Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

CHRISTMAS VARIATIONS

RICK WAKEMAN

Mascot/Sound And Vision

24/12/2003

Αν θα ‘πρεπε να κάτσουμε και να γράψουμε μια λίστα με όλα τα άλμπουμ που έχει κυκλοφορήσει ο Rick Wakeman, ακόμη κι αν δεν συμπεριλαμβάναμε αυτά που έχει κάνει με τους Yes, θα θέλαμε καμιά δεκαριά σελίδες, μια και τα προσωπικά του άλμπουμ πρέπει να ναι καμιά πενηνταριά και βάλε (δεν υπερβάλλω!). Μεταξύ αυτών είναι και κάποιες εξαιρετικά ενδιαφέρουσες δουλειές αυτού του μεγάλου κημπορντίστα όπως το αριστουργηματικό “The Myths & Legends Of King Arthur & The Nights Of The Round Table” του 1975.

Φέτος τα Χριστούγεννα, όπως και κάθε χρόνο παρατηρούμε πως μια πλειάδα καλλιτεχνών βγάζει εορταστικά τραγούδια ή επανεκτελεί τα ήδη υπάρχοντα κλασικά. Η Metal στήλη του Atraktos δεν θα μπορούσε να μείνει αδρανής, χωρίς να κάνει μια πρόταση προς όλους τους φίλους ακροατές που θα ήθελαν να περάσουν τις εορτές αυτές ακούγοντας κάτι διαφορετικό από τα «Χριστούγεννα» της Βανδή.

Ο Wakeman όντας θρησκευόμενο άτομο, περιόδευε κατά καιρούς με την εκκλησία οπού ανήκει και έπαιζε variations χριστουγεννιάτικων κομματιών μέχρι που παρακινούμενος απότον κόσμο, αποφάσισε να τα κυκλοφορήσει σε ένα cd. Οι εκδοχές του Wakeman περιλαμβάνουν μόνο ένα όργανο, τα πλήκτρα. Δεν υπάρχουν φωνητικά, τύμπανα ή οτιδήποτε άλλο, παρά μόνο το πιάνο και τα «σύνθια» του Rick. Παρόλαυτα το άλμπουμ δεν ακούγεται «άδειο» και αυτό φυσικά οφείλεται στην ικανότητα του συγκεκριμένου μουσικού.

Εγώ πάντως τόσες μέρες το ακούω με ευχαρίστηση, και αν ψάχνετε κάτι Χριστουγεννιάτικο αλλά έχετε ήδη τα άλμπουμ των Trans Siberian Orchestra, το “Christmas Variations” είναι μια πολύ καλή επιλογή.

Κώστας Λιανίδης

Live
MISFITS, PERSONALITY CRISIS
01/06/2003
GODSPEED YOU! BLACK EMPEROR
06/06/2003
CANNIBAL CORPSE, NUCLEAR ASSAULT, OBSECRATION
3/5/2003
GODSPEED YOU BLACK EMPEROR + HANGEDUP (Athens 2nd day)
4/6/2003
MATISSE & FILM
01/06/2003
ΔΑΙΜΟΝΙΑ ΝΥΜΦΗ
01/06/2003
THE MISFITS, THE ROCKIN’ BONES, 700 MACHINES
31/05/2003
INTERPOL, BRITISH SEA POWER, ROBOTS IN DISQUISE
KOSTAS GUS
23/5/2003
THE DANDY WARHOLS
17/05/03