Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

Η Κριτική Επιτροπή για το 6ο Διεθνές Πανόραμα Ανεξάρτητων Δημιουργών Φιλμ και Βίντεο.... Ο Καλλιτεχνικός Διεθυντής του όμως θα είναι εκεί ή θα έχει μετατεθεί;

30/7/2004

Διεθνές Πανόραμα Ανεξάρτητων Δημιουργών Φιλμ και Βίντεο

1-9 Οκτωβρίου 2004
«…για ανθρώπους που δεν κάνουν...

οικονομία στα όνειρα»

Το πρωτο δεκαημερο του Οκτωβριου το 6oΔιεθνές Πανόραμα Ανεξάρτητων Δημιουργών Φιλμ και Βίντεο (www.independent.gr) θ’ απλώσει τις φτερούγες του πάνω από την πόλη σιγοψιθυρίζοντας πόσο σημαντικός είναι ο πολιτισμός όταν ξέρουμε να σεβόμαστε την κουλτούρα και τις αξίες του κάθε λαού και του κάθε δημιουργού μοναδικά!

Τη διοργάνωση ενός τόσο μεγάλου εγχειρήματος, που γίνεται για 6η φορά φέτος, ανέλαβε η Λέσχη Κινηματογράφου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (Ε.Κ.Θ.) (www.cineek.gr η μοναδική κινηματογραφική λέσχη συνδικαλιστικού φορέα εργαζόμενων στον κόσμο).

Μπορούμε πλέον να ανακοινώσουμε και τη σύνθεση της κριτικής επιτροπής στην οποία συμμετέχουν οι:

Προεδρος: Νικος Μπιλιλής (σκηνοθετης-καθηγητης κινηματογραφίας) Μελη:Αχιλλέας Ψαλτόπουλος (σκηνοθέτης- κριτικός κινηματογράφου) Γιάννης Τσιτσίμης (εκπαιδευτικός-σκηνοθέτης-συγγραφέας) Εφη Δρόσου (ηθοποιός) Ηλίας Χορευτάρης (σύμβουλος οπτικοακουστικών) Η οργανωτική επιτροπή του Διεθνούς Πανοράματος με χαρά διαπιστώνει το μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το γεγονός αυτό την «ανάγκασε» να προσθέσει στο Πανόραμαμια ακομη μέρα προβολών, αλλά και της επέτρεψε να σκεφτεί πως χαίρει της αποδοχής των δημιουργών του κινηματογράφου εντός και εκτός συνόρων. Υπενθυμίζουμε ότι το Διεθνές Πανόραμα είναι το μοναδικό Φεστιβάλ για ανεξάρτητους δημιουργούς στη Νοτιανατολική Ευρώπη.

Στις συμμετοχές περιλαμβάνονται ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, κινούμενα σχέδια, animation, ντοκιμαντέρ, video art, video clips, καθώς και πειραματικές ταινίες του Διαδικτύου. Από φέτος το διαγωνιστικό τμήμα θα διαιρείται σε ελληνικό και διεθνές. Σημαντικό στοιχείο, που οφείλουμε να παραθέσουμε, είναι ότι στην επιλογή των ταινιών δεν υπήρξε προκριματική επιτροπή που θα επέλεγε ή θα απέρριπτε κάποια από τα φιλμ.

Οι προβολές θα γίνονται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ε.Κ.Θ. (Αριστοτέλους 32 και Ολύμπου), από τις 3μ.μ έως τις 1π.μ και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

καλλιτεχνικος υπευθυνος

Χιονιδης Παναγιωτης (τηλ. 6932766373)

Σωφρονιστικος Υπαλληλος

Δικαστικης Φυλακης Διαβατων

e-mail info@cineek.gr

MSN messenger ( tucth@hotmail.com )

Atraktos.Net

Δελτία Τύπου
Σεμινάριο Masterclass σκηνοθεσίας & κινηματογράφου
ΒΡΑΔΙΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΠΟΙΗΣΗΣ στη Θεσ/νίκη στο BELLEVILLE (ΡΟΤΟΝΤΑ)
Μηνιαίο newsletter της Inner Ear με όλα τα νέα για τις δραστηριότητητες της εταιρείας
10 Χρόνια Gagarin, Live Με Δωρεάν Είσοδο
Κύκλος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Ο.Μ.Μ.Θ., Σεμινάριο Πιάνου με τη Μαρία Αστεριάδου
Τα τραγούδια του ΡΟΔΟΝ Fm για τον Φεβρουάριο του 2013
Οι Therapy? έρχονται στο Gagarin 205 τον Μάρτιο
Ερχονται: MARTYN BATES [EYELESS IN GAZA], THE MONOCHROME SET
Umberto Live σε Αθήνα, Θεσ/νίκη, Λάρισα
Goldierocks DJ set στη Θεσσαλονίκη