Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

NATTFODD

FINNTROLL

SPIKEFARM RECORDS/UNIVERSAL

29/6/2004

Οι Finntroll είναι Φιλανδοί και ιδρύθηκαν το 1997. Έχουνε ήδη κυκλοφορήσει 3 albums πριν από το παρουσιαζόμενο και πριν από 2 χρόνια άλλαξαν μάλιστα και 2 μέλη καθώς ο τραγουδιστής αντιμετώπισε πρόβλημα με τη φωνή του και το άλλο μέλος λέγεται ότι αυτοκτόνησε πιωμένος.

Για να περάσουμε και στο μουσικό μέρος τώρα οι Finntroll είναι ένα αρκετά παράξενο group.Τα περισσότερα κομμάτια κινούνται σε black μονοπάτια άλλοτε θυμίζοντας τα ατμοσφαιρικά group του είδους και άλλοτε σε πιο γρήγορες ταχύτητες θυμίζοντας group του λεγόμενου Viking metal (πχ Enslaved) ενώ δεν λείπουν και τα death σημεία και επιρροές από group όπως οι πρώιμοι Amorphis και οι Sentenced επί Jarva στα φωνητικά.

Δεν μένουν όμως μόνο εκεί. Οι Finntroll εμπλουτίζουν τα κομμάτια τους με παραδοσιακές folk μελωδίες μέσω του πολύ καλού παίξιμου των πλήκτρων από τον Trollhorn και δημιουργούν πολύ όμορφη ατμόσφαιρα.. Υπάρχουν δηλαδή ατμοσφαιρικές εισαγωγές άλλοτε χαβαλεδιάρικες και άλλοτε πιο σοβαρές που σε βάζουν άμεσα στο κλίμα των κομματιών ενώ όταν οι folk μελωδίες παρεμβάλλονται κατά τη διάρκεια των σκληρών σημείων τις περισσότερες φορές το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό και δίνει ποιότητα στα κομμάτια.. Αν σε αυτά προσθέσετε και το γεγονός ότι οι στίχοι απ όσο κατάλαβα μιλάνε για trolls και ότι τραγουδούν στα Φινλανδικά(!) καταλαβαίνετε ότι έχουνε να κάνουμε με ένα πολύ ιδιαίτερο αλλά πολύ ευχάριστο album που τα 35 λεπτά τα οποία διαρκεί περνάνε σφαίρα.

Καλύτερα κομμάτια του βρήκα τα “Manniskopesten” με βαριά riffs να εναλλάσσονται με τις folk μελωδίες το “Eliytres” όπου τα πλήκτρα παίζουνε σε ρυθμούς ακορντεόν και άρπας το ομώνυμο με πολύ όμορφους catchy ρυθμούς και το “Marknadsvisan”.Όσους λοιπόν δεν σας χαλάνε οι folk μελωδίες στο metal τούτοι οι Φιλανδοί υπόσχονται να σας διασκεδάσουν αφάνταστα.

Θοδωρής Angus

Metal
PAST TIMES WITH GOOD COMPANY
BLACKMORE'S NIGHT
THROUGH THE STORM
RIOT
WE WILL BE DEAD TOMORROW
RAGING SPEEDHORN
DELIVERANCE
OPETH
SYMBOL OF LIFE
PARADISE LOST
SPIRAL CASTLE
MANILLA ROAD
FIRST BEAMS OF LIGHT
DARK AT DAWN
IN THEIR DARKENED SHRINES
NILE
DEADLANDS
MADDER MORTEM
BACK FROM THE GRAVE
GRAVE