Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

O phil shoenfelt σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα!

21/1/2004

Το Μικρό Μουσικό Θέατρο με την συνεργασία του atraktos.net, της nodata, του Δροσερικού της kazzan db και την υποστήριξη της hitch-hyke και του avopolis.network παρουσιάζουν τρεις μοναδικές συναυλίες με τον phil shoenfelt σε Αθήνα (Μικρό Μουσικό Θέατρο), Θεσσαλονίκη και Πάτρα.ημερομηνίες:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2004 ΜΙΚΡΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2004 Ξυλουργείο Μύλου ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
+ support οι BROKEN SEALS

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2004 ΠΑΤΡΑ - "ΔΡΟΣΕΡΙΚΟ"

Phil Shoenfelt: φωνή, ηλεκτρική/ακουστική κιθάρα

Pavel Cingl: ηλεκτρικό βιολί, ηλεκτρικό μαντολίνο, ρυθμική κιθάρα

Η σκοτεινή και στοιχειωμένη μουσική του παραπέμπει στο αμερικάνικο blues του Δέλτα του Μισισιπή ή στη μουσική Country, στην αυστραλέζικη λυρική ροκ δημιουργία και στον ηλεκτρικό ήχο του συναισθηματικού ροκ.

Ο Phil Shoenfelt είναι γνωστός στην Ελλάδα από τις κυκλοφορίες του «Backwoods Crucifixion» (Paperhouse Records, 1990, UK) και «God Is The Other Face Of The Devil» (Humbug/Trident, 1993, UK) οι οποίες απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές από τον ελληνικό τύπο ενώ το τραγούδι «Only Youand Alchemy» παίζεται ακόμη από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Το 1996 εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Ρόδον Club. Ξαναεμφανίζεται στη συνέχεια στο An Club, πάλι στο Ρόδον και στο Μύλο (Θεσσαλονίκη) παρέα με τον Will Oldham. Το 2000, η Soul Sister Records, sub-label της Hitch-Hyke, κυκλοφόρησε το «Dead Flowers For Alice», το πιο επιτυχημένο εμπορικά άλμπουμ του Shonfelt στην Ελλάδα από το God Is The Other Face Of The Devil. Το 2003 κυκλοφόρησε το album “ecstatic”, που επίσης απέσπασε καλές κριτικές.

Είναι η πρώτη φορά που ο Phil με τον Pavel θα παίξουν ντουέτο στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας στο κοινό τραγούδια από τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια. Τα ροκ κομμάτια θα γίνουν ατμοσφαιρικά δίνοντας έμφαση στο μελωδικό πάντρεμα φωνής, κιθάρας, βιολιού και μαντολίνου. Η σκοτεινή ποίηση του Phil και το στοιχειωμένο βιολί του Pavel εγγυούνται μια αξέχαστη βραδιά.

Ο Phil είναι γεννημένος στην Αγγλία (Bradford) και μεγάλωσε ακούγοντας Robert Johnson , John Lee Hooker και αγγλική folk. Ενεπλάκη στην έκρηξη του Λονδρέζικου Punk το 1976-1977, κα στη συνέχεια μετακόμισε στη Νέα Υόρκη παίζοντας σε διάφορα club με punk γκρουπ όπως οι Max’s Kansas City , CBGB’s, και Khmer Rouge. Οι τελευταίοι έγιναν ιδιαίτερα γνωστοί ενώ κομμάτια τους εμπεριέχονται σε συλλογές Punk/Noise της εποχής μαζί με κομμάτια των Lydia Lunch, Sonic Youth και των πρώιμων Swans. Εγκαταλείπει τη Νέα Υόρκη στα μέσα του ‘80 και επιστρέφει στο Λονδίνο όπου συνεχίζει σόλο δισκογραφία και εμφανίσεις. Το 1995 εγκαθίσταται μόνιμα στη Πράγα όπου συνεργάζεται μόνιμα με τσέχους μουσικούς (Southern Cross) σε Project και συναυλίες. Ο Pavel Cingl παίζει βιολί, μαντολίνο, ρυθμική κιθάρα στους Southern Cross, και κατέχει ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους τσέχους μουσικούς παίζοντας βιολί με γνωστά τσέχικα γκρουπ blues και punk μουσικής.

Παράλληλα ο Phil Shoenfelt κυκλοφόρησε ένα βιβλίο με τίτλο “ Junkie Love”, που απέσπασε βραβείο ανεξάρτητης εναλλακτικής λογοτεχνίας καθώς πραγματεύεται τον νικηφόρο αγώνα που έδωσε ξεφεύγοντας από τον κόσμο της ηρωϊνης. Σύντομα το βιβλιο του θα κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα.

Τη συναυλία της 15ης Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη ανοίγει το σπουδαίο ανεξάρτητο ροκ συγκρότημα των Broken Seals, που έχει δώσει ως τώρα εξαιρετικές εμφανίσεις και αποτελεί το καλά κρυμμένο ροκ μυστικό της Θεσσαλονίκης

Κυριάκος Σκορδάς

Δελτία Τύπου
«H Κλωστή» tour, Το ταξίδι της "Κλωστής" των 2L8 ξεκινάει!
7 & 8 Δεκεμβρίου 2013 ΟΙ ROTTING CHRIST ΣΤΟ GAGARIN
THE OCEAN / TIDES FROM NEBULA / ABRAHAM live σε Αθήνα και Θεσ/νικη (25-26/11)
ORANGE GOBLIN - Ελληνική περιοδεία τον Νοέμβριο (14-17/11)
Οι Monsieur Doumani για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Η Κλωστή, Νέα κυκλοφορία των 2L8!
Οι Stomp σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Τι τραγούδια έπαιξε ο ΡΟΔΟΝ Fm τον Ιούλιο και τον Αύγουστο
Διαγωνισμός για τα live των Witchcraft στην Ελλάδα στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου.
οι Electric Litany θα παίξουν support σε 4 live του Alan Parsons σε Γερμανία και Αυστρία