Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

ESCLAVE DU VICE

MALEDICTION

NTS/Cosmic Storm

22/3/2004

Λοιπόν για να αποφύγουμε τις παρεξηγήσεις υπάρχουν δύο group μ’αυτό το όνομα. Οι Άγγλοί Death Metallers και οι Γάλλοι νοσταλγοί του παλιομοδίτικού Heavy Metal, τους οποίους και παρουσιάζουμε σήμερα. Βέβαια αμφότερα τα γκρουπ είναι κατά πάσα πιθανότατα άγνωστα στον μέσο ακροατή και εδώ οφείλουμε να ρίξουμε λίγο φως, όσον αφορά τους Γάλλους που θα μας απασχολήσουν.

Το γκρουπ δημιουργήθηκε το 1997 και ξεκίνησε παίζοντας διασκευές σε γνωστές Heavy Metal μπάντες, μέχρι που το 1999 κυκλοφόρησε ένα demo με πέντε κομμάτια, το οποίο πήγε αρκετά καλά. Κάπου εκεί αποφάσισαν πως έπρεπε να βγάλουν ένα ολοκληρωμένο cd, το οποίο ήρθε δύο χρόνια αργότερα, και ήταν το πολύ καλό “Condamnes”. Το άλμπουμ περιείχε τα πέντε κομμάτια του demo συν τρία ακόμη τραγούδια. Η μπάντα βρισκόταν ήδη στα χνάρια παλιών γαλλικών cult group όπως οι θεοί Sortilege και οι ADX. Αναμφίβολα επρόκειτο για ένα συγκρότημα αφοσιωμένο στα 80s ιδεώδη και στο τετράπτυχο κιθάρα/μπάσο/τύμπανα και σκληροτράχηλα φωνητικά - από τον Sylvain Mollard. Σίγουρα η –φοβερή από ότι έμαθα- εμφάνιση τους στο περσινό Keep It True τους βοήθησε να γίνουν ακόμη πιο γνωστοί στο underground αλλά το θέμα είναι αν μπορούν να τα καταφέρουν γενικώς.

Ακούγοντας προσεκτικά το νέο τους άλμπουμ “Esclave Du Vice” η θετική μου γνώμη δεν άλλαξε. Πρόκειται για μια ακόμη ειλικρινή κατάθεση ανόθευτου παλιομοδίτικου Heavy Metal και αυτή τη φορά με καλύτερη παραγωγή και εννιά νέες συνθέσεις που βαράνε στο ψαχνό! Ευτυχώς που υπάρχουν γκρουπ σαν τους Malediction γιατί πολλές φορές απογοητεύομαι από την απουσία σοβαρών άλμπουμ στον χώρο. Για μένα σίγουρα ένα άλμπουμ, όχι μόνο για τους «Κούρδους» του underground αλλά μια δουλειά που οφείλει να ακούσει ο κάθε φίλος τους αγνού Heavy Metal

Κώστας Λιανίδης

Live
MATISSE
1/12/2007
ART BRUT-ABBIE GALE
30/11/2007
PURESSENCE
23 /11 / 2007
CLOSER, FUSE FOR PEKAR
23/11/2007
London After Midnight
9/11/2007
FATES WARNING
19/11/2007
SIGMATROPIC
15/11/2007
ELECTRELANE, ANNI ROSSI–
10/11/07
THE DEVASTATIONS – ΚΟΡΕ ΎΔΡΟ
02/11/07
AMY WINEHOUSE
26/10/2007