Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

multimedia τριλογία: “Ιστορία του Ματιού” την Πέμπτη 10 Ιουνίου στο Μικρό Μουσικό Θέατρο

6/6/2004

Πέμπτη 10 Ιουνίου 04

To Lab for Electroacoustic Media παρουσιάζει τους ZipUnZip v.3+ με την ομάδα ήχου του Studio 19 και τον Γιώργο Μουλουδάκη στην multimedia τριλογία: “Ιστορία του Ματιού”

Είσοδος 10 € // Έναρξη 22:00

“Ιστορία του Ματιού”

Ι. Διαμέρισμα

ΙΙ. Πόλη

ΙΙΙ. Ιππόκαμπος

Η “Ιστορία του Ματιού” φέρει επί σκηνής αντιμέτωπους έναν κλασικό performer με μια σύγχρονη ηχητική-εικαστική εγκατάσταση, και παρακολουθεί τις αμφίπλευρες μεταμορφώσεις που αυτή η συνάντηση προκαλεί. Στο δεύτερο επίπεδο παρακολουθεί τρεις εκδοχές του βλέμματος όταν αυτό βλέπει-τον-κόσμο-να-το-βλέπει. Η δημιουργική χρήση της τεχνολογίας σε συνδυασμό με την ψυχοακουστική εμπειρία παραμένει ο κινητήριος μοχλός της παράστασης.

Διάρκεια: 75΄

Video: Ομάδα 219

Μουσική: Γ.Μουλουδάκης, Studio 19, Γ.Κουμεντάκης, Ν.Κυπουργός

Surround sound installation και live electronics: Β.Κουντούρης, Κ.Μπώκος

Κλασικές και midi κιθάρες, με ζωντανό έλεγχο πολλαπλών ηχητικών παραμέτρων: Γ.Μουλουδάκης

Η παράσταση στηρίζεται μουσικά στο άλμπουμ “Η Γορίντε, ο ακροβάτης και η κουκουβάγια”. (Audio CD - Lyra-Musurgia, 2001)

Γιώργος Μουλουδάκης

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Μαθήματα κιθάρας με τον Νίκο Φρουδαράκη και στη συνέχεια με τον Βαγγέλη Μπουντούνη. Δίπλωμα με πρώτο βραβείο, αριστείο και το χρυσό μετάλλιο του “Athenaeum”-για πρώτη φορά σε κιθαριστή. Μαθήματα με τους Leo Brouwer, Abel Carlevaro, Roberto Aussel και Oscar Ghiglia στο Gargnano της Ιταλίας. Μακρά περίοδος μαθητείας και συνεργασίας με τον Μ.Χατζιδάκι με συμμετοχές σε συναυλίες και ηχογραφήσεις. Ο Χατζιδάκις γράφει γι αυτόν το μοναδικό του έργο για κιθάρα (“Σουίτα για κιθάρα”).

Το 1998 εκπροσωπεί την Ελλάδα στη “Μεσογειακή συνάντηση” στο Maiori της Ιταλίας και στο Φεστιβάλ του Palermo της Σικελίας και παρουσιάζει με τη Σ.Γαδέδη το “Ανατολή-Δύση, δρόμοι παράλληλοι” στο Purcell Room του Λονδίνου. Το Δεκέμβριο του 2000, σε συνεργασία με το Studio 19, παρουσιάζει στο South Bank, μια παράσταση στηριγμένη στις σύγχρονες τεχνολογίες. Για πρώτη φορά επιχειρείται ο επί σκηνής “διάλογος” ενός Η/Υ με μια κλασική κιθάρα. Συνεργασία με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και το Ε.Κ.Κ. γράφοντας τη μουσική για τρεις ταινίες (Πλούταρχου Καιτατζή, Λευτέρη Λιακόπουλου, Διαμάντη Λεβεντάκου), με το Goethe Institut για την υπόκρουση του “Faust” του F.W.Murnau., με τον ηθοποιό Λευτέρη Βογιατζή στην παράσταση για δύο: “Συνομιλία με τον Μ.Χατζιδάκι”, με τη Σαβίνα Γιαννάτου (περιοδία σε Βέλγιο-Ολλανδία τον Οκτ. του 2001), με τον Άρη Χριστοφέλλη (ηχογράφηση ισπανόφωνων απ’ όλο τον κόσμο), την Έλενα Παπανδρέου, κ.α.

Έργα του για κιθάρα, καθώς και δικές του επιμέλειες έργων ελλήνων συνθετών, κυκλοφορούν απ’ τον εκδοτικό οίκο “Κ.Παπαγρηγορίου-Χ.Νάκας”.

Στον Γ. Μουλουδάκη έχουν γράψει και αφιερώσει έργα τους μεταξύ άλλων οι Μ.Χατζιδάκις, Ν.Μαμαγκάκης, Θ.Αντωνίου, Γ.Κουμεντάκης, Ν.Κυπουργός, και Ε.Μπουντούνης.

