Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

Βραβείο «Διάλογος των πολιτισμών» στον Μίκη Θεοδωράκη

23/7/2005

Βραβείο «Διάλογος των πολιτισμών» στον Μίκη Θεοδωράκη

ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ «Διάλογος των πολιτισμών» του ρωσικού μη κυβερνητικού ιδρύματος του Ανδρέα Πρωτόκλητου και του Κέντρου Εθνικής Δόξας της Ρωσίας θα απονείμει στον Μίκη Θεοδωράκη αντιπροσωπεία των δύο ιδρυμάτων στα Χανιά στις 31 Ιουλίου , κατά τις τιμητικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη για τα 80χρονα του διάσημου Έλληνα μουσικοσυνθέτη.

Το βραβείο αποτελεί επιβράβευση του Μίκη Θεοδωράκη για τη συμβολή του, μέσω της μουσικής αλλά και της πολιτικής και κοινωνικής δράσης του, στην ειρήνη και συνεργασία των λαών του κόσμου. Επίσης θα συμβολίζει το μεγάλο ρόλο του στην περαιτέρω ανάπτυξη των πατροπαράδοτων δεσμών Ρωσίας και Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μίκης Θεοδωράκης έχει τιμηθεί, επίσης, με δύο βραβεία «Λένιν» το 1967 και το 1983 και τιμήθηκε φέτος για τη συμβολή του στον αντιφασιστικό αγώνα.

Η τελετή βράβευσης εντάσσεται στο πρόγραμμά των εκδηλώσεων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη και θα γίνει στο Εθνικό Στάδιο Χανίων την Κυριακή 31/7/2005 ώρα 9μ.μ. Η Ρώσικη αντιπροσωπεία θα επιδώσει το βραβείο στον Μίκη Θεοδωράκη στη μεγάλη γιορτή, μπροστά στους χιλιάδες φίλους του και πριν από την έναρξη της Συναυλίας

Περισσότερες λεπτομέρειες για το Ρωσικό Βραβείο θα δοθούν σε συνέντευξη τύπου στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων την 31-7-2005 και για την οποία θα σας ενημερώσουμε.

Σημείωση : Για τη συναυλία «Ελάτε να γιορτάσουμε το Μίκη» σας έχουμε ενημερώσει με προηγούμενο Δελτίου Τύπου (19 07 2005).

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου της Ρωσικής Πρεσβείας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Θέμα : Βράβευση του Μίκη Θεοδωράκη με ρώσικο βραβείο

Στις 31 Ιουλίου του τ.ε.. κατά τις τιμητικές εκδηλώσεις στα Χανιά Κρήτης με αφορμή την 80η επέτειο του Μίκη Θεοδωράκη, στον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη θα απονεμηθεί το βραβείο «Διάλογος των Πολιτισμών» του ρώσικου μη κυβερνητικού Ιδρύματος του Ανδρέα Πρωτόκλητου και του Κέντρου Εθνικής Δόξας της Ρωσίας, ως σύμβολο της συνεισφοράς του, μέσω των μουσικών έργων και της πολιτικής και κοινωνικής δράσης, στην ειρήνη και συνεργασία ανάμεσα στους λαούς του κόσμου, στην πνευματική αγωγή του Ανθρώπου και στην ενίσχυση των αξιών του Ανθρωπισμού και αρχών της Ελευθερίας. Το βραβείο θα συμβολίζει επίσης τον μεγάλο ρόλο του Μίκη Θεοδωράκη στην ανάπτυξη των πατροπαράδοτων δεσμών μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας – κάτι που πάντα αναγνωρίζονταν στη Ρωσία : όπως είναι γνωστό, ο μουσικοσυνθέτης έχει τιμηθεί με βραβείο Λένιν της Κομσομόλ το 1967 και με βραβείο Λένιν για την Ειρήνη το 1983.

Για την τελετή απονομής στην Κρήτη, παρουσία του Πρέσβη της Ρωσίας στην Ελλάδα Andrey VDOVIN, θα βρίσκεται η αντιπροσωπεία από τη Ρωσία, στην οποία θα συμμετέχουν ο V. YAKUNIN – Πρόεδρος του Κηδεμονικού Συμβουλίου του Κέντρου Εθνικής Δόξας Ρωσίας, Πρόεδρος των Ρώσικων Σιδηροδρόμων, ο Α. MELNIK – Πρόεδρος του Κέντρου Εθνικής Δόξας Ρωσίας και του Ιδρύματος του Ανδρέα Πρωτόκλητου, ο S. SHCHEBLYGIN – Βουλευτής της Άνω Βουλής της Ρωσίας, ο O. ATKOV – κοσμοναύτης, τιμημένος με το μετάλλιο του «Ήρωα της Σοβιετικής Ένωσης», καθηγητής.

Το βραβείο έχει μη κρατικό, μη πολιτικό και μη κομματικό χαρακτήρα και απονέμεται από το 1992 σε ανθρώπους, Ρώσους και ξένους, ανεξάρτητα από τις πολιτικές ή θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, αξιώματα, φύλο ή πεδίο δράσης, που συνέβαλαν σημαντικά στον διάλογο των πολιτισμών. Το βραβείο αποτελείται από τα σήματα του Αετός και του Αστέρα και δεν συνοδεύεται από χρηματικό ποσό. Ανάμεσα σ’ εκείνους που έχουν βραβευτεί – ο Γενικός Διευθυντής της ΟΥΝΕΣΚΟ Κ. Ματσουούρα, ο πρώην Πρόεδρος του Ιράν Μ. Χαταμί, ο πρώην Πρωθυπουργός της Ινδίας Ι. Κ. Γκουτζράλ, ο Πατριάρχης των Σέρβων Παύλος, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Β. Πούτιν και άλλοι επικεφαλής κρατών και εξέχουσες προσωπικότητες

Δελτίο Τύπου

Δελτία Τύπου
Η Κλωστή, Νέα κυκλοφορία των 2L8!
Οι Stomp σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Τι τραγούδια έπαιξε ο ΡΟΔΟΝ Fm τον Ιούλιο και τον Αύγουστο
Διαγωνισμός για τα live των Witchcraft στην Ελλάδα στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου.
οι Electric Litany θα παίξουν support σε 4 live του Alan Parsons σε Γερμανία και Αυστρία
The Flying Eyes (usa) & Golden Animals (usa) live σε Θεσ/νικη, Λάρισα, Αθήνα (12-14/09)
Οι GROUNDATION Live στην Ελλάδα! Αθήνα
Οι Remade ολοκλήρωσαν το δεύτερο δίσκο τους με τίτλο "David".
Τετάρτη 29 Μαϊου: Kappa Acoustic (guitar+cello session) at Στέκι Collectiva Alternativa
HE DREAM SYNDICATE (U.S.A.) || DE SADES live at Principal Club Theater, 30 Μαϊου 2013