Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

EVERY REASON THAT DOESN'T MATTER

FRED HARING

BLUE ROSE/HITCH-HYKE

21/1/2003

O Fred δεν φοβίζει κανέναν, μάλλον μας διασκεδάζει. Ο νεαρός από το Ohio κυκλοφόρησε τον τρίτο του δίσκο με τίτλο EVERY REASON THAT DOESN´T MATTER, ο οποίος παραφράζοντας τον τίτλο είναι μια καλή ευκαιρία για να μας απασχολήσει.

Μια σαραντάδα λεπτών, με ρυθμό σαν αυτόν που αγαπάμε στον Steve Wynn, με συνθέσεις σαν αυτές που αγαπάμε στους Walkabouts, με πλουραλισμό και εναλλαγές στον ήχο σαν αυτά που προσέχουμε στους Wilco, με μπαλάντες σαν αυτές του Frank Black ή του Terry Lee Hale.

Μια αμερικάνικη παρέλαση ήχων βασισμένη σε όμορφες γλυκές μελωδίες, με συχνές παρουσίες καταλυτικών οργάνων σαν το βιολί, το πιάνο, την τρομπέτα πέρα από τα κλασικά ροκ όργανα. Συχνά χαρούμενος, άλλοτε πάλι σοβαρός σαν να είναι ο Neil Young ή ο John Mellencamp από δίπλα και να κρίνει. Folk, country, blues-rock, americana, rock n roll τυλίγουν τη μουσική και τη ζεσταίνουν όπως το κασκόλ το λαιμό μας τα κρύα χειμωνιάτικα πρωϊνά.

Μαζί του ο FRED HARING έχει τον Dan Baird των Georgia Sattelites, με τον οποίο έχει ευρύτερη συνεργασία.

Πέρα από τον όμορφο τρόπο που τα κομμάτια ανοίγονται μπροστά μας, στα ξαφνικά συναντήσαμε και μια σπουδαία έκπληξη. Τη διασκευή στο αξέχαστο under the milky way των Αυστραλών Church.

Και με αυτό μόνο θα μας κέρδισε, αλλά ως ερμηνευτής τραγουδοποιός ξέρει να μας δώσει και πολλά άλλα.

Κυριάκος Σκορδάς

Live
JOE SATRIANI
2/6/2002
BELLE & SEBASTIAN
13/9/2002
PROPAGANDHI / VODKA JUNIORS
1/9/2002
5o ΡΟΚ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΥΜΟΥ
31/8/2002
ΜOTORHEAD
22/7/2002
BRUCE DICKINSON
21/7/2002
FAITHLESS
25/6/2002
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ, ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΝΑ
28/6/2002
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ & 667
20/6/2002
BLIND GUARDIAN
17/5/2002