Δισκογραφία (πρώτες εκτελέσεις)

ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ (Σείριος, 1996) με έργα αφιερωμένα στον ίδιο, YANNIS IOANNIDIS – Chamber Music I με την Κατερίνα Τσενς στο φλάουτο (AMS 1998), Η ΓΙΟΡΙΝΤΕ, Ο ΑΚΡΟΒΑΤΗΣ ΚΑΙ Η ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ (Lyra-Musurgia, 2001) με έργα δικά του και των Γ.Κουμεντάκη και Ν.Κυπουργού, γραμμένα γι αυτόν, CITY 1 (Σείριος 2004) με τη Στέλλα Γαδέδη στο φλάουτο.

Studio 19

[Βασίλης Κ. Κουντούρης – Κώστας Ι. Μπώκος]

Ομάδα Ήχου που ασχολείται με την σύνθεση, ηχογράφηση, το σχεδιασμό, την επεξεργασία & την παραγωγή μουσικών & ηχητικών υλικών για παραστάσεις, δισκογραφία, πολυμέσα (multimedia), ηχητικές εγκαταστάσεις. Συνεργάζεται για την παραγωγή ηχητικών υλικών παραστάσεων με πολλά θέατρα και ομάδες χορού όπως: Εθνικό Θέατρο, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Θέατρο Εμπρός, Θέατρο Σφενδόνη, Ομάδα Εδάφους, Χοροθέατρο Οκτάνα, κ.α.

Έχει κάνει ηχητικούς σχεδιασμούς σε παραστάσεις όπως "Ενός λεπτού σιγή" "ΔΡΑΚΟΥΛΑΣ", της Ομάδας Εδάφους, "ΑΙΑΣ" Σοφοκλή με το Κ.Θ.Β.Ε., "Οιδίπους Τύραννος" Σοφοκλή με το Εθνικό Θέατρο στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου.

Έχει κάνει μουσική & ηχητικές συνθέσεις για πολυμέσα – εγκαταστάσεις "Water Section" & "Breathe…" της Δανάης Στράτου (αποθήκες "Κυλινδρόμυλοι Κ.Σαραντόπουλος" στον Πειραιά), Εγκατάσταση "Breathe…". (Δ.Στράτου) στο πλαίσιο της "Valencia Biennial", εγκατάσταση "Κόρες του Ρήνου" της Βασιλικής Τσεκούρα (ατομική έκθεση “ΕπίΤόπου” στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Αθήνα), εγκατάσταση στην 8η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας στην Ελληνική συμμετοχή με τίτλο " Αθήνα 2002: Απόλυτος ρεαλισμός ".

Έχει κάνει μουσική & ηχητικές συνθέσεις για τις παραστάσεις: "Τα παραμύθια των αδελφών Γκρίμ" σε συνεργασία με τον Γ.Κουμεντάκη & την Ομάδα Εδάφους (Φεστιβάλ Αργους ), "Κοκτώ-Ντίκινσον-Μπέκετ" 3 μονόπρακτα με την Αννα Κοκκίνου, (Θέατρο Σφενδόνη), "Καλιγούλας", Αλμπερ Καμύ, με την ομάδα "ηθικόν ακμαιότατον" (Θέατρο Νέου Κόσμου), "3-0-1 Μεταφορές" σκην. Ελενα Πέγκα (Εθνικό Θέατρο-Πειραματική σκηνή), "Ρηγμίνα" σε συνεργασία με τον Θ.Αμπαζή, σκην, Μ.Τσούτη (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών), "Μικρός Πρίγκιπας", σκην. Θ.Σαράντος (3ο Φεστιβάλ Τρίπολης-Συνεργείο Τεχνών), "ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ" Κ.Θ.Β.Ε σκην.-χορογραφία Κ.Ρήγος (Αθήνα-Θεσσαλονίκη) σε συνεργασία με τον Δ.Κουρτάκη, "Οδός Μάμποτ" σκην. Ν.Κορνήλιος (Θέατρο Ροές). Επίσης έχει κάνει ειδικό ηχητικό σχεδιασμό, σύνθεση ήχου και μουσικής σε συνεργασία με τον Γ.Μουλουδάκη για την ταινία "ΦΑΟΥΣΤ" του Φ.Β.Μουρνάου (1926), πρώτη ζωντανή εκτέλεση από το Studio 19 & τον Γ.Μουλουδάκη στο South Bank,- Purcell Room- Λονδίνο.

Atraktos.Net

Δελτία Τύπου
«H Κλωστή» tour, Το ταξίδι της "Κλωστής" των 2L8 ξεκινάει!
7 & 8 Δεκεμβρίου 2013 ΟΙ ROTTING CHRIST ΣΤΟ GAGARIN
THE OCEAN / TIDES FROM NEBULA / ABRAHAM live σε Αθήνα και Θεσ/νικη (25-26/11)
ORANGE GOBLIN - Ελληνική περιοδεία τον Νοέμβριο (14-17/11)
Οι Monsieur Doumani για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Η Κλωστή, Νέα κυκλοφορία των 2L8!
Οι Stomp σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Τι τραγούδια έπαιξε ο ΡΟΔΟΝ Fm τον Ιούλιο και τον Αύγουστο
Διαγωνισμός για τα live των Witchcraft στην Ελλάδα στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου.
οι Electric Litany θα παίξουν support σε 4 live του Alan Parsons σε Γερμανία και Αυστρία