Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

«ΜΙΚΡΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ» στην ΕΤ-3 Basketball ή Καλαθοσφαίριση

21/5/2004

«ΜΙΚΡΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ» στην ΕΤ-3 Basketball ή Καλαθοσφαίριση

Με ένα δημοφιλέστατο άθλημα, το μπάσκετ, ασχολούνται οι «Μικροί Ολυμπιονίκες» της ΕΤ-3 την Κυριακή 23 Μαίου στις 18.00

Μπάσκετ στα αγγλικά είναι το καλάθι. Με δύο καλάθια που κρέμασε ο Καναδός καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Τζέιμς Νάισμιθ, στους τοίχους μιας αίθουσας γυμναστικής με “συνθήκες παγωνιάς’’, αρχίζει η ιστορία του μπάσκετ.

Σκοπός του Καναδού καθηγητή ήταν να προκαλέσει στους μαθητές του μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ορίζοντας ως στόχο του παιχνιδιού να μπει η μπάλα μέσα σε αυτά. Ο πρώτος αγώνας έγινε με δύο ομάδες των εννέα αθλητών, ήταν διάρκειας λίγων λεπτών και σημειώθηκε ένα καλάθι.

Το νέο αυτό παιχνίδι διαδόθηκε ταχύτατα στις ΗΠΑ. Στην Ευρώπη έφτασε κυρίως με τον Αμερικανικό στρατό, στη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και σύντομα άρχισε να συναγωνίζεται σε δημοτικότητα το ποδόσφαιρο.

Στο Ολυμπιακό πρόγραμμα το μπάσκετ υπήρχε ως άθλημα επίδειξης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1904, αλλά επίσημα εντάχθηκε το 1936 στο Βερολίνο. Οι γυναίκες συμμετέχουν για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς αγώνες στο Μόντρεαλ το 1976. Από τους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης το 1992 και μετά, επιτρέπεται να συμμετέχουν και οι επαγγελματίες παίκτες. Αυτό έδωσε νέα ώθηση στο άθλημα και το έκανε περισσότερο εντυπωσιακό, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον του κόσμου και ανεβάζοντας τα ποσοστά τηλεθέασης στα ύψη.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ιδρύθηκε μόλις το 1970. To Βasketball παίχτηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη το 1919, στη ΧΑΝΘ. Στη Θεσσαλονίκη επίσης έγινε και το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα το 1928, με πρώτο νικητή τον Ηρακλή.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που το μπάσκετ έχει τόσους φανατικούς φίλους σε όλον τον κόσμο γιατί είναι πραγματικά ένα συναρπαστικό παιχνίδι! Το να γίνει ένας αθλητής μεγάλος μπασκετμπολίστας δεν είναι εύκολη υπόθεση, σίγουρα όμως θα νιώσει έντονες συγκινήσεις και θα μάθει πολλά από το άθλημα!

Μεταδίδεται: Κυριακή 23 Μαίου στις 18.00

Συντελεστές παραγωγής:

Η διεύθυνση παραγωγής και η αρχισυνταξία είναι του Γιώργου Μαραντέλου.

Η σκηνοθεσία είναι του Αλέξανδρου Μπαξ

Την εκπομπή θα παρουσιάζει Παιδαγωγός του ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ ενώ το ρόλο του Επιστημονικού συνεργάτη αναλαμβάνει το σύνολο των Καθηγητών του Τμήματος.

Δελτίο Τύπου

Δελτία Τύπου
ΘΑΝΟΣ ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ. την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στη Θεσ/νίκη, LIVE + Έκθεση Ζωγραφικής
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/12/11, THE LAST DRIVE (Special Guests: The Dark Rags + Penny Dreadful) @ Fuzz Live Music Club
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ ΤΩΝ SKELTERS ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ
The Gladiators, 11 & 12 Δεκεμβρίου Σταυρός του Νότου & Μύλος Club
XAXAKES Live στις 10 Δεκεμβρίου - Gagarin 205
ο THE BOY την Παρασκευή 25/11 στις Σέρρες
οι ULVER στην Αθήνα το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στο Fuzz Club !
Τα τραγούδια του ΡΟΔΟΝ Fm για τον Οκτώβριο 2011
Port-Royal & Absent Without Leave ξανά μαζί επί σκηνής!
Πέθανε ο Jackie Leven, r.i.p.