Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

THE LONELY

BRITISH SEA POWER

Rough Trade / Penguin

21/10/2002

Τελειώνουμε αυτή την παρουσίαση των τριών ep σήμερα, με το δεύτερο ep των British Sea Power. Το συγκρότημα που προέρχεται από τη Μεγάλη Βρετανία ανήκει και αυτό στην κατηγορία των groups, που ξεκινούν την καριέρα τους με μερικά mini άλμπουμ και στο τέλος βγάζουν την πρώτη τους κανονική δουλειά ως μια συλλογή αυτών των ep.

Οι British Sea Power έχουν πάρει τον χαρακτηρισμό ότι κινούνται μουσικά ανάμεσα στους Joy Division και τους Echo & The Bunnymen. Αυτό δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα, αλλά μάλλον κλίνουν περισσότερο προς την πλευρά των δεύτερων. Aν προσέξετε ειδικά το εναρκτήριο κομμάτι, το δυναμικό The Spirit Of St Louis, θα σας θυμίσει αρκετά τους Bunnymen της περιόδου των μέσων της δεκαετίας του 80. Αλλά το ίδιο συμβαίνει και με το πιο μελωδικό δεύτερο κομμάτι, το The Lonely, το οποίο αναδεικνύει την συνθετική ικανότητα του συγκροτήματος. Τέλος, το τρίτο και τελευταίο κομμάτι No Red Indian επιβεβαιώνει την παρατήρηση περί ομοιοτήτων με το συγκρότημα του Ian McCullough, αλλά φανερώνει και το χαρακτήρα της μουσικής του ίδιου του συγκροτήματος με τα πιο πειραματικά στοιχεία που υπάρχουν εδώ πέρα.

Μετά το Remember Me, το πρώτο τους ep, που κυκλοφόρησε στις αρχές του χρόνου, το The Lonely φανερώνει μερικές από τις αρετές του βρετανικού συγκροτήματος. Σε λίγο καιρό κυκλοφορεί και το τρίτο τους ep με τον τίτλο Childhood Memories και μετά, λογικά, πάμε για την πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά. Απομένει να επιβεβαιωθούν και σε αυτά οι καλές εντυπώσεις που μας έχουν αφήσει.

Κώστας Παπασπυρόπουλος

Foreign Office
SKYSCRAPER NATIONAL PARK
HAYDEN
ASCEND TO THE STARS
LAST DAYS OF APRIL
HAVE YOU FED THE FISH?
BADLY DRAWN BOY
WON'T TURN DOWN
RIVER CITY HIGH
LEN PARROT'S MEMORIAL LIFT
BAXTER DURY
OU EST LE MAGNETPHONE?
ONE MAN AND HIS DROID
TAKE A SEAT BY THE SINK
TIP OF TONGUE
THE SECOND STAGE TURBINE BLADE
COHEED AND CAMBRIA
WIRETAP SCARS
SPARTA
KILL OR BE KILLED
BIOHAZARD