Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

I'M TALKING WITH MY MOUTH

HEM

Setanta Records

21/10/2002

Αριστούργημα. Δεκατέσσερα γράμματα αρκούν για να περιγράψουν το δεύτερο ep που σας παρουσιάζουμε αυτές τις μέρες. Το ep των HEM, I´m Talking With My Mouth. Έτσι απλά!

Οι Hem πέρσι συγκίνησαν πολύ κόσμο με το πρώτο τους άλμπουμ το Rabbit Songs. Τόσο η εκπληκτική folk μουσική τους, όσο και η θεσπέσια φωνή της Sally Ellyson, ήταν αρκετά για να αγγίξουν τις ψυχές των μουσικόφιλων. Φέτος, όμως, μας δίνουν ένα δώρο. Ένα δώρο γι αυτούς που πιστεύουν στην αθωότητα της μουσικής, στη μαγεία που μπορεί να σου προσφέρει μια γλυκιά φωνή και μια καταπληκτική μπάντα που χρησιμοποιεί τα στοιχειωδώς απαραίτητα μουσικά όργανα: ένα πιάνο, μια κιθάρα, ένα κοντραμπάσο, ένα μαντολίνο και τύμπανα. Και στη μαγεία που προσφέρουν πέντε συνθέσεις μεγάλων δημιουργών.

Πέντε διασκευές υπάρχουν, λοιπόν, εδώ μέσα. Πρώτα το Jackson, ένα τραγούδι που ερμήνευσε ο Johnny Cash το 1968. Στη συνέχεια το Valentine´s Day του Bruce Springsteen, το (The Angels Wanna Wear My) Red Shoes του μεγάλου Elvis (ένας είναι ο Elvis, ο Costello φυσικά!) και Living Without You του Randy Newman! Και τέλος, το απόλυτο χτύπημα έρχεται με το A Dream Is A Wish Your Heart Makes που τραγούδησε η Ilene Woods για την ταινία της Disney, Cinderella! Και οι πέντε εκτελέσεις είναι αριστουργηματικές και τα 16 λεπτά διάρκειας του ep, γίνονται πολύ εύκολα 32, 48, 64, 80... Δεν ξέρω κι εγώ πόσες συνεχόμενες φορές το άκουσα!

Ανακαλύψτε τους HEM. Αν δεν σας συγκινήσει το ep αυτό, ή έστω η φωνή της Sally Ellyson, τότε καλύτερα να αποσυρθώ από μουσικογραφιάς. Α-Ρ-Ι-Σ-Τ-Ο-Υ-Ρ-Γ-Η-Μ-Α

Κώστας Παπασπυρόπουλος

Live
FAITH NO MORE, LIMP BIZKIT, LACUNA COIL
14/6/2009
ANTONY AND THE JOHNSONS, ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΗΣ ΕΡΤ
29/06/09
2manydj’s
20/6/2009
Synch Festival 2009
12/6/2009
The Pogues, Babyshambles, Social Distortion, Gogol Bordello, Flogging Molly, The All-American Rejects, The Gaslight Anthem
13/6/2009
THE HORRORS
10/6/2009
OASIS, Kasabian, Reverend & The Makers, Twisted Wheel
4/6/2009
MONIKA
17/6/2009
AC/DC
28/5/2009
SKA P + 63 HIGH
16/5/2009