Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

Με επιτυχία το FORUM ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ στη Χαλκιδική

17/6/2005

FORUM ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Χαλκιδική στις 10, 11 & 12 Ιουνίου το Forum Μεσογειακής Μουσικής με τίτλο «Μεσογειακή Μουσική Κληρονομιά - Νέες ιδέες στους ήχους της Παράδοσης», το οποίο διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Οργανισμό ΕΝ ΧΟΡΔΑΙΣ στο πλαίσιο του έργου MediMuses.

Στο Forum παραβρέθηκαν περισσότεροι από 130 σύνεδροι, μουσικοί, μουσικολόγοι, εκπρόσωποι μουσικών φορέων και μουσικών ιδρυμάτων από τις περισσότερες Μεσογειακές αλλά και Κεντροευρωπαϊκές χώρες. Μεταξύ αυτών ο Κifah Fakhouri, Πρόεδρος του Διεθνούς Μουσικού Συμβουλίου της UNESCO, , ο Fady Matar, υπεύθυνος προγράμματος του Radio Monte Carlo Moyen Orient, η Ruth Jacobi, Γενική Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Μουσικής στη Βόννη, ο Kamran Ince, Διευθυντής του Κέντρου Ανώτατων Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης, ο Damien Pwono Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Μουσικού Συμβουλίου, o Rafael Dochao Moreno κύριος Διαχειριστής της Διαδικασίας της Βαρκελώνης (Ευρωπαϊκή Επιτροπή),η Ute Meinel σύμβουλος του Ιδρύματος Anna Lindh που στεγάζεται στην νέα βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας. Επίσης παρευρέθηκαν εκπρόσωποι σημαντικών συναυλιακών οργανισμών και φεστιβάλ όπως το Instiut du Monde Arabe, Cité de la Musique, Φεστιβάλ Καρθαγένης, Φεστιβάλ Beiteddine και άλλα.

Κατά τις εργασίες του Forum αναπτύχθηκε ενδιαφέρουσα ανταλλαγή σκέψεων για το μέλλον και τις προοπτικές του Ευρωμεσογειακού διαλόγου ιδωμένου από την πλευρά της ανασύστασης και διατήρησης της κοινής μεσογειακής μουσικής παράδοσης. Αποτέλεσμα του διαλόγου αυτού υπήρξε η απόφαση για συνέχιση και επέκταση του υπάρχοντος δικτύου συνεργασίας. Οι παριστάμενοι μουσικοί και μουσικολόγοι συνυπέγραψαν διακήρυξη στην οποία δηλώνουν την πρόθεση τους να δεσμευτούν εκ νέου στην κατεύθυνση της διατήρησης του διαλόγου μεταξύ πολιτισμών και ανθρώπων, στηριγμένου στο σεβασμό και τη γνώση της πολιτιστικής ταυτότητας του καθενός χωριστά έτσι ώστε η μουσική να γίνει ενεργητικά μια ζωντανή δύναμη ειρήνης για την περιοχή της Κεντρικής Ευρώπης και της Μεσογείου.

Το Forum πλαισιώθηκε από τρεις εξαιρετικές συναυλιακές βραδιές, υψηλής καλλιτεχνικής και αισθητικής αξίας, με τα σχήματα ΕΝ ΧΟΡΔΑΙΣ,

Bezmara, Beirut Oriental Ensemble, Persian Tradition και

Takht Musical de Tunis.

Δελτίο Τύπου

Δελτία Τύπου
Τρία σημαντικά γκρουπ της μέταλ σκηνής έρχονται μέσα στην άνοιξη
SONIC YOUTH: SLEEPING NIGHTS AWAKE, ένα ντοκιμαντέρ για τους Sonic Youth
Οι U2 ανακοίνωσαν το track-list από το νέο τους album, No Line On The Horizon
στις 21 Απριλίου 2009 κυκλοφορεί ο νέος δίσκος των Depeche Mode
Ο Robin Guthrie των μοναδικών Cocteau Twins στις 23/1 στο Gagarin
Το British Councilσ τη 2η Έκθεση Παιδικού & Εφηβικού Βιβλίου
Οι Ιταλοί GIARDINI DI MIRO στη Θεσ/νίκη
AN EVENING WITH GREG DULLI & MARK LANEGAN, 4 Φεβρουαρίου στο Gagarin
H προσωρινή διακοπή των βομβαρδισμών δεν αρκεί την ώρα που η ακραία βία πλήττει τους αμάχους
Ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας για Ισραήλ - Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη