Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΦΩΤΟΣ : Ελληνισμός Δημοκρατία Ολυμπιακό πνεύμα

3/4/2004

Λευκωσία, Κυπρος

19/4/2004

Με ιδιαίτερη θέρμη και ειλικρινή φιλοξενία, υποδέχθηκε το κοινό της Λευκωσίας τον πιανίστα Ιωάννη Ποταμούση, που ζει και διαπρέπει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το ρεσιτάλ πιάνου δόθηκε στο αμφιθέατρο της ΠΑΣΥΔΥ στην πρωτεύουσα της Κύπρου, στις 3 Απριλίου, όπου ο Έλληνας σολίστας ερμήνευσε έργα κλασσικών συνθετών. Ο Ιωάννης Ποταμούσης καταχειροκροτήθηκε από τους λάτρεις της κλασσικής μουσικής

Που έφθασαν στην πρωτεύουσα για το ρεσιτάλ, από όλες τις ελεύθερες πόλεις του νησιού.

Αποτέλεσε την πρώτη των εκδηλώσεων πολιτιστικού χαρακτήρα, που διοργανώνει ο τηλεοπτικός οργανισμός Ελλοπία ΤV USA , με σκοπό την ανταλλαγή Ελλήνων καλλιτεχνών μεταξύ Ελλάδας Κύπρου, Ηνωμένων Πολιτειών και Λατινικής Αμερικής. Η επιλογή της Λευκωσίας ως πρώτη πόλη των εκδηλώσεων έγινε συμβολικά μια και αποτελεί την μόνη μοιρασμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Η πρωτοβουλία αυτή ονομάστηκε «Τρίπτυχο φωτός : Ελληνισμός Δημοκρατία και Ολυμπιακό πνεύμα, ξεκινώντας ένα ταξίδι κατά την διάρκεια της Ολυμπιακής χρονιάς, στο οποίο διακεκριμένοι Έλληνες και Ελληνοκύπριοι καλλιτέχνες που διαπρέπουν στις ΗΠΑ, να μπορέσουν να δείξουν την δουλειά και το έργο τους σε Ελλάδα και Κύπρο

Κατά την διάρκεια της παρουσίας της στην Κύπρο, η Ελλοπία TV USA διοργάνωσε σε συνεργασία με την Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας, ειδική εκδήλωση όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τον Ιωάννη Ποταμούση στο αμφιθέατρο της Ακαδημίας αλλά και να υποβάλουν τα ερωτήματά τους στον σολίστα σχετικά με τον χώρο της κλασσικής μουσικής.

Μιλώντας στην Φωνή της Αμερικής, ο έλληνας πιανίστας Ιωάννης Ποταμούσης αμέσως μετά το τέλος του ρεσιτάλ, είπε χαρακτηριστικά πως τέτοιες προσπάθειες που πηγάζουν από την ανάγκη προβολής του πολιτισμού μας , θα βρίσκουν πάντοτε ανταπόκριση από τους καλλιτέχνες της Ελλάδας και Κύπρου που ζουν και προσφέρουν το έργο τους στο εξωτερικό. «Μέσα από την τέχνη του καθενός μας και πέρα από προσωπικές μας ιδιαιτερότητες, είμαι σίγουρος πως όλοι εκφράζουμε την Ελλάδα και την λάμψη της. Ο Ιωάννης Ποταμούσης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Ελληνική Υπηρεσία της Φωνής της Αμερικής, για την συμπαράσταση και υποστήριξη της σ αυτό το ρεσιτάλ. «Είναι επιβράβευση, χαρά και περηφάνια για κάθε καλλιτέχνη – είπε χαρακτηριστικά – να αναγνωρίζεται το έργο του αλλά και να του δίνεται η ευκαιρία να υποκλίνεται στο κοινό της πατρίδας του.

Atraktos.Net

Live
SYNCH FESTIVAL 2nd Day: Tortoise, Tuxedomoon + Γιώργος Μάγγας, Radian, Liars, Jamie Lidell, Fennesz κ.ά.
02/07/2005
SYNCH FESTIVAL 2nd Day: Tortoise, Tuxedomoon + Γιώργος Μάγγας, Hakan Libdo, Liars, Jamie Lidell, Fennesz, Jori Hulkkonen, Alex Smoke, Funk D’ Void, Scorpio, Abe Duque κ.ά.
02/07/2005
SYNCH FESTIVAL 1st Day: Plaid, K.BHTA, Milto Eph & Junior SP, Biomass, Boca Raton, COH, Marco Passarani, ΑΖΑ, Peekey Tayloh κ.ά.
01/07/2005
SYNCH FESTIVAL 1st Day: Plaid, K.BHTA, 2020 Soundsystem, Akufen, John Tejada, Peekey Tayloh κ.ά.
01/07/2005
ROCKWAVE FESTIVAL (1η μέρα) – MARILYN MANSON, GARBAGE, MATISSE
24/06/2005
ROCKWAVE FESTIVAL (3η μέρα) - MOBY, SONIC YOUTH...
26/06/2005
QUEENS OF THE STONE AGE
14/6/2005
KRAFTWERK
17/6/2005
QUEENS OF THE STONE AGE + EAGLES OF DEATH METAL
15/06/2005
CHEMICAL BROTHERS, DAVE CLARK, BENT, EXPERT MEDICINE, ALEX STARK
11/6/2005