Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσ/νίκης

20/1/2004

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

Μουσικό σχήμα «Έν Χορδαίς»

&

προσκεκλημένοι δεξιοτέχνες από

την Ελλάδα, το Λίβανο, την Τουρκία και την Περσία

Μια μουσική σύμπραξη δεξιοτεχνών από τον Λίβανο, την Τουρκία, την Περσία και την Ελλάδα, που αναδεικνύει την συνάφεια των μουσικών ιδιωμάτων της Μεσογείου στο χώρο και τον χρόνο, προβάλλοντας τις αμοιβαίες επιρροές και τα κυρίαρχα συστατικά της, αποτελεί η συναυλία που πραγματοποιεί στις 31 Ιανουαρίου 2004 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το μουσικό σχήμα «Έν Χορδαίς»

Στη συναυλία θα ακουστούν:

Έργα Κλασικής Ανατολικής Μουσικής Ρωμιών, Περσών, Αράβων και Τούρκων συνθετών. Επίσης σε πρώτη εκτέλεση στην Ελλάδα, έργα Kοσμικής και Εκκλησιαστικής μουσικής του κορυφαίου συνθέτη της Πόλης Πέτρου Λαμπαδαρίου του Πελοποννήσιου, καθώς και αποσπάσματα από το έργο του μεγάλου Πέρση ποιητή Μεβλανά Τζαλαλεδίν Ρουμί «Μεσνεβί».

Ακόμη θα ακουστούν παραδοσιακοί σκοποί και τραγούδια από την Ελλάδα και την Μεσόγειο αλλά και σύγχρονες μουσικές δημιουργίες στα ίχνη των δρόμων της Μεσογείου

-έργα των Βασίλη Τζωρτζίνη, Imane Homsy, Kiya Tabassian και του Κυριάκου Καλαϊτζίδη για την ταινία του Παντελή Βούλγαρη ΝΥΦΕΣ.

….Μια συναυλία όπου οι Λόγιες και οι Παραδοσιακές, οι Ιερές και οι Κοσμικές εκδοχές της μουσικής της Μεσογείου, καταδεικνύουν, πέρα από την αδιαμφισβήτητη αξία τους, την διαχρονικότητα τους, χαράσσοντας και σηματοδοτώντας τα μονοπάτια του σύγχρονου μουσικού γίγνεσθαι.

Atraktos.Net

Δελτία Τύπου
«H Κλωστή» tour, Το ταξίδι της "Κλωστής" των 2L8 ξεκινάει!
7 & 8 Δεκεμβρίου 2013 ΟΙ ROTTING CHRIST ΣΤΟ GAGARIN
THE OCEAN / TIDES FROM NEBULA / ABRAHAM live σε Αθήνα και Θεσ/νικη (25-26/11)
ORANGE GOBLIN - Ελληνική περιοδεία τον Νοέμβριο (14-17/11)
Οι Monsieur Doumani για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Η Κλωστή, Νέα κυκλοφορία των 2L8!
Οι Stomp σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Τι τραγούδια έπαιξε ο ΡΟΔΟΝ Fm τον Ιούλιο και τον Αύγουστο
Διαγωνισμός για τα live των Witchcraft στην Ελλάδα στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου.
οι Electric Litany θα παίξουν support σε 4 live του Alan Parsons σε Γερμανία και Αυστρία