Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

STANLEY CLIMBFALL

LIFEHOUSE

DREAMWORKS / UNIVERSAL

5/12/2002

Πριν μερικά χρόνια όλη αυτή η φουρνιά του μετά grunge ύφους χαρακτηρίστηκε ως radio friendly. Από τότε πολλά πράγματα έγιναν, οι NIRVANA ανέβηκαν στην απυρόβλητη κορφή (εκεί που σε βάζουν μετά θάνατον), οι Pearl Jam αγκομαχώντας προσπαθούν και αυτοί να είναι stand by για καμιά θέση στην αιώνια καταξίωση, οι Foo Fighters αποστασιοποιήθηκαν κάνοντας τη δικά τους όμορφη δυνατή μουσική και πολλοί πολλοί άλλοι προσπάθησαν να γίνουν κακέκτυπα μιας άλλης εποχής (Nickelback).

Ολοι οι επόμενοι στόχευσαν τα τραγούδια τους να αγαπηθούν από παραγωγούς και ραδιοφωνικό κοινό. Οι LIFEHOUSE ποτέ δεν αρνήθηκαν ότι τους γοητεύει να ακούγονται στο ραδιόφωνο. Mε πίστη επίσης δηλώνουν ότι θαυμάζουν και εμπνεόνται από τους Pearl Jam, Red Hot Chilli Peppers, τους U2, αλλά και τους Led Zeppelin και τον Cobain.

Μετά το ντεμπούτο ΝO NAME FACE, που γνώρισε δικαίως μεγάλη εμπορική επιτυχία επανήλθαν με το STANLEY CLIMBFALL. Το γνωστό δύσκολο δεύτερο άλμπουμ. Λίγο οι συνθέσεις επαναπαύονται σε πιο κλασικές γραμμές, αλλά ποτέ δεν θα πούμε ότι είναι κακέκτυπα κανενός. Είναι μια κλασική αμερικάνικη μπάντα, με μουσική για τους πολλούς.

Και ο 2ος αυτός δίσκος έχει 2-3 σούπερ εμπορικά τραγούδια. Το spin έχει ήδη ακουστεί πολύ, το sky is falling θα ακολουθήσει, το out of breath είναι επίσης προσεγμένα ρυθμικό. Μια βραχνή, αλλά σωστά μελωδική φωνή κοσμεί τα τραγούδια σαν ένας σωστός συναισθηματικός σύντροφος. Πιο πολύ μπαλαντοειδείς βγαίνουν κάποιες διαδρομές, κάποιες πιο σκληρές. Τα drums κρατούν ένα μόνιμο τέμπο, ώστε το πόδι τουλάχιστον να κουνιέται σε κάθε κομμάτι. Το ότι δεν έχουν καιρό που έκλεισαν τα 20 τους χρόνια σε κάνει να πιστεύεις ότι μπορεί μαζί με την εμπορική απήχηση, είναι ικανοί να σου δώσουν και κάποιο σπουδαίο άλμπουμ στο μέλλον.

Προς το παρόν μας δίνουν καλή ευχάριστη μουσική, και πιθανόν αυτό να είναι για αυτούς το πιο σημαντικό. Εγώ στέκομαι ότι αυτό το κάνουν τόσο εύκολα που δεν μπορείς να μη μιλάς για κάποιο ταλέντο ή έστω τάλαντο στους LIFEHOUSE.

Τo καλο bonus track του How long με μια μπουζουκοειδή κιθάρα, αλλά και η ακουστική εκτέλεση του sky is falling, μαζί με την ιντερνετική χροιά του δίσκου, τη σύνδεση, τις έξτρα pages, κλπ, είναι τα στολίδια που κάνουν την αγορά του cd ακόμη πιο ελκυστική, ίσως και για δώρο.

Κυριάκος Σκορδάς

Live
BLACK SABBATH, Velvet Revolver, Black Label Society
25/6/2005
SYNCH FESTIVAL 3nd Day: De la Soul, Neon, Εισβολέας, Τάκι Τσαν, Dj Alx, S_Fx & Nikolas Valsamakis, Direct Connection κ.ά.
03/07/2005
SYNCH FESTIVAL 2nd Day: Tortoise, Tuxedomoon + Γιώργος Μάγγας, Radian, Liars, Jamie Lidell, Fennesz κ.ά.
02/07/2005
SYNCH FESTIVAL 2nd Day: Tortoise, Tuxedomoon + Γιώργος Μάγγας, Hakan Libdo, Liars, Jamie Lidell, Fennesz, Jori Hulkkonen, Alex Smoke, Funk D’ Void, Scorpio, Abe Duque κ.ά.
02/07/2005
SYNCH FESTIVAL 1st Day: Plaid, K.BHTA, Milto Eph & Junior SP, Biomass, Boca Raton, COH, Marco Passarani, ΑΖΑ, Peekey Tayloh κ.ά.
01/07/2005
SYNCH FESTIVAL 1st Day: Plaid, K.BHTA, 2020 Soundsystem, Akufen, John Tejada, Peekey Tayloh κ.ά.
01/07/2005
ROCKWAVE FESTIVAL (1η μέρα) – MARILYN MANSON, GARBAGE, MATISSE
24/06/2005
ROCKWAVE FESTIVAL (3η μέρα) - MOBY, SONIC YOUTH...
26/06/2005
QUEENS OF THE STONE AGE
14/6/2005
KRAFTWERK
17/6/2005