Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

ASCEND TO THE STARS

LAST DAYS OF APRIL

BAD TASTE RECORDS/OLON

17/1/2003

Νέα δουλειά για την σουηδική μπάντα, με το 4ο τους album. Πολύ πιο ποπ από τις προηγούμενο τους στυλ, με συναισθηματικές μελωδίες, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι οι κιθάρες είναι απούσες. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απουσιάζουν τα αργόσυρτα κιθαριστικά μονοπάτια που γατζώνουν την ακοή σου, όπως κάνανε στις πρώτες τους δουλειές οι Promise ring.

Και η λέξη promise δεν είναι τυχαία καθώς (αν και συμπληρώνουν μια βδομάδα χρόνων) για ελπίδα ομιλούμε.

Τα 38 λεπτά, που επιμελήθηκε ως παραγωγός το ίδιο άτομο που το έκανε σε συμπατριώτες τους, όπως οι HIVES, International Noise Conspiracy (ονόματι Pelle Gunnerfeldt), κυλούν από γλυκά έως ευχάριστα. Βαρετά σίγουρα όχι, καθώς το ξεκίνημα με 2 πολύ καλά στοιχεία του δίσκου ("angel youth", "piano") σε κερδίζουν αμέσως. Κάποια ταχύτερα σαν ψιλοπανκ ωδές και κάποια χαλαρά ως χιόνι που λιώνει συνθέτουν ένα όμορφο σύνολο αλλαγών.

Παρόλα αυτά πιο πολύ μου κέντρισε την προσοχή η εναπόθεση της όποιας έμπνευσης για μελωδία σε ένα μινιμαλιστικό ταξίδι, σαν fade out της σκέψης που με συναρπαστικό τρόπο κάνουν στο τελείωμα του δίσκου, με το κομμάτι "at your most beautiful", ενώ πρόγευση πήραμε και στα μισά του δίσκου με το ατμοσφαιρικό ράθυμο "when I´m gone, will you?".

Το συμπέρασμα είναι ότι και αυτοί οι Σκανδιναβοί είναι ικανοί να γοητεύσουν αρκετούς από εσάς.

Κυριάκος Σκορδάς

Live
GARDEN IN BLACK
18/1/2008
THE FALL, TECHSOIR
17/1/2008
WOLF EYES
Χαΐνηδες
7/12/2007
PELICAN + HIGH ON FIRE
7/12/2007
SKATALITES
25/11/2007
MATISSE
1/12/2007
ART BRUT-ABBIE GALE
30/11/2007
PURESSENCE
23 /11 / 2007
CLOSER, FUSE FOR PEKAR
23/11/2007