλέντο και η ξεχωριστή καλλιτεχνική της παρουσία σφράγισαν μια σειρά από ρόλους σε παραστάσεις του Κ.Θ.Β.Ε. τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Από τα "Τέσσερα πόδια του τραπεζιού" το 1985, ως τη "ΦΑΥΣΤΑ" το 1992 και τις πιο πρόσφατες ερμηνείες της στον "Συνταγματάρχη Πουλί" (1999), τον "Τρελαντώνη" (2001) και τις "Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης" (2002) η Ελένη Καλλιγά υπηρέτησε με πίστη και δημιουργική πνοή την Τέχνη του Θεάτρου.

Σύσσωμο το δυναμικό του θεάτρου μας πενθεί για τον άδικο χαμό της. Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια και συμπαραστέκεται με κάθε τρόπο τη δύσκολη αυτή στιγμή στην οικογένειά της.

ΒΙΚΤΩΡ ΑΡΔΙΤΤΗΣ

Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κ.Θ.Β.Ε.

Δελτίο Τύπου

Δελτία Τύπου
Τετάρτη 29 Μαϊου: Kappa Acoustic (guitar+cello session) at Στέκι Collectiva Alternativa
HE DREAM SYNDICATE (U.S.A.) || DE SADES live at Principal Club Theater, 30 Μαϊου 2013
Οι μέρες πλησιάζουν. Τί θα συμβαίνει στο χώρο του Plissken Festival στις 18/5;
Plisskën Festival 2013: Πρόγραμμα και ώρες εμφάνισης καλλιτεχνών
Συναυλία με συνθέσεις του Αλέξη Πορφυριάδη, με τη χρήση λεκτικής/γραφικής. Σάββατο 11 ΜΑϊου στο Knot
Ολοκληρώθηκε η ηχογράφηση του νέου άλμπουμ των Δαιμονία Νύμφη «Ψυχοστασία».
τη Δευτέρα 13 Μαΐου το τρίο ελεύθερου αυτοσχεδιασμού που αποτελείται από ... δύο άτομα (Socos - Αλεξόπουλος) καλεί ως 3rd Man τον ντράμερ Άκη Περδίκη (Dr. Atomik, Annabouboula, Μουσικές Ταξιαρχίες, Σπυριδούλα) στο Six Dogs
ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ στον ΙΑΝΟ στην Αθήνα
CHRIS ECKMAN plays THE WALKABOUTS & solo works σε τρεις μοναδικές βραδιές στην Ελλάδα!
THE SOFT MOON | GAGARIN 205 | ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013