Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

NORDLAND

BATHORY

BLACK MARK

23/12/2002

Βασικά δεν ήταν έκπληξη για μένα η φήμη πως το επερχόμενο Bathory άλμπουμ θα είναι επικό.. γιατί το "Blood On Ice" μήπως ήταν Black; Το θέμα είναι πόσο αξιόλογο θα ήταν το άλμπουμ συγκρινόμενο με δίσκους όπως το "Hammerheart" ή το "Twilight Of The Gods" και κατά πόσο θα μπορούσε να σταθεί με τα σημερινά δεδομένα.

Το "Prelude" που ανοίγει τον δίσκο έχει κάτι καταπληκτικές μελωδίες και με ενθουσίασε, το "Nordland" που ακολουθεί είναι πολύ μεγάλο στα 9 λεπτά του για να μην βαρεθείς αν και έχει κάποια καλά στοιχεία. Η φωνή πάντως είναι μέτρια αλλά αυτό ήταν κάτι αναμενόμενο. To "Vinterblot" είναι ένα πραγματικά επικό τραγούδι που μου θύμισε άλλες εποχές, το "Dragon?s Breath" δεν είναι τόσο καλό αλλά δεν πειράζει γιατί το "Ring Of Gold" είναι από τα καλύτερα τραγούδια που έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια! Πραγματικά μαγευτικό! Ιδανικό για ηχητικό χαλί σε αναγνώσεις των βιβλίων του Tolkien.. Τρομερό και το "Foreverdark Woods". Το "Broken Sword" αν και έχει πολύ όμορφη εισαγωγή μετά προδίδεται από την παραγωγή και τα ψεύτικα τύμπανα. Τα άλλα τρία τραγούδια που ακολουθούν είναι μέσα στο κλίμα του δίσκου, χωρίς να είναι κάτι το σπουδαίο.

Σε γενικές γραμμές είναι ένα ομοιόμορφο αλλά άνισο άλμπουμ που μακάρι να είχε καλύτερη παραγωγή γιατί οι συνθέσεις να αναδεικνύονταν ακόμη περισσότερο. Δεν πειράζει όμως, έστω και για αυτές τις λίγες πραγματικά επικές στιγμές και όχι false αναμασήματα και image που πουλάνε πολλές μπάντες, ο δίσκος αξίζει τα λεφτά του και ο Quorthon την αποδοχή πως εκτός από σεξομανής τρελάρας είναι και καλός συνθέτης.

Κώστας Λιανίδης

Live
BOB DYLAN
29/5/2010
Οι Triffids και φίλοι παίζουν τραγούδια του David McComb
23/4/2010
SLEEPIN PILLOW, DUKE ABDUCTION
16/04/2010
DR ATOMIK
18/4/2010
EDITORS
15/4/2010
RECOIL (ALAN WILDER & PAUL KENDALL) + ITENEF
11/4/2010
PIANO MAGIC, KWOON, MISUSE
20/3/2010
JOAN BAEZ
3/3/2010
IAN BROWN
26/2/2010
RICHARD HAWLEY
19/2/2010