Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

1984-2004, 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΟ ΚΑΤΟ RECORDS

21/5/2004

1984-2004, 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΟ ΚΑΤΟ RECORDS

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΚ 05620-5-04

ANOKATORECORDS

ΗΛΙΑΣΖΑΙΚΟΣ

JIMI JAM

(Hendrix Tribute Concert)

CD AK 056

Ενας δίσκος που γιορτάζει μια συνεργασία 20 χρόνων.

Το 1984 ξεκινούσε η ΑΝΟ ΚΑΤΟ και παράλληλα ο Ηλίας Ζάικος έκανε τις πρώτες ηχογραφήσεις του με τους BLUESGANG.

Είκοσι χρόνια αργότερα κυκλοφορεί το άλμπουμ JIMIJAM.

Πρόκειται για την καταγραφή της εμφάνισης των τριών μουσικών(όλοι μέλη των BLUESWIRE),του Ηλία Ζάικου στην κιθάρα και τη φωνή, του Ζωτήρη Ζήση στο μπάσο και του Αλέξη Αποστολάκη στα τύμπανα, στο κλαμπ ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ της Θεσσαλονίκης στις 16 -4-2003, στα πλαίσια μιάς συναυλίας-γιορτής προς τιμήν της μνήμης και της μουσικής του JIMIHENDRIX.

Εδώ ακούμε ένα σετ τραγουδιών σε ύφος που διαφοροποιείται αρκετά από προηγούμενες δουλειές του Ηλία Ζάικου και των BLUESWIRE,προσαρμοσμένο σε πιο ροκ ηχοχρώματα, με τον ηλεκτρισμό να κυριαρχεί και τους αυτοσχεδιασμούς να οδηγούν σε στιγμές που παραπέμπουν σε αισθητική ψυχεδελικών γκρουπς της δεκαετίας του ’60. Μπλουζ στάνταρντς αλλά και συνθέσεις του Ηλία Ζάικου θυμίζουν αλλοτινές εποχές του ροκ και του μπλουζ, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εκτελέσεις κομματιών (μεταξύ άλλων) όπως τα HeyJoe & GoingDown.

Ενας δίσκος που δείχνει με τον καλύτερο τρόπο πως εκείνο το βράδυ στην Υδρόγειο, κοινό και καλλιτέχνες έζησαν μερικές θαυμάσιες ώρες, αλλά και πως κάποιες «ξεχασμένες» μουσικές εξακολουθούν να εμπνέουν και να συγκινούν.

ΑΝΟ ΚΑΤΟ RECORDS-26ης Οκτωβρίου 33-54628 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δελτίο Τύπου

Δελτία Τύπου
Δείτε το Πρόγραμμα του Reworks Festival 2012.
Daemonia Nymphe at the Entremuralhas festival in Leiria(Portugal) 26/8/12!!
Dirty Beaches,για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012
Πέθανε ο τραγουδιστής των NO USE FOR A NAME
Οι Δαιμονία Νύμφη μαζί με τον Peter Ulrich(ex-Dead Can Dance) στο Λονδίνο
12 χρόνια Γιορτές της Γης, από 12-15 Ιουλίου στη Βλάστη Κοζάνης
Οι Kilimanjaro Darkjazz Ensemble ζωντανά στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012
οι ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΣΣΕΤΑΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΑΝΟΣ σε δωρεάν live την Πέμπτη 5 Ιουλίου
Από 16 Ιουνίου ως 20 ιουνίου στο Six d.o.g.s.
το event UTOPIA 12 με τις εμφανίσεις των Orbital, Κ. Βήτα, Wise Lines αναβάλλεται