Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

Παράσταση Καραγκιόζη με τον Χρήστο Στανίση και το μουσικό σχήμα «Πανδώρα»

8/3/2005

Παράσταση Καραγκιόζη με τον Χρήστο Στανίση και το μουσικό σχήμα «Πανδώρα»

Εναρμονισμένη με το κλίμα των ημερών, άλλη μια αυθεντική παράσταση Καραγκιόζη με τον μπερντέ, την ζωντανή ορχήστρα, το ρακόμελο, το κρασάκι και τον ανάλογο μεζέ, αναβιώνει την Πέμπτη 10 Μαρτίου στο «Αμάρειον», όπου το θέατρο σκιών Στανίση παρουσιάζει την μουσική, σατυρική, γελωτοθεραπεία, «Της νύχτας τα καμώματα», συνοδεία της ορχήστρας παραδοσιακών οργάνων «Πανδώρα».

Το Θέατρο Σκιών είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα θεατρικά είδη, αλλά κι ένα από τα ελκυστικά θέματα μελέτης όσον αφορά στην έρευνα για την ιστορία και την καταγωγή του. Από τα μέσα του 19ου αιώνα που ξεκίνησε η ιστορία του έλληνα Καραγκιόζη κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι, το συγκεκριμένο είδος θεάτρου γνώρισε μεγάλες δόξες, ψυχαγώγησε και διαπαιδαγώγησε πολλές γενιές ελλήνων, όπως και πολεμήθηκε βάναυσα, καθώς θύμιζε στην άρχουσα τάξη το οθωμανικό παρελθόν του τόπου. Καλή διασκέδαση!!!

Ώρα έναρξης: 22:00

«Αμάρειον»

Αγ. Δημητρίου 64 και Ι. Δραγούμη γωνία (έναντι Διοικητηρίου)

Τηλ: 2310534030

Υπεύθυνος: Χρήστος Μιχαλέρης, τηλ: 6944560417

Email: cmih@panafonet.gr


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Χρήστος Στανίσης είναι ένας καραγκιοζοπαίκτης της νέας γενιάς, που ζει στην Θεσσαλονίκη και έμαθε την τέχνη του Θεάτρου Σκιών από τον μεγάλο Ευγένιο Σπαθάρη. Ξεκίνησε να δίνει τις πρώτες του παραστάσεις ως επαγγελματίας καραγκιοζοπαίκτης το 1993 και από τότε έχει δώσει εκατοντάδες παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα. Γράφει και ανεβάζει τα δικά του έργα, ενώ από το 2002 παρουσιάζει στην τηλεόραση «Την Ελλάδα μέσα από το Θέατρο Σκιών». Η παράσταση που ετοίμασε φέτος με τίτλο «Της νύχτας τα καμώματα» ασχολείται με την σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, η οποία συνεχώς του δίνει υλικό για να την αναπροσαρμόζει και να αυτοσχεδιάζει σε κάθε του εμφάνιση.

Δελτίο Τύπου

Δελτία Τύπου
ISAAC HAYES PRE-SHOW PARTY ΣΤΟ RESIDENTS ΤΗΝ 1η ΜΑΡΤΙΟΥ
πρόγραμμα ΜΑΡΤΙΟΥ 07 στο μικρό μουσικό θέατρο
Spectraliquid TECHNO/TECH TRANCE/IDM Event 03 Μαρτίου
Ο Ντίνος Σαδίκης στο Ξυλουργείο στις 2 Μαρτίου
Ανοιξιάτικο.. METAL FESTIVALΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, στις 4 Απριλίου
Οι piano magic διάλεξαν αγαπημένα τραγούδια αποκλειστικά για τους ακροατές του Ρόδον fm, στις Σέρρες. Τετάρτη 21/2
JEFF MARTIN -Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ THE TEA PARTY ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Σεμινάριο θεατρικής γραφής
Αφιέρωμα στο Νίνο Ρότα με τη Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου
Κάθε Πέμπτη Στον Αέρα στην Πετρούπολη για να στηρίξουμε το No Sponsors Movement